volf13 Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Kamizelka-> M55 najbardziej wizualnie i praktycznie bo bez kołnierza no i do usmc jak znalazł. Chociaż takim M69 też bym nie pogardził a póki co widziałem za niecałe 500zł więc wydaje mi się, że to jest taka standardowa cena. Poza tym, ciężkie jest takie coś? Wiem o wkładach balistycznych ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to jak nowoczesne kamizelki z płytami SAPI :) Bandolier-> Tak jak ten gościu ma na zdjęciu przed stoiskiem to w tych bandolierach są krótkie magazynki do emki czy on tam ma łódki w kartonikach załadowane? Quote Link to post Share on other sites
DFM-LRRP Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Magazynki Colta, epoka.... Bandoliery z 1969r. Poszukam co mam... Quote Link to post Share on other sites
Dżordż Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 (edited) Jeśli chcesz biegać w ASG w kamizelce m55 to zapomnij o dobrej zabawie. Edited May 18, 2016 by Dżordż Quote Link to post Share on other sites
DFM-LRRP Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Coś się nie otwiera.... Quote Link to post Share on other sites
Jakup Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 Mam pytanie do znawców tematu. Wiecie może na jakiej zasadzie przydzielano żołnierzom karabinki XM177E1/E2? Co decydowało o tym, że żołnierz dostawał właśnie jego, a nie np. M16A1. Chodzi oczywiście o "zwykłe" wojsko, nie o specjalsów. Quote Link to post Share on other sites
voodoo2015 Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 Mam pytanie do znawców tematu. Wiecie może na jakiej zasadzie przydzielano żołnierzom karabinki XM177E1/E2? Co decydowało o tym, że żołnierz dostawał właśnie jego, a nie np. M16A1. Chodzi oczywiście o "zwykłe" wojsko, nie o specjalsów. Rozumiem, że pytanie o bojówkę? Jeśli dobrze pamiętam w RA XM177E1 i E2 otrzymywał "radzik" i dowódca plutonu. Piechota Morska to inna bajka- Marlantes w "Matterhorn" twierdzi, że młody podporucznik trafiający na linię otrzymywał wyłącznie "czterdziestkępiątkę". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts