DamieN Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 Fajna kamizelka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16746844 Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 Tia... tylko kogo na nią stać... Sama golutka koszuje już nieźle... A widziałeś ceny oprządzenia MOLLE ? :| Trzeba poczekać, aż amerykańce zmienią ją na coś nowszego, wtedy będzie można pomyśleć o zakupie... :wink: Chociaż prędzej MilTec wypuści tańszą kopię (ciekawe o ile tańszą...). - Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 Czołgiem! Czy to drogo??? Sprawdź ceny prosto u producenta www.specialtydefense.com i zoabcz, że prawie się nie różnią, a trzeba było to sprowadzić :-)) Pozdrawiam Bartek Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 9, 2003 Report Share Posted October 9, 2003 Może tego nie widać na pierwszy rzut oka w mojej wypowiedzi, ale chodzi mi wyłącznie o to, że ogólnie oporządzenie MOLLE jest drogie. To po prostu moja opinia. Nie powiedziałem, że akurat ta kamizelka na Allegro ma jakoś szczególnie wygórowaną cenę, co usiłujesz mi wmówić (chyba?). Jeżeli do naszego biegania po lasach i budynkach z replikami broni na białe kulki można kupić w pełni funkcjonalną kamizelkę z kieszeniami, ładownicami itp. za jakieś 150zł, to zakup "gołej" kamizelki MOLLE za ok. 300zł, plus co najmniej drugie (jeśli nie trzecie...) tyle za oporządzenie... To jest po prostu bardzo droga inwestycja. Ale jak ktoś musi koniecznie mieć MOLLE i stać go - proszę bardzo. :wink: Ja tylko stwierdzam, że to drogie oporządzenie. Nic więcej, nic mniej... - Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 10, 2003 Report Share Posted October 10, 2003 Czesc Ritter, Molle za 280zl to dosc tanio. Kamizelka modulowa Janysport kosztuje 300zl (goła) a system modułowy jest bardzo podobny do tego z Molle. Takich kamizelek uzywa 1 pulk komandosow z Lublinca w Iraku. Co do kamizelek w ASG, jak to mawiaja, jedni zadowola sie byle gownem (bez obrazy). Jesli ktos traktuje ASG jako alternatywe dla siedzenia przed telewizorem itd. to nie zalezy mu na dobrym oporzadzeniu, tylko na czyms gdzie moglby miec troche kulek i innych pierdul. Jesli ktos zaczyna traktowac to powazniej, to stara sie wzorowac na sprzecie sil specjalnych i wybierac taki ekwpipunek, ktory przez swoja jakosc, funkcjonalnosc bedzie najoptymalniej spelnial jego wymagania. Taki styl myslenia przychodzi z czasem (przynajmniej u czesci osob). A tak na marginesie, jesli ktos nosi mundur i bron to powinien cos soba reprezentowac, mam namysli kondycje fizyczna, wiedze o tematyce i postawe obywatelska :-). Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 10, 2003 Report Share Posted October 10, 2003 Cóż, jeżeli np. używane LBV albo nowa kopia Pattern 83 to dla Ciebie "byle gówno", to trudno... Tylko chyba jakoś tak sporo osób jest bardzo zadowolonych z takiego "gówna"... Łącznie z prawdziwymi oddziałami, które tego gówna używają/używały w bardziej realnych niż nasze sytuacjach... Gówno Pattern 83 to jakieś 140zł, gówno LBV jakieś 180zł. :wink: Powtórzę się jeszcze raz - jak ktoś bardzo potrzebuje MOLLE - proszę bardzo!!! Czy ja mówiłem, że zabraniam kupowania MOLLE?!? Czego sie tak przyczepiliście panowie? Dla mnie to nadal pozostaje drogie oporządzenie i tyle. Co nie znaczy, że jak kiedyś odbije mi palma na punkcie współczesnych GI, to sobie tego nie kupię... :D "Traktować to poważniej" - ja jednak polecam trochę dystansu... :wink: Chyba, że uważasz, że banda dorosłych facetów ganiająca z plastikowymi zabawkami po lasach i poligonach udając wojsko, którego 90% z nich unikało jak ognia, to poważna sprawa... :lol: A tak na marginesie, jesli ktos nosi mundur i bron to powinien cos soba reprezentowac, mam namysli kondycje fizyczna, wiedze o tematyce i postawe obywatelska :?: :?: A to co miało znaczyć? To do mnie czy do ogółu tych niepoważnych, mających czelność dobrze się bawić poprzez ganianie w mundurach, kamizelkach taktycznych (a niech będzie, nawet tych najdroższych) i strzelanie do kolegów? :lol: Dla mnie over & out w temacie, dyskusja zdecydowanie zbacza na manowce. - Link to post Share on other sites
DamieN Posted October 10, 2003 Author Report Share Posted October 10, 2003 Tu miał być wypasiony post ale na razie jest pusto. 8O :twisted: :twisted: Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 10, 2003 Report Share Posted October 10, 2003 Ale ja potrafie humor popsuc :-) A co do LBV i Pattern 83 to ich nie mialem okazji uzytkowac, ale znam osoby ktore je stosowaly b. intensywnie i nie malze na bojowo przez dluzszy okres czasu i.... juz ich nie uzywaja bo sie nie sprawdzily. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 10, 2003 Report Share Posted October 10, 2003 Witam, Czy Molle jest bardzo drogi? jest to kwestia sykusyjna. Przyjrzycie się różnym custom kamizelkom Eagle'a, Blackhawk'a czy London Bridge'a. Kamizelki za 200 i więcej zielonych to NORMA! Komplet Molle kosztuje ok. 2500 zł, ale oprócz kamizelki masz jeszcze dwa plecaki, camelbak i inne dodatki. A i jeszcez do ritter'a: wcale się Ciebie nie czepiamy (Apogeumus chyba też nie) po prostu przedstawiamy nasz punkt widzenia! Pozdrawiam Bartek Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 10, 2003 Report Share Posted October 10, 2003 A i jeszcez do ritter'a: wcale się Ciebie nie czepiamy (Apogeumus chyba też nie) po prostu przedstawiamy nasz punkt widzenia! Racja Recon, wcale się nie czepiam Rittera, poprostu przedstawiłem swój punkt widzenia. Co do Molle, jak ktos chce miec kamizelke Molle, a ma malo kasy na zasobniki. To moze zamowic u mnie ich kopie :-) Link to post Share on other sites
enter Posted October 31, 2003 Report Share Posted October 31, 2003 Kamizelka modulowa Janysport kosztuje 300zl (goła) a system modułowy jest bardzo podobny do tego z Molle. Takich kamizelek uzywa 1 pulk komandosow z Lublinca w Iraku.quote] może jakiegoś linka lub fotki gdzie to można nabyć?? chętnie jakies szczeguły się dowiem, Z góry dzieki za info Link to post Share on other sites
Słoń Posted October 31, 2003 Report Share Posted October 31, 2003 -------------------------------------------------------------------------------- Ale ja potrafie humor popsuc A co do LBV i Pattern 83 to ich nie mialem okazji uzytkowac, ale znam osoby ktore je stosowaly b. intensywnie i nie malze na bojowo przez dluzszy okres czasu i.... juz ich nie uzywaja bo sie nie sprawdzily. A co to znaczy na bojowo? Link to post Share on other sites
Procent Posted October 31, 2003 Report Share Posted October 31, 2003 to chyba coś jak cytat ale przecież w prawym górnym rogu jest opcja cytuj!!! Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted November 1, 2003 Report Share Posted November 1, 2003 Kamizelka modulowa Janysport kosztuje 300zl (goła) a system modułowy jest bardzo podobny do tego z Molle. Takich kamizelek uzywa 1 pulk komandosow z Lublinca w Iraku.quote] może jakiegoś linka lub fotki gdzie to można nabyć?? chętnie jakies szczeguły się dowiem' date=' Z góry dzieki za info[/quote'] Troche fotek na http://media.militaryphotos.net/photos/alb...album20/aac.jpg http://media.militaryphotos.net/photos/alb...album20/aad.jpg http://media.militaryphotos.net/photos/alb...album20/aae.jpg http://media.militaryphotos.net/photos/alb...album20/aaf.jpg , a dokladniej cztery zdjecia. Pojedz do glownej siedziby Janysportu na AWFie i tam sie zoorientuj, jak ladnie poprosisz to ci dadza pomacac :-) Link to post Share on other sites
Recommended Posts