Snowboarder Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Witam, Po wielu namysłach i poradach zdecydowałem się kupić Berettę 92F. Mam nadzieję że to dobry wybór. Jednak problem polega na wyborze producenta owej Beretty. Otóż znalazłem dwie interesujące produkcje: - Militaria wersja (chyba) bez Hop Up, ale za to 6 miesięcy gwarancji. - Cybergun wersja z Hop Up i licencją. Nie wiem którą wersje wybrać. Może znacie lepsze wersje w bardzo podobnych cenach? Proszę o pomoc. Link to post Share on other sites
militarius5 Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 (edited) Po pierwsze poszukaj! Po drugie do zielonych! Po trzecie wybierz coś z HPA (KLIK!), UHC (KLIK!), TM (KLIK!) Edited June 7, 2007 by militarius5 Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Beretta Tokio Marui pod względem osiągów jest taka sama jak Beretta CG z serii HPA. Jest to jednak TM, i jak wiadomo, wykonaniu b. dobre i ten magiczny hop-siup ;) . Link to post Share on other sites
militarius5 Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Ale zauważ, że HPA ma zewnętrzną lufę z metalu w porównaniu do TMa :) Link to post Share on other sites
Westie Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 I co z tego, jak lufa zewnętrzna w HPA jest niemal w całości schowana w atrapie zamka?! Link to post Share on other sites
Smith Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 (edited) Ale zauważ, że HPA ma zewnętrzną lufę z metalu w porównaniu do TMa :) Z kolei TM ma otwierane okno ( podobno ) podczas gdy CG HPA nie. - wygląda na to że oba są ciekawe ... osiągi z tego co piszecie identyczne ( i ilościowa "atrapowość" przełączników ) więc pozostaje kwestia wykończenia Edited June 21, 2007 by Smith Link to post Share on other sites
qwmx Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 (edited) wygląda na to że oba są ciekawe ... osiągi z tego co piszecie identyczne ( i ilościowa "atrapowość" przełączników ) więc pozostaje kwestia wykończenia Ta? Dziwne że roku temu wszyscy zgodnie twierdzili ze HPA ma słabsze osiągi od TM, a zarazem porównywalne z UHC Pamietam te wypowiedzi bo mialem podobny dylemat co w tym topicu. Edited June 21, 2007 by qwmx Link to post Share on other sites
Smith Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Ta? Dziwne że roku temu wszyscy zgodnie twierdzili ze HPA ma słabsze osiągi od TM, a zarazem porównywalne z UHC Pamietam te wypowiedzi bo mialem podobny dylemat co w tym topicu. Napisałem na jakie opinie się natknąłem - generalnie pisano że TM jest słabszy ale ma "boski" Hop-Up i jest świetnie wykonany co na końcu końców osiągi daje takie jak Cyber Gun HPA. No cóż - nie pozostaje mi nic innego jak tylko odnotować pańską opinię ;-) Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 (edited) Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Beretty z serii HPA. Plastik wygląda naprawde ładnie, chociaż okładziny chwytu mają już drobne ryski. Zasięg skuteczny około 25 metrów. Z 30 metrów można trafić człowieka. Na razie zero zacięć. Oznaczenia wyglądają bosko ;-). Trzeba energicznie przeładowywać, inaczej kulka wejdzie do komory, a sprężyna nie naciągnie się do końca. Ogółem rzecz biorąc jestem zadowolony z zakupu. Edited June 22, 2007 by Bond<007> Link to post Share on other sites
Smith Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Jak to jest 007 z tym zamkiem w Beretta - czy kiedy przeładowywujesz to on się cofa z lufą zewnętrzną ( jako jedna bryła ) ? :uśmiech: Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Nie. Lufa zostaje na swoim miejscu tylko zamek przesuwa się do tyłu. Ps. Z mojej poprzedniej wypowiedzi wynikła ta wątpliwość ? Link to post Share on other sites
Smith Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Nie. Lufa zostaje na swoim miejscu tylko zamek przesuwa się do tyłu. Ps. Z mojej poprzedniej wypowiedzi wynikła ta wątpliwość ? Nie - tylko kiedy oglądałem zdjęcia tej beretty to wydawało mi się że plastik zamka wokoło lufy jest niezwykle niewielkiej grubości... z tego powodu wydawało mi sie że jest "sklejony" z lufą zewnętrzną. Dodatkowym powodem takich podejrzeń było to że komora/okno podczas przeładowania jest zamknięta :luzik: Link to post Share on other sites
macbeer Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) Ja mam berette HPA target (tą z dziwnym zakończeniem lufy :wink: ) narazie jestem zadowolony:)... Osiągi po prostu cieszą, bla bla bla i takie tam... ale u mnie i lufa zewnętrzna i zamek idą w parze :P . To pewnie przez to, że to wersja target.... Najbardziej mnie wnerwia ten chyboczący język spustowy, i w dodatku z "ABS'u" ;)... Pozdrawiam Edit: Przed chwileczką sprawdziłem to raz jeszcze i wyraźnie widziałem, że zamek i lufa zewnętrzna to jedno;) nie ma u mnie czegoś takiego jak lufa zewnętrzna chyba, że nazwę to atrapą :( ... Edited July 22, 2007 by macbeer Link to post Share on other sites
Recommended Posts