Draconis Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Witam Chce kupi sobie Famasa SV, tylko nie mam zielonego pojęcia gdzie jest celownik albo czym sie celuje w tej broni. Bardzo bym prosił o wytłumaczenie czym sie celuje , tutaj jest jego zdjęcie http://www.cybergun.pl/?prod=83&cat=30 pozdrawiam Link to post Share on other sites
AnR Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Przyrządy celownicze masz ukryte w rączce transportowej. Link to post Share on other sites
leander Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 I ogólnie do szybkiego strzelania, albo po ciemku się zupełnie nienadają, 'szybkie' zgranie przeziernika z muszką jest... powiedzmy problematyczne. Link to post Share on other sites
Fearie Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Troche ułatwia pomalowanie muszki na biało od strony od której na nią patrzysz. Link to post Share on other sites
leander Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 To czemu nie pomalowałeś przed sprzedażą? :> Ja zrobiłem prostą polową prowizorkę, wziąłem kolcek drewna, szynę ris oraz śrubki :P I zmontowałem sobie samemu montaż RIS na chwycie, analogiczny z oryginałem. Ogólnie Famas jest śliczny, świetnie się go trzyma, i sieje niczym siewnik rolniczy :) Aż żal serce ściska że go sprzedałem :( Link to post Share on other sites
madjong Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 a po co tak kombinowałeś? w moim famasie od CG wersja SV, kupiona za 120 zł, była szyna RIS od razu. koli najtańszy to 90 zł na allegro, ale można używke wyczaić za 60 zł. mowa o prawdziwych kolimatorach nie "super hiper mega 1J rozpierdalatorów" Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Czy przyrządy celownicze w tym springu tez mają przeziernik z dostępnymi trzema rozmiarami otworu? Link to post Share on other sites
leander Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Aj-waj zaszła pomyłka :) Ja miałem AEG'a ;) Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Aj-waj zaszła pomyłka :) Ja miałem AEG'a ;) Przyrządy mechaniczne w elektryku TM są IMO jednymi z najwygodniejszych tego typu. A tu wszyscy narzekają, więc dlatego tak pytam z ciekawości... Link to post Share on other sites
leander Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Inferno, przyrządy może i dobre, ale do strzelania precyzyjnego po wcześniejszym "przystrzelaniu" repliki (w które ty podobno nie wierzysz :>) Do szybkiego strzelania to już lepiej patrzeć "po rączce" Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Nie wierzę w lunetki. ale nie róbmy OT. Link to post Share on other sites
leander Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 A to przepraszam za uogólnienie :D Akurat czytałem wątki na forum "wyborowym" i tak się jakoś złożyło ;) Wracając do Famasa, to przeziernik ma jedną zasadniczą wadę. O ile muszę można sprawnie regulować lewo/prawo za pomocą śrubki, i muszka "pamięta" to ustawienie, o tyle przeziernik lata góra/dół tak jak chce. I niestety to nie jest tylko kwestia typu "miała być głowa a jest pępek", ale kulki mogą latać nad głowami albo ryć w piachu metry przed celem... Ogólnie zdecydowanie, bez kolimatora do lasu nie wchodzić ;) Link to post Share on other sites
Inferno Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 To jakiego Ty miałeś tego FA-MASa? W TM to przeziernik akurat dobrze siedział, za to muszka trochę latała. Link to post Share on other sites
leander Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 To miałem jedyny w swoim rodzaju TM :F Nie no, żart :wink: Masz rację, przeziernik sam z siebie nie lata, ale brak jest możliwości zablokowania go na jednej wysokości, choćby tyci-tyci-śrubka, i już byłoby super. A tak wystarczyło go niechcący dotknąć (co nie było trudne) i już spada o ząbek :) Dodając do tego trudność szybkiego zgrania przyrządów (a w zasadzie głównie to) i... Kolituba welcome to ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts