Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wytrzymałość zębatek ICS?

Recommended Posts

Witam wszystkim na wstępie zaznaczam że szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Ostatnio posypały mi się zębatki wella na sprężynie M110 Mad Onion i teraz muszę kupić nowe i zainteresowały mnie te zębatki http://www.madonion.eu/wyswietl_produkt.ph...46c892e19ab68f3 ponieważ cena jest bardzo atrakcyjna, i moje pytanie brzmi co sądzicie o tych zębatkach? czy to prawda że wytrzymują spokojnie M140 (przynajmniej sklep tak twierdzi)? i czy opłaca się je kupić?

ps. najchętniej jeśli osoby które miały styczność z tymi zębatkami napisałby na jakiej sprężynie ile kulek wystrzeliły

ps2. z tego co wiem są to takie same zębatki jak standartowo montowane są w replikach ICS

z góry dziękuje wszystkim za pomoc

Tyle, że Ty masz TM, a tam stockowy gearbox różnie wytrzymuje po upgradeach...

Ja teraz będę podkręcał AK TM - ale od razu wymieniam szkielet GB.

U brata na M130 chodzi bezproblemowo. U mnie na M120 również bez problemów. IMO szkielet to ostatnia część którą w TM należy wymienić, bo wszystko inne mamy upgradeowane :mrgreen:

Z resztą GB v.3 od byle czego nie pęka :mrgreen:

Po pierwsze w MP5 szkielet jest w wersji 2, a po drugie o części się nie martwcie bo w środku nie ma nic oprócz okablowania TM, to znaczy:

-sprężyna M110 Mad Onion

-prowadnica sprężyny mosiężna

-łożyska metalowe 7mm

-Wzmocniona metalowa głowica tłoka z łożyskowaniem

-Wzmocniona mosiężna głowica cylindra

-tłok poliwęglanowy Systema

-wzmocniony cylinder Systema

-gearbox wzmocniony

więc dlatego pytam tylko o zębatki 8)

Wymień łożyska na GUARDERa - ten sam problem jest z zębatkami infinity Guardera ale po wstawieniu ciernych G. wszystko hula.

To nie wina podkładek bo chyba bartek _ 86 nie jest nas tyle głupi żeby nie pokombinować.... to coś w stylu rady dla kogoś z niedziałającym AEgiem brzmiącej: "może nie podłączyłeś baterii" lub "może nie odbezpieczyłeś" albo i nawet "naciśnij spust"...

Może za dużo podkładek pod zębatkami ? Sprawdź.

Wszystkie kombinacje z podkładkami stosowałem, montowałem nawet bez podkładek i też nie działało to tak jak trzeba. Poczekam i kupie łożyska kulkowe - może to coś da.

Przestrzegam przed montażem zębatek ICS w wzmocnionych gearboxach CA, bo mogą być problemy, pasować będą na pewno, ale problem jest z ich "ciasnością" w tym właśnie gb. Możliwe, że mi się trafił taki wadliwy gearbox.

Edited by bartek_86

Mówię ci żebyś kupił cierne guardera - nie wierzysz mi? Looknij do tematu o problemach przy zakładaniu FTK M120/150 Guardera gdzie marzan mówi że założenie łożysk Ciernych G pomaga (w przypadku ftk G jest ten sam problem - za szerokie zębatki)

Mówię ci żebyś kupił cierne guardera - nie wierzysz mi? Looknij do tematu o problemach przy zakładaniu FTK M120/150 Guardera gdzie marzan mówi że założenie łożysk Ciernych G pomaga (w przypadku ftk G jest ten sam problem - za szerokie zębatki)

Nie widziałem Twojego postu zanim napisałem wcześniejszy. Ok zrobię tak, rozwiąże to wreszcie problem oporu w gb i popalonych bezpieczników. Dzięki.

Kurcze to nie wiem co teraz zrobić :poddanie: Ja posiadam ten gearbox http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=510 może miał już ktoś styczność z nim, i wiem coś na temat zębatek ICS?

i jeszcze jedno pytanie jeśli się okaże że z tymi będą problemy z zębatkami ICS to kupie Torque Up Classic Army lub Super Torque Up Classic Army i moje pytanie brzmi czy coś się stanie jeśli będe używał zębatek Super Torque Up na sprężynie M110 (chodzmi mi o to czy szybkoszczelność drastycznie mi spadnie, czy w ogóle będzie to cieżko chodzi itp.) z góry dzięki za odpowiedzi

Edited by inteligent

czy szybkoszczelność drastycznie mi spadnie

To zalezy od tego jak szybka do tej pory byla Twoja szczelnosc - generalnie im bardziej uszczelniasz uklad tym bardziej szybkosc szczelnosci spada...

Nie, nie jestem wredny... Wredny bym byl, gdybym pogrubil jeszcze Twoj nick...

Za tepy chyba jestem zeby zrozumiec wplyw zebatek na palenie sie stykow...

Najwyraźniej... :roll:

Im mocniejsza sprężyna tym większy prąd rozruchowy silnika.

Wraz ze zwiększeniem przełożenia zębatek prąd ten się zmniejsza, a im większy prąd tym większy tworzy się łuk elektryczny na stykach.

zębatki ICS (ale stockowe z guna ICS produkcji 2005) wytrzymały m140. tylko do testów ale zawsze :).

powiem szczerze- mam zębatki ICS,CA i WELL- ICS wyglądają najlepiej. nie bałbym się wsadzić m120 - a nawet 130... tylko te styki... cięzko wsadzić FETA do mp5 :(

Czyli spokojnie kupowac zebatki ICS nawet do mocnych tuningow na GB CA? Nie bedzie problemow z wsadzeniem itp.?
Wygląda na to, że są wystarczające. A jeśli chodzi o problemy z montażem, to Misiek proponuje łożyska Guardera i podobno pomaga. Z resztą u siebie też mam takie łożyska i faktycznie są węższe :wink: