Kryptyk Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Witam. Interesuje mnie to body: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1053 , dokładniej mówiąc, czy pasuje ono do serii M15 CA, lub eMek G&P oraz jak jest wykonane? Ps. Szukałem w wyszukiwarce, ale nic nie znalazłem Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Pasować raczej pasuje, bo właśnie Asgshop montuje mi takie body (inne oznaczenia, ale to nic nie zmienia). Jak karabin wróci, to napiszę jak to wygląda. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Właśnie dotarło do mnie body w wersji oliwkowej :) Do jakości wykonania nie można się przyczepić. Komora HU jest z tworzywa, ale bardzo twardego. Gumka w komplecie jest z przezroczystego silikonu. Ryglowanie dwóch połówek korpusu jest zrobione nieco inaczej niż w CA. Najwygodniej się to składa chyba tak, że najpierw gearbox wkłada się do górnej połówki i dopiero taki zespół wjeżdża do dolnej ;) Uchwyt do przeładowywania jest czarny, matowy. Reszta metalowych elementów ma nieco bardziej szary odcień. Atrapa zamka wygląda przecudnie :mrgreen: Zatrzask pokrywy jest stalowy... zresztą tak samo jak i cała pokrywa ;) Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted June 9, 2007 Author Report Share Posted June 9, 2007 A do eMki jakiej firmy będziecie montować body, CA czy G&P ? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Ja moje będę montował do M733 JG. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 0L0 - z nieba mi spadasz ^_^. Mysle wlasnie o tym korpusie i potrzebowalem opinii fachowca ;-). Z czego ono jest w ogole wykonane? ASGShop pisze w opisie "metal", a wiem ze metali jest duzo, a gdyby byla to stal, to na pewno by to bylo ujete w opisie (bo jest sie czym chwalic). Z drugiej strony na zdjeciach nie wyglada wcale lepiej niz korpus CA - malo matowy, swieci sie i gladki jak pupa niemowlecia... Jedyny w zasadzie sens jego zakupu to dla mnie mozliwosc wybicia wlasnych oznaczen... Przekonaj mnie, ze jest lepszy niz CA (plastikowa komora mnie przerazila O_O). Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Jak tam uważasz ;) Według mnie dobry plastik jest lepszy niż szajs-metal :) Sam korpus od CA jest lepszy o działającą atrapę zamka z klapką oraz solidniejsze ryglowanie tylnej części korpusów... i brak śladów piłowania pilnikiem :lol: Wykończenie jest matowe, nie błyszczy się ;) Całość odlana jest z jakiegoś stopu aluminium... Nie mam pojęcia z jakiego dokładnie :roll: PS. Tutaj jest instrukcja, jak to zamontować + zdjęcia. Material: Aluminum Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Kryptyk a po co w emkach G&P albo CA będziesz montował to body? Chyba tam są metalowe? Jak nie to mnie poprawcie. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Pewnie ZNAL. Aluminium byłoby za lekkie i miękkie (nie stosuje się samego aluminium do wykonywania różnych elementów. Używa się stopów). Dodatkowo ZnAl jest tani (w odróżnieniu od droższego, ale wytrzymalszego duralu) Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted June 10, 2007 Author Report Share Posted June 10, 2007 Kryptyk a po co w emkach G&P albo CA będziesz montował to body? Chyba tam są metalowe? Jak nie to mnie poprawcie. W sumie nie wiem czy będę montował, bo nie wiem czy kupię eMkę. Chciałem to zamontować, bo ma otwierane okno wyrzutowe łusek. Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 Dobrze myśle że HU reguluje się przez otwory w płytce pod klapką wyrzutnika ?? Blaszka zasłania chyba całkowicie komor HU wraz z pokrętłami ?? Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted June 10, 2007 Author Report Share Posted June 10, 2007 Przy odciągnięciu rączki przeładowania blaszka cofa się, odsłaniając regulację hop-upa(trzeba przytrzymywać rączkę, by dało się wyregulować), podobnie jak w replikach TM Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 10, 2007 Report Share Posted June 10, 2007 A do eMki jakiej firmy będziecie montować body, CA czy G&P ? Ja do M15A4 Rifle CA, bo standardowe mi pękło. Dobrze myśle że HU reguluje się przez otwory w płytce pod klapką wyrzutnika ?? Blaszka zasłania chyba całkowicie komor HU wraz z pokrętłami ?? Źle myślisz, musisz odciągnąć rączkę przeładowania, wtedy "blaszka" cofnie się i odsłoni regulację HU. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 No i mam to body 8). Z wyglądu jest prześliczne, wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. Jest świetnie spasowane, nic nie lata, nie gibie się. Jednak rozbieranie jest dosyć uciążliwe. Chcąc zmienić np gumkę HU, musimy odkręcić rękojeść z silnikiem, zdjąć dolną część i wysunąć gearbox z górnej połówki. Nie wiem jak ze zwykłym GB, ale z Deep Fire-rem jest tragedia. Uszy body blokują się o łożyska i trzeba je odginać np śrubekrętem. Mi zmiana lufy zajęła ponad godzinę (trochę trwało zanim wpadłem, że trzeba odginać ;-)) Dopiero po zakupie takiego body, docenicie łatwość dostępu do lufy w CA :-F. Jednak mimo tego jak najbardziej polecam. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Moje body oliwkowe wykonane było super, jedyny element wymagający piłowania to było gniazdo magazynka (było za wąskie). Poza tym wszystko cacy. Kumpel kupił body w wersji H&K... pierwsze wrażenie - SUPER. Matowy (aż szorstki ;)), świetnie wykonane napisy. Ale sało się zauważyć drobne niedoróbki: - W gnieździe magazynka powierzchnia była paskudna, porowata... tak jak by im zabrakło materiały przy odlewaniu :roll: - Okrągłe przetłoczenie przy zwalniaczu magazynka było... nie złamane... wyglądało to tak jak by ktoś uderzył to kiedy materiał jeszcze nie zastygł po wyjęciu z formy. Trzeba było trzeć pilnikiem, żeby zatrzask maga wszedł na miejsce i płynnie pracował. W body oliwkowym warstwa farby jest grubsza niz w wersji czarnej, czego efektem jest potrzeba dociskania rączki ładowania po odciągnięciu ;) (w czarnym wraca w miarę płynnie, czasami tylko się przycina). + dla czarnego W oliwkowym piny trzymają się wręcz zajefajnie ;) W czarnym wypadają przy przechyleniu karabinka w prawo o 90 stopni :lol: Jak ktoś nie ma skręcanych to musi się w takowe zaopatrzyć ;) + dla oliwkowego :lol: Ogólnie ja i kolega jesteśmy zadowoleni z zakupów ;) Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Patent na wylatujące piny - nieśmiertelna taśma teflonowa ;) Owinać, wbić na wcisk, jeżeli teflon wystaje to urwać, a pozostałą niteczke elegancko uciąć. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 W moim czarnym body Navy, niedoróbek nie znalazłem. Rączka po opryskaniu jej olejem silikonowym chodzi płynnie. Przedni pin siedzi dość luźno, jednak tylni muszę wybijać młotkiem. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 (edited) No to i ja napiszę co nieco. Posiadam czarne body bez oznaczeń. Generalnie body jest wykonane świetnie, jednak dużo problemów zajęło mi dopasowanie górnej i dolnej części, chodzi głównie o otwory na przedni pin. W górnej części otwór był o 2mm przesunięty w górę co powodowało, że albo pin nie wchodził, albo po wciśnięciu go na siłę była duża szpara pomiędzy obiema połówkami. Na szczęście wystarczyło spiłować sam pin i "szafa gra". Poza tym magi od TM wchodzą jakby chciały, a nie mogły, są nieco za szerowkie, albo gniazdo magazynka za wąskie, ale tu akurat przychodzi z pomocą młotek :) Warto polecić to body ze względu na cenę ale jednak zastanowiłbym się nad zakupem metal body od G&P. Pozdrawiam, Max Edited June 29, 2007 by BMP_Mad_Max Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Ma ktoś może manuala z instrukcją instalacji tego body, bo gdzieś kiedyś na forum widziałem ale za żadne skarby nie mogę znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 W 3 poście OLA w tym temacie jest instrukcja, w słowie "TUTAJ" Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Dziękuje bardzo, no nie dopatrzyłem się. Pytanie dla posiadaczy, jakiego kleju/specyfiku używaliście do założenia tego dolnego mocowania mechanizmu osłony komory HU? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 Cyjano-cośtam, równo na całej powierzchni. Trzyma jak diabli ;) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Cyjanoakrylan :D Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 (edited) Dałem Locktita do łączenia powierzchni płaskich ale cyjanoakrylan daje doskonale radę (podobnie jak do ustalania cylindra w obudowie GB), tylko mi się skończył. Przy okazji, gdyby ktoś szukał, to body doskonale pasuje do: - konwersji sniper free floating King Arms - kolby teleskopowej tejże firmy - GB hurricana idealnie włazi do środka Zobaczymy jak przyjmie do siebie komorę HU King Armsa. Mój egzemplarz wykonany jest bardzo dokładnie, uwag praktycznie brak (SR-15). Edit: Zapomniałem, że był feler! Pin za luźno siedział. Warto od razu zaopatrzyć się w pin o nieco większej średnicy (na WGC za 4 USD; do ślusarza i za złotówkę przytnie odpowiedni ze stalowego drutu; od biedy może też być rowerowa szprycha DT-Swiss do DH). Edited October 4, 2007 by Holmes Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Odświeże nieco temat, Jak to body wypada w stosunku do G&P pod względem jakości wykonania? Czy kolor też jest taki szarawy czy jednak bardziej czarny, prosiłbym o jakieś zestawienie fotek jako porównanie. Jak body G&P wyglada wiem, ale nijak nie mam porównac z guarderem, a w necie nic nie ma ;/ z góry dzieki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts