rushek Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 A ja sie z tobą michalll nie zgodze. W mojej komorze na 0 leci jako tako prosto a jak dam wyżej to Boże broń Polskie... szczelna też zabardzo nie jest... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 To sobie zmień mechanizm i dystanser. Obie komory które miałem boyi były bardzo szczelne. Quote Link to post Share on other sites
adam1325 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 mam ten karabin od kilku miesięcy i powiem że nie jest najgorszy, a co do hop siupa to komora szczelna nawet bardzo, moze poprostu dobry model trafiłem! wymieniłem w nim tylko lufe i gumke na systemowskie i spisuje sie świetnie Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Mam pytanie czy taki oto zestaw http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2291 Będzie pasował do tej DBOYS/BOYI. Z góry dzięki Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Będzie, ale może wymagać drobnych poprawek. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Czyli dokupić pilnik <lol2> :] Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 czy ta komora http://www.taiwangun.com/shop,show,881 będzie pasować do tej repliki ? Wiem że głupie pytanie ale wole mieć pewnośc bo 100 zeta piechotą nie chodzi ... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Powinna pasować ale j.w. - każdy egzemplarz jest inny. Quote Link to post Share on other sites
piotrszmidt Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 to moze ja sie przywitam jako ze to moj pierwszy post :) zakupilem ten karabine M4A1 CQB http://www.taiwangun.com/shop,show,244 patrzac na wykonanie to moge powiedziec ze jestem naprawde zadwolony. Ladnie spasowane. Co sie tyczy front gripu - z tego co slyszlaem we wszystkich M-kach chodzi. U mnie luzu jest minimum tak ze tego sie wogole nie odczowa. Co do Hop-siupa: mam skrecone na minimum i kulki leca prosto na 40 m. Jak troszeczke podkrece (doslownie minimum) koleczki (0,25 g) lataja spokojnie na 50-60 m. Chociaz na ostatniej strzelance mialem jakas dziwna sytuacje. Strzelalem do goscia jakeis 30 m dalej i BBsy doslownie 2-3m przed celem lecialy do gory :-F - moze Boska interwencja albo inne licho. zeby zobrazowac wstawiam fotke ( modow przepraszam ale siedze w robocie i nie mam jak zmniejszyc foty :???: ) zdjecie zrobione z drogi. kloleczki z ttego miejsca dolatywaly na skraj lasu (widoczny po lewej stronie zdjecia) Po pierwszym ladowaniu stockowej batki wystrzlelame 2,5 high-capa i karabin nadal strzela. Co prawda zakupilem ladowarke mikroprocesorowa wiec rozladowauje i laduje od nowa batke. Zobaczymy kiedy mi sie rozladuje. Kolejne info po sobocie :) Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Z tym hop siupem to wina dystansera. Ja miałem tak samo ale teraz strzelam na 0.25 i lekko przykróciłem dystanser i jest ok Quote Link to post Share on other sites
Matwiej Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Nabyłem to cudo od kolegi i jak to zawsze bywa coś musiałem zmienić. :lol: Skróciłem lufę i wrzuciłem kolbę od stubiego JG. Wsadzona sprężyna m100, nowe kable, gumka i dysza systemy. Planuje zmienić jeszcze komorę, ale to w zależności od finansów. Jako krótki rozpylacz się sprawdza 8-) Quote Link to post Share on other sites
zla_karma Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 (edited) Wlasnie przymierzam sie do metal body od boyi do M4A1 od JG ale czytalem straszne opinie o marnej jakosci farby/pokrycia tego body. Moglibyscie wrzucic jakies zdjecia waszych broni? Nastepne w kolejce jest body od G&P ale to praktycznie 250% ceny :/ Mimo to jak byscie porownali te 2 body? Chodzi mi WYLACZNIE o pokrycie,a nie dokladnosc czy oznaczenia. Chodzi mi o to, zeby pokrycie sie "przecieralo", a nie odpryskiwalo/odchodzilo platami. Mam nadzieje, ze cokolwiek zrozumieliscie :) Z gory dzieki! edit: Napiszcie jeszcze ze 2 slowa o "oryginalnych" metal body dostepnych w M4A1 od JG. Edited February 1, 2009 by zla_karma Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Nie zauważyłem na żadnym body boyi żeby farba odchodziła płatami albo jakoś specjalnie odpryskiwała. Pod tym względem nie jest tak źle. Spasowanie to większy problem. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Weź G&P dwie emki boyi i w dwóch odpryski farby przy bolt-cie, magazynku i dosyłaczu. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Ja mam inny problem. Pojawił się pewien problem. Uszkodził się popychacz ( Listwa dosyłacza, czy jak tam chcecie to zwać ). Wymienili go na gwarancji u customsów. Po nie długim czasie ( Nawet 1 k kulek chyba nawet nie minęło ) znów ten sam problem. Rozebrałem replikę i stwierdzę śmiało że popychacz. Jaki może być powód tak szybkiego zepsucia? Quote Link to post Share on other sites
egock Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Zauważyłem pewną specyfikę magazynków low-cap'ów PJ, dokładniej mówiąc tych: http://www.taiwangun.com/shop,show,580 Z trudem wchodziły mi do gniazda w moim M4. Porównując je z HI-CAPami jakie były od razu w zestawie zauważyłem że sa po prostu dłuższe. Więc pilnik w dłoń.. i po jakimś czasie piłowania zauważyłem ze bez sensu piłowałem je z przodu i z tyłu- one są krzywe. Wystarczy spiłować jedną ze stron przy tym wybrzuszeniu (na zdjęciu to jest magazynek po lewej stronie, i trzeba mu spiłować prawą stronę). Bierze się to stąd że one są robione z dwóch kawałków blachy i jedna jest nałożona NA tą drugą, stąd jest po prostu większa. Po tym zabiegu magazynki wchodzą luźno, aż za luźno, bo lekko się chyboczą na boki, tak że aż da się wyciągnąć magazynek bez wciśnięcia zwalniacza magazynku. Więc po przeciwnej stronie niż jest ta blokada będę musiał coś dokleić. Mam przy tym inne pytanie: z tego co wiem (chyba że się mylę) front-grip RIS (od Boyi) pasuje do tej eMki bez przeróbek (tylko baterię wyjąć). Są gdzieś dostępne same front-gripy bez lufy i muszki? W żadnym sklepie ani na allegro znaleźć nie mogę. A skoro faktycznie to pasuje to przecież nie będę kupował drugiej lufy (zewnętrznej) i muszki bo szkoda kasy.. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Chodzi Ci o same szyny, jak rozumiem? Szukaj w ogłoszeniach w komisie i na allegro. Chodzą po 60-130 zł. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Czekam na rozwiązanie mojego problemu :( Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 A co się konkretnie owemu dosyłaczowi stało? Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Nie wiem.. za pierwszym razem nic nie powiedzieli. Przysłali naprawioną replikę. Teraz znów to samo. Leci w piątek do taiwana na serwis. Czy możliwe ze po tak szybkim czasie znów dosyłacz padł ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Wszystko jest możliwe. Dysza się rusza? Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Ja już wymieniałem popychacz ... do dupy zrobiony i się złamał ... Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Rusza się, ale dopiero jak ja przycisnę. Popychacz w ogóle jej nie naciąga. I to już drugi raz w dość krótkim czasie. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Być może wsadzili Ci tam jakiś serwisowy popychacz z innego boyi - mi w sumie też dosyć szybko pękł, więc to może być ogólna przypadłość tych popychaczy. Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Zatem w taiwanie na jaki popychacz mi wymienia? ( Żeby się zorientować w cenie ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts