Guest Miles_ACE Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 (edited) Po wystrzeleniu 4000 kulek nie było śladów zużycia (lub za słabo się przyglądałem). Teraz, kiedy przebieg doszedł do około 5000 bb jest jak opisywałem. Edited October 5, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Miles - a co u siebie wymieniłeś ? Jakie jeszcze zauważyłeś wady ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 (edited) W GB nie zmieniałem nic. Przyczepić się można do głowicy cylindra. Jedną strzelankę biegałem z akumulatorem 10,8V i to by było na tyle. W chwili obecnej nie dopatrzyłem się wad zewnętrznych bo niedługo po zakupie wstawiłem metal body i metalową komorę hu. Pamiętam tylko, że standardowe body gięło się jak guma. Edited October 5, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 A po wstawieniu metal body dalej zauważasz chwiejną lufę?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 (edited) Nie. Zero problemów. Edited October 6, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Do swojej m4 wsadziłem łożyska ślizgowe CA 6mm. Problem z nimi był taki, że zębatki nie chciały pasować do otworów i musiałem je poszerzać gwoździem. Po wymianie wszystko hula i dzwoni aż miło na stockowej baterii, ROF znacząco sie poprawił. Natomiast otwory w samym GB są luźne, łożyska aż z nich wypadają, nie wiem czy to dobrze, czy źle. Pouczcie mnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Łożyska musisz delikatnie potraktować jakimś klejem (epoksydowym na przykład). Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Mam epoksydowy kit gospodarczy, nada się? Ewentualnie czy da radę czymś pokroju kropelki? Quote Link to post Share on other sites
nero93 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 A co myślicie o tym FTK do naszych eMek? Gdyby to dzialało tak dobrze, jak jest tanie, to byłby to powód do świętowania. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=116 Hmm? Quote Link to post Share on other sites
lokers83 Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Witam mam pytanko co do m16tki: u mnie prowadnica sprężyny jest metalowa, nie jak na zdjęciu plastik czy coś, czyli co trza na starcie wymienić ?? bez rozkręcania GB, czy wystarczy gumke HU sylikonowa i teflon i precka?? Quote Link to post Share on other sites
lnowak1992 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Witam. Ktoś wcześniej mówił o chwiejącej sie lufie, o wierceniu w emce, o jakiejś taśmie teflonowej aby usunąć chwiejność. Mam M16A2 JG i ja zlikwidowałem problem chwiejności dokręcając taką nakrętkę. Najpierw trza ściągnąć chwyt przedni, potem pokręcić lekko ten "dopychacz"(to co odciągamy przy ściąganiu chwytu przedniego) aż zejdzie. ukaże nam sie sprężyna, później trzeba podciągnąć do góry sprężynę i dokręcić taką nakrętkę na której leżała sprężyna i gitara. u mnie to załatwiło sprawę i już nie mam problemów z chwiejną lufą. trochę to napisałem dziwnie ale myślę każdy będzie wiedział o co chodzi. Pozdr :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Skoro masz metalową prowadnicę, to wymieniasz, to co było mówione oprócz niej. Będę dobry i napiszę: gumka hopup i łożyska. Te 6-7 dych na początek znacznie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
matrix703 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Witam Może nie do końca chodzi mi o M16A3 ale o M4A1 (to jest to samo w środku) Co powiecie na ten zestaw ? : M4A1 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=464 + Precka MadBulla 6,03mm http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=578 + Łożyska ślizgowe Systema http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=288 + Hopek Guardera http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=144 + Prowadnica sprężyny http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=325 Co mam sobie odpuścic ,a co jest w porządku? A może jeszcze coś do tego jeszcze dokupic? Ogólnie chodzi mi o wytrzymałośc repliki... Podajcie ewentualnie linki. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Zamiast lufy MB weź Systeme. Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Próbował już ktoś oddzielić tłok od sprężyny i głowicy? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Odkręcasz śrubę na głowicy tłoka po czym ze środka wylatuje sprężyna i coś w rodzaju podkładki o grubości 1cm, która trzyma całą sprężynę. Głowicy tłoka od tłoka niestety nie idzie oddzielić. Mileś! Quote Link to post Share on other sites
Majic Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Głowicy tłoka od tłoka niestety nie idzie oddzielić. Mileś! Bzdura. Moja stockowa głowica tłoka. Tłok nadal pracuje w GB z inną głowicą Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Bzdura? Nie bądź taki pewny. Jak widać, wszystko zależy od egzemplarza... von_Zakapior nie mógł oddzielić głowicy cylindra od cylindra - ja mogłem. Podobnie jest pewnie w tym przypadku. Żadnymi siłami nie idzie oderwać tłoka od głowicy. Quote Link to post Share on other sites
Majic Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Najwidoczniej w naszych egzemplarzach chińczycy zaoszczędzili na kleju :) Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Raczej doszczelnili na tyle, że użycie kleju do w/wym. doszczelnienia stało się niepotrzebne. Podobnie z głowicą tłoka. Nawiasem mówiąc, z mojego JG zostało już bardzo niewiele JG... Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Z niewiadomych przyczyn rozpierniczył mi się szkielet GB. Ułamał się kawałeczek, tam, gdzie siedzi anti-reversal. Nie było ani zimno, ani repliką o nic nie zawadziłem, po prostu ułamał się. Nie wiem jak to rokuje, ale liczę, że to tylko incydent... Quote Link to post Share on other sites
hubertosq Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Witam czy długa precka + tłumik do tego (30-35cm) i gumka HU poprawi zasieg repliki tak aby uzyskac 55m celnego zasiegu?? Quote Link to post Share on other sites
Harab Seraphel Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Pytanko co do precki do M16. Mam w zamiarze kupić z MadBulla o średnicy 6,03mm. Ale widziałem, że osobie, która też chciała wymienić na MB odradzono to i polecono Systeme 6,04 (probably, gdyż innych nie znalazłem). Może mi ktoś wyjaśnić przewagę mosiężnej systemy, nad MadBullem z teflonową (wierze producentowi, że tak jest) okładziną w środku? Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Było o preckach. Szukaj. Quote Link to post Share on other sites
wu[MGE] Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Może mi ktoś wyjaśnić przewagę mosiężnej systemy, nad MadBullem z teflonową (wierze producentowi, że tak jest) okładziną w środku? Z tym teflonem różnie bywało. Jednym odrywał się przy strzelaniu i wypadał, drugim wszystko hulało aż miło. Loteria. Trafisz dobry egzeplarz, jest dobrze. Trafisz zły... wiadomo. Systema - pewniejsza firma... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts