Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Upgrade z 360-370 na 400-410fps

Recommended Posts

Witam.

Mam w M15carbine zamontowany zestaw Hurricane z m100 tejże firmy oraz preckę systemy 363mm. Chciałbym podnieść fps'y z ok.360-370 na te 400-420. Jak to osiągnąć względnie małym zużyciem części, ale też niezbyt dużym kosztem?

Myślałem nad zainstalowaniem bore-upa z guardera, ale ten potrzebuje min. sprężyny m120(wg.numeracji guardera). Z kolei przy samej sprężynie m120 przydałoby się wymienić stockowe zębatki, co by sporo kosztowało. No i myślę, że bateria Sanyo 1700 9,6v nie uciągnęłaby tego. Już teraz słabo sobie radzi, gorzej, niż inne 9,6, np. intellecta. :wink:

Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi,

Shadow

Edited by shadow333

1 - Ten Sanyo spokojnie uciągnąłby tą sprężynę....

2 - To że potrzebuje minimum M120 to raczej jest przesadzone. Ludzie działali nawet przy stockowych sprężynach i tych borkach i wszystko hulało.

3 - Ten bor to dobry pomysł. Moim zdaniem z 410 by było przy bardzo szczelnym złożeniu... (teflon fix + dobrze nasmarowany układ pneumatyczny + dobre złożenie tegoż układu). Słyszałem już o paru (niewielu) przypadkach kiedy na M110 (czyli M100 huricane) ludzie mieli coś koło 410 - 415 FPS...

1. Tak batka coś się dziwnie zachowuje, w przyszłości i tak będę ją musiał wymienić.

2. Jesteś pewien? Z tego, co wyczytałem, to bore-up Deep Fire'a działa z każdą sprężyną, a ten z Guardera nie. :/

3. Bore-up zakładałby mi asgshop, więc spodziewam się w miarę dobrej szczelności.

Maxavelli, a co masz wstawionego do swojej repliki? Chciałbym się po prostu dowiedzieć, co najlepiej wymienić w mojej.

Ok, już przeczytałem w twoim profilu. Szczerze powiedziawszy też się zastanawiałem nad bore-upem high class z DF, powinno pomóc?

Edited by shadow333

potwierdzam ;-) wstawiłem bore upa high class DF do M4 GP ze sprężyna M110 ,410-415fps .Musiałem jedynie wymienic dysze bo z ta DF było kłopoty :cry: teraz niestety jestem zmuszony sprzedać bore up więc jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na gg: 3711149

Edited by sweety_killer
  • 5 weeks later...

Tya, dałem eMkę do asgshopu. Po dwóch tygodniach dostałem telefon, że wstawienie bore-upa nic w moim przypadku nie da, bo zestaw cylindra i tłoka mam w miarę szczelny i że mogą mi zamiast tego wstawić zębatki STU i M120. Zgodziłem się i eMka wróciła. Mam zamiar przetestować ją w najbliższym czasie na chronografie.

Trzeba sobie było wziąć jeszcze cylinder od rifle`a (czyli bez dziury).też jest co najmniej 20-30 fps w górę bez jakiejkolwiek zauważalnej zmiany w obciążeniu repliki.

:-F Zaraz sie na mnie posypią joby, że to zmniejszyłoby celność :-F Już tak w kilku gnatach robilem i jedynym efektem był wzrost mocy a celność pozostawała ta sama.

Przypadki kiedy na boreupie i M110 wychodzi powyżej 400 FPS skomentuję tak - nie ma dwóch identycznych SPRĘŻYN. Niektóre dają trochę więcej, inne trochę mniej niż powinny. Żadna firma nie zrobi idealnie twardych sprężyn - zawsze jeden egzemplarz będzie twardszy a inny trochę miękkszy.

zawsze jeden egzemplarz będzie twardszy a inny trochę miękkszy.

Zależy jakiej firmy,a jeśli już to w bardzo małym stopiniu(no chyba ze MO).Zdecydowanie bardziej stawiałbym na spasowanie reszty części Gearboxa niż kapryśności samych sprężyn.Pozdrawiam.