poldeck Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 (edited) Siema! Wstawiłem do VSR`ki tłok laylaxa i sprężynkę sp170. W teorii powinien być megakop a coś jest nie tak. Zasięg załosny - po 10 metrach kulka leży na ziemii. Po analizie wniosków i obserwacji doszedłem do wniosku, że jedyną opcja może być to, że komora HU przy tak potężnym kopie powietrza się rozszczelnia i powietrze spiernicza, gdzieś na bok. Wniosek wysnuty na podstawie faktu, że po zdjęciu lufy z dyszy leci powietrze pod wielkim ciśnieniem a z samej lufy prawie nic podczas gdy na stock springu jest juz normalnie czyli i tu dmucha i tu. Miał ktoś cos takiego? ps.: Wie ktoś może po jakiego czorta jest ten biały sterczący "cycek" z przodu tłoka Laylaxa? Edited May 31, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 ps.: Wie ktoś może po jakiego czorta jest ten biały sterczący "cycek" z przodu tłoka Laylaxa? hamulec powietrzny czy jakos tak, zmniejsza FPS'y, tyle wiem, ale po co go zrobili to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 1, 2007 Author Report Share Posted June 1, 2007 W zestawie była też śrubka imbusowa, która wkręca się w miejsce tego cycka. Koniec końców wkręciłem ją tam ale jeszcze nie miałem okazji testować w takiej konfiguracji bo starł się piston sear ( po 15 strzałach na sp170:), więc wstawiłem stockową sprężynę, mocniejsza wejdzie kiedy zrobię stalowego piston seara i trigger seara (albo mi sie zechce i przerobię cały mechanizm na zero trigger). Może i racja z tym hamulcem, w końcu zatyka dyszę i w ten sposób spowalnie końcowy ruch tłoka, czyli ten nie uderza z taką potęgą w głowicę. Ale też obcina ostatnie 2 centymetry objętości skoku tłoka właśnie przez to zatkanie dyszy... Muszę policzyć objętość skoku i objętość zespołu lufa/komora i porównać... Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Sprobuj gumkę hop up i ta plastikowa tulejek owinąć teflonem. A później załóż to na lufę i tez owiń wszystko teflonem. Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 8, 2007 Author Report Share Posted July 8, 2007 To nie jest mp001 tylko VSR`ka HFC... Tu nie ma tej plastikowej tulejki. Wymiana gumki HU na samouszczelniającą i dużo twardszą pomogła. Teraz jest trochę ponad 500 fps... Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Czy to mp001 czy nie, uszczelnienie taśmą teflonowa na pewno nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
[=Vincent=] Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Zgadza się. I może dodać pare fps jak wszystko dobrze owiniesz. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 10, 2007 Author Report Share Posted August 10, 2007 Po drobnych perturbacjach problemy znikły... Teraz jest radosne 600fps i nie ma potrzeby kombinować. Póki działa... Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 przerobię cały mechanizm na zero trigger Niby jak chcesz to zrobić? Przeróbka ze stockowego spustu na zero trigger jest tak cholernie cięzka i nieopłacalna że musiałbyś być bardzo głupi żeby to zrobić. Teraz jest radosne 600fps Przy 170sp, prec lufie, gumce "nine balla" i uszczelnionym hopie wychodzi ledwo 570 więc nie wiem z kąd żeś to wytrzasnął. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts