ratman1809 Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 :wink: Kto u diabła wymyślił żeby wlać beczkę oleju do repliki............. Czy to krakman tak "konserwuje " karabinki czy pomysł JLSa..... normalnie rzyga olejem przy każdym strzale................. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Chyba nie Krakman, bo ja poprosiłem o egzemplarz nie tykany, bez przeglądu, dziewiczy z HK. A na oleju kilo frytek usmażyłem. Poza tym to jakiś za przeproszeniem gów..any olej. Wytarłem wszystko i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Podejrzewam, że w moim jeszcze DUŻO tych żółtych, olejopodobnych smarków w środku zostało... Przynajmniej starłem te, które wychodziły bocznymi otworami z cylindra. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 (edited) Ja mam CA, ale są też G&P, Systemy i ostatnio KA (z uszczelkami). Trudno powiedzieć, która jest najlepsza. To wszystko pewnie jednoczęściowe. A coś sensownego z dwuczęściowych ? Bo jednak pasuje mi metoda wyjmowania lufy.. Wyczyszczenie zapiaszczonej lufy na strzelance 0 1.5 min + dojście do samochodu po wycior jakieś 5 minut..... A tak moje obserwacje po pierwszej walce: Niesamowicie poręczny - sam się układa do strzału w rękach Odkręciłem lufę i zrobiłem na razie wersję CQB - ale lataliśmy w takich krzakach że przejść się nie dało Zaolejony tragicznie - ale powolutku zaczyna podkręcać Zmierzone stabilne 330 fps (bez żadnego uszczelnienia) a dwuczęściowy hopek daje tu pewne pole do popisu Szybkostrzelność - masakryczna - myślę o kupnie baterii 8.4... na razie to jest niezła kosiarka do trawy :lol: Generalnie - muszę troszkę popracować nad celnością (pewnie precka) a najpierw pozbyć się hektolitrów tłustości wypluwanych non stop z cylindra.... Ale i tak jest wspaniały Edited September 3, 2007 by ratman1809 Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 TM. Ale jak zmieniać to na jednoczęściową. Lufę i tak się czyści raz na 2 miechy, zresztą można utrzymac rozbieralność lekko modyfikując jedną śrubę. Albo trafiłeś jakiś wyjątkowy egzemplarz, albo nie wiem. Złe to nie jest, ale do osiągów normalnego AEG'a to tu jeszcze daleko. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Na dobrej batce 8,4 V ROF jest taki jak na stockowej 9,6. Miałem okazję sprawdzić. W weekend biorę się za przeróbkę selektora, schemat na moim Myspace. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 No jasne, ja mam ogniwa KAN 1050, złe nie są, nawet bardzo dobre jak na replike tej klasy, ale obecnie to nie rekord świata. Ja mam coś z silnikiem. Jak nacisnę spust to ROF jest koło 4-6k/s. Trzymam i silnik zaczyna sie rozkręcać, po kilkudziesięciu strzałach dochodzi do normalnych 18k/s. Jak replika poleży kilka godzin - od nowa. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Nie znam się, ale może to kwestia "rozgrzania"/"rozruszania" smaru w GB? Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Hmm Jest tam cylinder z dziurą ... Będzie pasował zwykły cylinder typ 0 z Cymki - bo leży u mnie i kurzem zarasta ( a docelowo mam zamiar dłuższą preckę wrzucić z tłumikiem) Chcę się upewnić zanim zacznę go rozkręcać I drugie pytanie Jaka tam jest prowadnica sprężyny - zwykła od GB2 ?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Prowadnica - pewności nie mam, cylinder do stockowej głowicy pasować powinien. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Prowadnica V3. Ma skrzydełka, a nie słupki. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Pojawił mi się mały problem Kulki 0.25 PJ Wystrzeliwuje kilka poprawnie kolejna zacina się w wejściu do lufy z komory HU Wygląda to tak że krawędź gumki zagina się do środka i blokuje kulki Czy to tylko problem z gumką / komorą HU czy sądzicie że coś poważniejszego? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 Popraw gumkę. Albo wymień. A jak masz stockową to wymień. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Odradzam uzywania kul P&J. Mialem te jajka kiedys. Z przyzwoitych kul najtaniej wychodza G&G ze Specshopu. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 Odradzam uzywania kul P&J. Mialem te jajka kiedys. Z przyzwoitych kul najtaniej wychodza G&G ze Specshopu. To też może być przyczyna.. na 0.2 tych problemów nie było (chociaż też pj) załadowałem nowe 0.25 i się zaczęło Jeszcze przetestuję na innych kulkach w takim razie Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Jeśli chodzi o nie istniejący HU ja poradziłem sobie z nim wymieniając dystanser na nieco większy. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Wielkimi krokami nadchodzi GB z prawdziwego zdarzenia. Oto zajawka: http://wlkp.wmasg.pl/wmasg/fotki/gbmod.jpg Standardowy GB v2 został zfrezowany częściowo, został dorobiony element mocujący standardowy koszyk do GB v3 od AK do GB v2. Silnik - zwykły long. Modyfikacja jest w zasadzie trywialna dla porządnego warsztatu. Mam dokumentację techniczną. Eksperymenty są robione na GB SRC, docelowo Systema, albo DF. No a potem - FTK, MOSFET i 12V :D :D Planowane osiągi - 450fps i 25k/s Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Zrobie cos podobnego. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Hmm Odkryłem kolejną wadę FNki Cały mechanizm człowiek ma przy uhu i czasami nie słychać że ktoś dostał........... Generalnie zaczynam tracić cierpliwość do HU... Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Hmm Odkryłem kolejną wadę FNki Cały mechanizm człowiek ma przy uhu i czasami nie słychać że ktoś dostał........... Generalnie zaczynam tracić cierpliwość do HU... Jeśli używasz standardowego HU (tak jak na razie ja) to wystarczy, że zmienisz dystanser na większy. Lub włożysz coś do standardowego dystanserka (ma on przekrój walca z otworem wewnątrz, możesz tam np wcisnąć kawałek podłużnego plastyku lub jakąkolwiek plastikową rurkę.) pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Mój silnik dymi. No niech to pani lekkich obyczajów, niech mi ktos jeszcze kiedyś powie, że chińczyki to dobre repliki .... Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 Jeśli używasz standardowego HU (tak jak na razie ja) to wystarczy, że zmienisz dystanser na większy. Lub włożysz coś do standardowego dystanserka (ma on przekrój walca z otworem wewnątrz, możesz tam np wcisnąć kawałek podłużnego plastyku lub jakąkolwiek plastikową rurkę.) pozdrawiam. No cóż Chciałem skorzystać z rady kolegi i włożyć coś w dystanser i na pewno by to wspaniale działało gdyby nie jeden szczegół Dystansera ni było............. :wink: Po założeniu potrafi na max ustawieniu teraz kulkę zatrzymać :P Zobaczymy jak się sprawdzi teraz w boju...... Quote Link to post Share on other sites
coak_drinker Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 A ktoś może sprawdzał jakie magi pasują? Przede wszystkim jakieś mid capy :roll: Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 S-ARMS, G&P, MAG, hicap CA, hicap SRC. Zero problemów, z tym, że w niektórych magach trzeba przyciąć jeden mały fragmencik plastiku. Jak jest dziurka na kulki za nią jest taki plastikowy "murek" i ten "murek" trzeba skrócić. 30 sekund roboty pilnikiem, albo scyzorykiem. GB F2000 ma po prostu tam jakąś wypustkę, czy coś. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 http://www.airsoftretreat.com/forums/index...topic=38174.300 Na airsoftretreat zrobił ktoś selektor ognia w spuście. A'la AUG. Jest ktoś kto potrafi to rozszyfrować i zamieścić mały poradnik w stylu DIY jak zamienić stocka w takie cudeńko jak tamten airsofter? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts