Maćq Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 (edited) Dystanser Guardera jest do niczego, jest za duży i niemal w każdym przypadku daje takie objawy, jakie opisujesz. Spróbuj stockowego, ewentualnie zrób sobie nowy z wkładu do długopisu/kawałka izolki i powinno hulać. Edited July 10, 2009 by mp1982 Quote Link to post Share on other sites
evan Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Rozebrałem wszystko, złożyłem i na razie kręci dobrze. Quote Link to post Share on other sites
ramsez Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Gdzie można teraz dostać tą spluwę w jakimś pewnym sklepie? Quote Link to post Share on other sites
Lasocki68 Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1407 No to jest to samo tylko ze chyba z nowszej wersji :) Quote Link to post Share on other sites
evan Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 (edited) To akurat jest coś kompletnie innego, bo jest to A&K, swoją drogą ma ktoś coś z serii biar od krakmanów? Ciekawi mnie jak spisują się te repliki w porównaniu z A&K/P&J. Edited July 12, 2009 by evan Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 mam pytanie do posiadaczy tego modelu... czy ten przedni chwyt da się "zainstalować" i czy da się to zrobić bez przeróbek tak żeby ciasno siedział a nie się gibał jak pijany robotnik... Quote Link to post Share on other sites
czaken Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Mam pytanko, czy zeby wymienić płytkę selektora w m4a1 boyi trzeba rozkręcać gearbox ? Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 (edited) Tak musisz rozkręcic caly gb i jeszcze zdjąć "blokade" spustu :) Edited August 31, 2009 by Raffee Quote Link to post Share on other sites
egock Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Też mam problem z 'szybko zużywającą się baterią'. Mam dwie baterie (oryginalna i Intellect 8,4V), ładowarkę mikroprocesorową i od kilku tygodni po każdym naładowaniu mogłem strzelić maks kilkanaście razy i karabin sprawiał wrażenie że bateria jest zużyta.. Na razie rozwiązałem to kupując dwa zestawy wtyczek i trochę kabla, i do repliki podłączam dwie baterie połączone równolegle.Przyznam że i tak szybkostrzelność jest kiepska, gorsza niż na początku przy jednej baterii (mam M100, ok 340fps). Myślicie że to będzie coś z okablowaniem czy ze spustem? Od czasu ostatniej wizyty w serwisie (na gwarancji) gdy na SEMI lekko spust wcisnę to strzelam serią, jak docisnę kończę strzelanie. Serwis na to mi powiedział że w instrukcji jest przecież napisane, że spust należy dociskać energicznie i do końca;D Myślicie że problem z bateriami może być z tym związany? Zakup tego http://www.taiwangun.com/shop,show,1271 będzie trafnym wyborem? A może czas użyć mosfet Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Miałem te kable. Są średniej jakości. Fajny masz serwis:) Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Siemanko pytanko ;p czy p ozakupie http://www.taiwangun.com/granatniki_granat..._boyi-1479.html baterie będę musiał wpakować w puchę;/ czy wejdzie pod chwyt? :) Quote Link to post Share on other sites
vallorian Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Witam Otórz kilka dni temu zakupiłem tę właśnie replik. I pojawił się problem z ładowaniem kulek to repliki: A więc załadowuje magazynek, Nakręcam go zeby kulki były na spręzynie, wkładam do karabinku. Po czym strzele z 5-15 razy (kulkami) a potem tak jakby magazynek nie podaje kulek dalej. a po wyciągnieci magazynku wylatują 4 kulki, czyli tyle ile sie miesci w tym kanale pomiedzy repliką a magazynkiem. Moje pytanie czy cos jest nie tak? czy moze ja cos żle robie? Proszę o pomoc Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
vallorian Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 (edited) Problem rozwiązny _> trzeba było przyciąć magazynek Edited July 1, 2010 by vallorian Quote Link to post Share on other sites
overx Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 (edited) Witam serdecznie Może ktoś sprawdzał lub posiada aktualnie tego boja na pakiecie Li-Po 7.2V? Czy replika zniesie zasilanie tym typem ogniw tak samo dobrze jak 9.6V Ni-MH ? wiedząc oczywiście, że Li-Po 7.2V jest odpowiednikiem technologii 9.6V Ni-MH ale jak by się to miało w praktyce. Edited July 22, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 nie jest jego odpowiednikiem. będzie działać dobrze, bardzo dobrze. Takie pierdzielenie sklepów że li-po 7,4v działa jak mini 9,6v to gówno prawda... Quote Link to post Share on other sites
overx Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 No niestety tak piszą, pewne jest to, że pakiety Li-Po maja większą wydajność prądową przy mniejszym napięciu, może dlatego sklepy identyfikują to w ten sposób. Z racji tego że pakiety Li-Po są niebezpieczne kusi mnie zastosowanie pakietu Li-Fe, tylko że tam jedno ogniwo ma 3.3V ciekawy jestem czy starczył by pakiet z dwóch ogniw (6.6V) czy lepiej zrobić z trzech (9.9V) ale to chyba będę musiał sprawdzić w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 niebezpieczne są jak sie je xle użytkuje i źle ładuje i rzuca o ziemię... Quote Link to post Share on other sites
overx Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 (edited) Witam Jak z awaryjnością tego modelu, co się psuje, jakieś newralgiczne punkty tej konstrukcji. Bardzo proszę o opinie użytkowników którzy już zdążyli mocno "zużyć" tą emke. pozdrawiam Edited July 26, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Kolega ma ta emkę chyba... 2.5 roku? Ma przebieg jakieś 60-80 tys kulek spokojnie i jedyne co mu rąbło (nie dawno) to pierwszy ząb tłoka... Quote Link to post Share on other sites
michas123 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 witam, mam spory problem wyborem karabinka, z powodu mojego małego doświadczenia w AS nie jestem w stanie określić co w danym przypadku będzie lepsze, mianowicie czy lepiej kupić chińczyka full metal http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=528 czy G&G w wersji najtańszej z ABSowym korpusem http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3129 Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Jestem laikiem jeśli chodzi o Emki, chcę sobie sprawić Boyia. Co powiecie o tej replice? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=585 Ogólnie chodzi mi o to jak się w boju spisują :P Jak z ich wykonaniem, czy są luzy. Pozdrawiam Z góry dziękować za odp. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 michas123 z tego co wiem to ta najnowsza wersja m4 od g&g to syf, ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na 100%. A zresztą jest też tego m4 recenzja, poszukaj sobie i sam oceń czy warto :cool: Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 (edited) @oski52 Następnym razem patrz na daty... Moim skromnym zdaniem, G&G, to nie syf. Znajomy (sąsiad) ma i chwali. Co prawda, ze względu na batkę 12V (sick!) wszystko już w nim padło, no ale nie powiedział złego słowa ^^ Chyba, że o Dust Coverze. Edited December 7, 2010 by Kiekos Quote Link to post Share on other sites
Zziomekk Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Wracając do tematu emki BI-3681 Full Metal BOYA z http://www.taiwangun.com/bi-3681-full-metal-boyi . Czy ktoś może jeszcze raz zrobić test repliki i dokładnie opisać plusy, minusy, zastrzeżenia i wnioski Zastanawiam się nad kupnem i po przeczytaniu tego działu nadal nie jestem zdecydowany. Za szybką odpowiedź już teraz dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts