Majkel86 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Czy dobrze pamiętam że w GEN I przy wymianie gumki HU na np. silikonową Guardera trzeba było wymieniać także HU na np. SRC bo stockowy był za krótki/długi (ja tak zrobiłem ale nie pamiętam czy z przymusu czy kaprysu :wink: )??? Jeśli tak to trzeba napisać do Krakmana czy w GEN II też tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Tak, trzeba wymieniać. Jeszcze nie mają na stronie, ale za 39zł dają komorę P&J standardowa + gumke, twierdzą że bardzo dobrej jakości i nie trzeba silikonowej (zobaczymy)Dzisiaj zamówiłem razem z preclufą 6.03, przy tej prędkości, rozrzut może być znaczny. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Tak, trzeba wymieniać A wcale że nie. Ja mam stokową komorę i silikon standard w niej i lepiej działa jak na innych komorach. Sprawdziłem większość na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Jak mówiłem byłem u krakmanów i patrzyłem na te M'ki no i co dużo mówić ładne nawet bardzo wyżutnik łusek genialny plastik bardzo ladny, nie czeszczy, nic zabardzo niechwieje jedyny minus oznaczenia na body...niestety niezakupiłem zamalo lat :killer: musze przyjechac z kims dorosłym ale zrobiły na mnie wrażenie Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 (edited) http://taiwangun.com/?str=product&prId=158 metal body od SRC, chociaż wg. mnie, jak kupwać metal body, to przynajmniej z prawidłowymi oznaczeniami Edited July 3, 2007 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 efekt chwiejna lufa został zminimalizowany dzięki zastosowaniu jednolitej lufie ale niestety nie wyeliminował jego ponieważ jest body plastikowe i zawsze przy takim body będzie występował efekt chwiejnej lufy. Co do żywotnoości to testowaliśmy tą konfigurację co jest w PJ II generacji i spokojnie wytrzymała 50 tys wystrzelonych kulek i dalej działal więc o jego żywotność nie ma co się martwić! Troszke wiadomości od krakmana . Quote Link to post Share on other sites
672 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Gadałem z krakmanami i powiedzieli ze mogą założyc M100 i wtedy bedzie miała 340FPS i pójdzie z 8.4V :mrgreen: tak wiec jesli sa gdzies limity do 350 FPS na budynkach Np tak jak w GW to idzie taka opcje zrobic.... I jak wiadomo przy słabszej spreżynie zwieksza sie zywotność :-P a gdybysmy dali 9.4V to szybkostrzelnośc powinna być na dosyc wysokim poziomie... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Gadałem z krakmanami i powiedzieli ze mogą założyc M100 i wtedy bedzie miała 340FPS i pójdzie z 8.4V :mrgreen: tak wiec jesli sa gdzies limity do 350 FPS na budynkach Np tak jak w GW to idzie taka opcje zrobic.... I jak wiadomo przy słabszej spreżynie zwieksza sie zywotność :-P a gdybysmy dali 9.4V to szybkostrzelnośc powinna być na dosyc wysokim poziomie... Nie baterii 9,4V tylko 9,6v :-P Quote Link to post Share on other sites
672 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 (edited) no fakt racja... zwyczajna pomyłka :-F Edited July 3, 2007 by 672 Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Zadzwoniłem dzisiaj do Krakmana i zadałem jedno pytanie. Szkielet GB jest odpowiednio zbudowany, i powinien wytrzymać stock. To odpowiedź dla tych którzy twierdzą że GB jest z sera(cieniutkie ścianki) i się rozleci. W praktyce: Pożyjemy zobaczymy Quote Link to post Share on other sites
672 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Jak myslicie ładnie by wygladał z luneta i tłumikiem?? Ma gwint na tłumik??? Niech ktoś sprawdzi prosze.... :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Coooo???? Stary obudź się, już jest dobrze, nic Ci nie grozi... :-F Po pierwsze: O który model pytasz? Po drugie: Tak jest tam gwint lewoskrętny 14mm Po trzecie: Takie pytania to już k*** przegięcie... :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 672 a pokaż mi replikę(AEG) dostępną na Polskim rynku czy też na rynku światowym która nie ma tłumika płomienia przykręcanego ( a co z tym idzie ma ten tak zwany Gwint,) czyli lufy która jest NAGWINTOWANA. Pytania bez sensu. Bo nie nikt oprócz Ciebie nie wie o który model pytasz, a po drugie są gusta i guściki, na temat czy ładnie wygląda to takie samo pytanie jak, wolisz ładną kobietę i nie wierną czy brzydką i wierną, pytając inaczej wolisz torta w kilku czy gówno samemu? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Wytłumaczy mi ktoś dlaczego cena M16 jest mniejsza o 100pln od modeli R.I.Sa albo S-system? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 (edited) Model RIS ma jak nazwa wskazuje szyny RIS(jeśli są dobre tak jak je opisują, to też są w cenie) S-System- ma system SIR* Ślepy spójrz na zwykłą replike M15A4 Rifle CA a replike M15A4 RIS CA Jak myślisz dlaczego RIS jest droższy? *-Poprawione Edited July 3, 2007 by Antol Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 (edited) S-System- ma system RAS Nie prawda bo ma system SIR (Selective Integrated Rail) :mrgreen: Edited July 3, 2007 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Ellamir Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Czy PJ4 RIS ma zdejmowaną rączkę transportową, jak w CA? Quote Link to post Share on other sites
kamilkk Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Czy PJ4 RIS ma zdejmowaną rączkę transportową, jak w CA? Tak Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) niby wszystko ladnie a tu : hm jak w tej replice z wymina lufy na precke bo jest napisane: Dzięki jednolitej lufie (lufa jest jednoczęściowa zespolona z chomber blockiem) i to chyba najwieksza wada tej repliki: Uwaga! Komora Hop up jest o 1 mm krótsza w środku od standardowej co nie pozwala na montaż "normalnej" gumki hop up, przy takiej zmianie trzeba wymienić komore JAK TO SIE BEDZIE MIALO DO TUNINGU TEJ REPLICZKI ? Edited July 4, 2007 by kosior21 Quote Link to post Share on other sites
---SajgoN--- Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 eee no tak i dalej jest napisane ze to ma zapobiec efektowi "chwiejnej lufy" ... to ze lufa zew. jest z "1 kawalka" nie znaczy ze nie mozesz sobie wymienic lufy wewnetrznej na precyzyjna :) a co do komory to nie musisz jej wymieniac bo jest dobra jak na swoja klase, ja u siebie (M4 S-System pierwsza gen.) wymienilem jedynie dystanser na CA i dzialalo jak w szwajcarskim zegarku :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 (edited) Po pierwsze o problemie HU było wyżej, po drugie co za problem kupić komorę od SCR... Po trzecie: pytanie z wymianą lufy... Nie ten dział synu, nie ten dział... :poddanie: Edited July 5, 2007 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
macdudekus Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 (edited) A mnie zastanawiam, czy w II generacji wzmocnili uszy w body tak jak to zrobiło TM w swoim S-System i najnowszym m4. Jeśli nie, to najlepiej od razu kupić sobie metalowe body. Edited July 5, 2007 by macdudekus Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 a ja mam takie pytanie jak maja takie dobre bebeszki te PJ to co trzeba by bylo w nich zmienic zeby pociagnely m120?? prosze o rade? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 @kosior21 oraz @macdudekus: Panowie k*** takie pytania to pod ten adres: sklep@taiwangun.com Bądź numer telefonu/faxu: Tel/fax +48 12 415 17 74 Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 po co ta bulwersacja i wulgaryzmy? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts