szymo86 Posted October 12, 2017 Report Share Posted October 12, 2017 Witam Jaki rozmiar ma zębatka środkowa?? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Witam Jaki rozmiar ma zębatka środkowa?? Prawilnyj. Skoro pasuje taka jak do eSRki to do taka jak do gerboxów w wersji long... O co konkretnie pytasz? Ilość zębów, średnica zewnętzna, średnica wewnętrzna, grubość .... ? Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Ilość zębów, średnica zewnętrzna i wewnętrzna. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Średnica zew. 28.64mm/ 34 zęby Średnica wew. 13.40mm/ 15 zębów Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Dzięki wielkie! Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
n3ckol Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 (edited) Hej, czy na dzień dzisiejszy jest sens kupowania eLżbiety od army? Jak z częściami? Jak się sprawdza po latach? Można w niej uzyskać 450-490 bezpiecznych fps? Naczytałem się o niej sporo. Grzebać lubię, byle by miało jakiś skutek i były części do zdobycia w jakiś normalny sposób, a nie uganianie się przez pół roku z zębatką czy inną pierdołą. Miała by to być moja pierwsza "poważniejsza" replika, a lubię coś co nie wystaje zza co drugiego drzewa. Z góry piękne dzięki za odpowiedź!!! :icon_smile: PS replika kosztuje 700zł Edited October 15, 2017 by n3ckol Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Nie wiem jak z resztą, ale zębatki są tanie. Też myślałem o tej replikę. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
MisiekCzołgista Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Ponawiam pytanie użytkownika K10ŚP. Replika nagle umarła i przestała strzelać. Styk nie przestaje wybijać mi się z prowadnicy, popychadełko złączone z mechanizmem spustowym wbija się pod niego zamiast pchać do przodu. Potrzebuję dobrej metody quick fix czyli co tam wsadzić żeby działało i jakiegoś potencjalnego zamiennika, bo można szału dostać z tym jednym kawałkiem szajsplastiku (no dobra, tłok jest z tego samego materiału, z frustracji rozłożyłem na części pierwsze i wypucowałem cały gearbox, wtedy zauważyłem kawałki plastiku ze spiłowanych zębów w środku) Coś tam upchnąłem, działa, ale w międzyczasie padł mi całkowicie semi-auto (na obu opcjach strzela serią). Błagam niech ktoś mi wyjaśni elektrykę eLki bo chyba jej nie rozumiem. A może coś innego sknociłem rozbierając GB, proszę o porady. Quote Link to post Share on other sites
MisiekCzołgista Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Update: Będzie działać do następnej awarii. Na wyjętym dolnym gb robiłem testy i oglądałem jak to wszystko powinno działać. Doszedłem do wniosku że ten system, jak wszystkie inne ruchome części trzeba po prostu nasmarować. Cudownie styk przestał się z oporem ocierać o ściankę gb i wskakuje tam gdzie trzeba. Alarmuje mnie to, jak bardzo te części są wyrobione, styk, prowadnica, płytka spustowa, dźwignia przerywacza, wszystko zjechane, ma ktoś informacje o potencjalnych częściach zamiennych? Jak znowu się zepsuje wyłączam semi na dobre, wyjmę dźwignię, zastąpię stałym elementem podklejonym nad stykiem, żeby się nie wybijał. Jeden element mniej do ścierania w środku gb. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Skoro Safe tam jest mechaniczny a Semi Ci sie znudzi to dobierz jakis mikrostyk i masz z glowy wycierajace sie elementy kostki stykowej... Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 9, 2018 Report Share Posted May 9, 2018 Panowie, po kilku latach przerwy odkurzyłem Elżbietę wraz ze szpejem i wróciłem postrzelać, no i trafił się klops bo zgubiłem tylni pin blokujący połówki repliki. Czy komuś się nie poniewiera takie cacko lub wie gdzie można kupić? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 (edited) http://airsoft.tiger111hk.com/p28762/Army-R85A1-Assault-EBB-Rifle-Pin-set-(Black-,-No.24)/product_info.html Albo wytoczyć u tokarza i oksydować na zimno... Edited May 10, 2018 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 Albo duży gwóźdź :D Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 ALbo podszlifowana śruba... Rozwiązań trochę jest- mniej lub bardziej pro :-) Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 A może mi ktoś z Was podrzucić wymiary ze swojej tego pina? Długość i wymiary tego "talerzyka" Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 10, 2018 Report Share Posted May 10, 2018 (edited) Długość całkowita: 44.70 mm Średnica pina : 5.84 mm Średnica talerza : 12.50 mm Grubość talerzyka : 2.70 mm Edited May 10, 2018 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted May 23, 2018 Report Share Posted May 23, 2018 Zostaliście mi tylko wy ;) Szukam - może ktoś z was ma - dźwignię przeładowania do L85 A1 - jak by do tego była blaszka wyrzutnika to by było super. Zgubiłem nawet nie wiem kiedy. Sklepy nie mają pytałem po serwisach. Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted June 4, 2018 Report Share Posted June 4, 2018 Ciekawa informacja dla posiadaczy L85 od ARMY - pochodzą idealnie Pmagi mid cap 150 od Battleaxe (te z przezroczystymi wstawkami ) - sprawdzone w niedzielę i zachowują się dużo lepiej od metalowych PJ czy BOIY, siedzą głęboko, nie ruszają się na boki i co ważne każda kulka podana. Btw jak by ktoś był chętny na jeszcze jedną Elkę to sprzedam moją ;-p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts