SaNcEz Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Witam Mam pewien problem mianowicie, chciałbym wymienić gumkę hop'a w moim M6 bo działanie obecnej mnie nie zadawala i prosiłbym o Waszą pomoc w wyborze nowej, aby posłużyła dobrze i długo. Która z tych gumek od hop'a nadawała by się do wymiany w M6? Moja M6 ma uszczelnionego póki co tylko hop'a, czyli zapewne ma koło 400fps (do około tylu wzrasta po uszczelnieniu - tak czytałem) a niestety nie mam chrono żeby to zmierzyć. Proszę o pomoc w wyborze. Guarder Systema Guarder 400-450fps PGC Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Która z tych gumek od hop'a nadawała by się do wymiany w M6? Żadna? :roll: Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Te które podałeś są to gumki do AEG'ów tylko i wyłącznie. Nie ma silikonów do springów... Sam posiadam MP001 i tez się zdziwiłem jak się dowiedziałem ze nie ma takich gumek... Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Co najwyżej możecie spróbować zrobić coś samemu, pokombinować. Więcej nie doradzę, bo nie rozkładałem M6-stki ;p Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Tak też właśnie myślałem, że do AEG'ów, no ale nic nie pisali.. A znacie może jakiś zamiennik z którym można by pokąbinować? czy może chociaż którąś z tych przeze mnie podanych zastosować i jakoś coś poprzerabiać (oczywiscie nie mówię o przeróbce samej gumki) ? No bo przecież co zrobić jak stock'owa się rozwali a nie ma typowych zamienników.. Edited June 3, 2007 by SaNcEz Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Nieraz ludzie robili z wentyla, kawałka dętki, izolacji od kabla itp.. pokombinuj ;) Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted June 3, 2007 Author Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Heh, chodziło mi Kiwi raczej bardziej o to czy z jakiejś typowej gumki hop up można coś zrobić ;) Zastanawiam się po prostu czy nie dało by rady nałożyć np tego Guardera na tą plastikową nakładkę z otworem, która nachodzi na lufę.. hmm :-F Edited June 3, 2007 by SaNcEz Link to post Share on other sites
Recommended Posts