Shadow Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 (edited) Witam. Mam w M15carbine zamontowany zestaw Hurricane z m100 tejże firmy oraz preckę systemy 363mm. Chciałbym podnieść fps'y z ok.360-370 na te 400-420. Jak to osiągnąć względnie małym zużyciem części, ale też niezbyt dużym kosztem? Myślałem nad zainstalowaniem bore-upa z guardera, ale ten potrzebuje min. sprężyny m120(wg.numeracji guardera). Z kolei przy samej sprężynie m120 przydałoby się wymienić stockowe zębatki, co by sporo kosztowało. No i myślę, że bateria Sanyo 1700 9,6v nie uciągnęłaby tego. Już teraz słabo sobie radzi, gorzej, niż inne 9,6, np. intellecta. :wink: Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi, Shadow Edited July 1, 2007 by shadow333 Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 1 - Ten Sanyo spokojnie uciągnąłby tą sprężynę.... 2 - To że potrzebuje minimum M120 to raczej jest przesadzone. Ludzie działali nawet przy stockowych sprężynach i tych borkach i wszystko hulało. 3 - Ten bor to dobry pomysł. Moim zdaniem z 410 by było przy bardzo szczelnym złożeniu... (teflon fix + dobrze nasmarowany układ pneumatyczny + dobre złożenie tegoż układu). Słyszałem już o paru (niewielu) przypadkach kiedy na M110 (czyli M100 huricane) ludzie mieli coś koło 410 - 415 FPS... Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 1. Tak batka coś się dziwnie zachowuje, w przyszłości i tak będę ją musiał wymienić. 2. Jesteś pewien? Z tego, co wyczytałem, to bore-up Deep Fire'a działa z każdą sprężyną, a ten z Guardera nie. :/ 3. Bore-up zakładałby mi asgshop, więc spodziewam się w miarę dobrej szczelności. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Słyszałem już o paru (niewielu) przypadkach kiedy na M110 (czyli M100 huricane) ludzie mieli coś koło 410 - 415 FPS... Jeden z "niewielu przypadkow" potwierdza... Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 (edited) Maxavelli, a co masz wstawionego do swojej repliki? Chciałbym się po prostu dowiedzieć, co najlepiej wymienić w mojej. Ok, już przeczytałem w twoim profilu. Szczerze powiedziawszy też się zastanawiałem nad bore-upem high class z DF, powinno pomóc? Edited July 2, 2007 by shadow333 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Tego Ci nikt na 100% nie powie, bo nie ma dwoch identycznych replik. Generalnie trafilem fajna "sztuke" M15 i dobrze sie ja tuninguje. BU HC DF (ale skrot ;-)) + M110 powinny dac duzo... Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 Oki, dzięki za odpowiedzi, zamówię w asgshopie i jak przyjdzie z chrono, to napiszę, ile mi wyszło. ;) Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 W sumie borek DF +M110 musi dać 400+ fps (przy szczelnym gnacie) Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) potwierdzam ;-) wstawiłem bore upa high class DF do M4 GP ze sprężyna M110 ,410-415fps .Musiałem jedynie wymienic dysze bo z ta DF było kłopoty :cry: teraz niestety jestem zmuszony sprzedać bore up więc jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na gg: 3711149 Edited July 2, 2007 by sweety_killer Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted August 1, 2007 Author Report Share Posted August 1, 2007 Tya, dałem eMkę do asgshopu. Po dwóch tygodniach dostałem telefon, że wstawienie bore-upa nic w moim przypadku nie da, bo zestaw cylindra i tłoka mam w miarę szczelny i że mogą mi zamiast tego wstawić zębatki STU i M120. Zgodziłem się i eMka wróciła. Mam zamiar przetestować ją w najbliższym czasie na chronografie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Trzeba sobie było wziąć jeszcze cylinder od rifle`a (czyli bez dziury).też jest co najmniej 20-30 fps w górę bez jakiejkolwiek zauważalnej zmiany w obciążeniu repliki. :-F Zaraz sie na mnie posypią joby, że to zmniejszyłoby celność :-F Już tak w kilku gnatach robilem i jedynym efektem był wzrost mocy a celność pozostawała ta sama. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Przypadki kiedy na boreupie i M110 wychodzi powyżej 400 FPS skomentuję tak - nie ma dwóch identycznych SPRĘŻYN. Niektóre dają trochę więcej, inne trochę mniej niż powinny. Żadna firma nie zrobi idealnie twardych sprężyn - zawsze jeden egzemplarz będzie twardszy a inny trochę miękkszy. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 zawsze jeden egzemplarz będzie twardszy a inny trochę miękkszy. Zależy jakiej firmy,a jeśli już to w bardzo małym stopiniu(no chyba ze MO).Zdecydowanie bardziej stawiałbym na spasowanie reszty części Gearboxa niż kapryśności samych sprężyn.Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts