RAI_czarny Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Bylem dziś na lotnisku i w pewnej chwili przedemną staneło dwóch gliniarzy(brytole).Spojrzałem na ich MP5 i się zdziwiłem jak zobaczyłem magi chyba od G36. Quote Link to post Share on other sites
leander Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Tzn albo nie było to MP5, albo nie były to magi od G36 :wink: Pewien jesteś tych magazynków? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Niech zgadnę.... zrobili zakupy w airsoftguns.pl? ;-) Quote Link to post Share on other sites
RAI_czarny Posted July 3, 2007 Author Report Share Posted July 3, 2007 Pewien jetem . Koleś miał 2 magi i widziałem naboje i napewno to nie był 9mm. A na 100% była to MP5. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Pewnie widziales MC-51 ;-). Magi od G3 ale wyglada jak MP5 ;-). http://kelu-cafe.com/gunmo/int/hk51/hk51.html Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Takich rzeczy to nawet w Erze nie ma. Albo to nie była MP5, albo to nie były magi do G36. Quote Link to post Share on other sites
RAI_czarny Posted July 3, 2007 Author Report Share Posted July 3, 2007 maxavelli trafiłeś dzieki 8-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 MC-51 to jakiś airsoftowy wymysł To był albo HK32, choć ten ma magi bardziej zbliżone do AK, albo, co bardziej prawdopodobne, HK53. Albo HK51, ale nic o nim nie widzę na HKPro, a w ogóle w sieci mało o nim. Quote Link to post Share on other sites
RAI_czarny Posted July 3, 2007 Author Report Share Posted July 3, 2007 Wychodzi na to ze był to HK53.Chyba mało spotykany w policji? Quote Link to post Share on other sites
mig Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 HK32 z tego co wiem żadne państwo nie kupiło (a była to oferta ze względu na amunicję skierowana na rynek wschodni) a sam projekt szybo został porzucony właśnie z powodu braku zainteresowania. Po za tym gdzie w brytyjskiej policji amunicja 7,62x39 ;) Najpewniej był to HK53. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 To był HK51. Na forum Arnie's też akurat jest dyskusja na ten temat, macie zdjęcie: Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Jak dla mnie to to wyglada jak G3KA4. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) HK51 to nie jest z pewnością, bowiem HK51, to wymysł niejakiego Billa Fleminga, w swoim czasie właściciela Fleming Firearms (później dołączyli do niego i inni producenci). Przerabiał on samopowtarzalne karabiny HK91 kierowane na rynek amerykański do ognia ciągłego (istniały też samopowtarzalne HK51S), skracał ich lufy do 211 mm i wykorzystywał łoże z MP5. Później inni wprowadzali własne modyfikacje, czasami budując broń od podstaw na bazie tworzonych w USA komór zamkowych. Oczywiście w żaden sposób taka broń nie mogła trafić do rąk brytyjskich policjantów. 7,62-mm subkbk HK51 Mam też wątpliwości, czy nazwa 7,62-mm subkb G3KA4 jest poprawna, czy nie jest czasami na wyrost, a sama broń po prostu nosi nazwę G3K (to jest jedyny model, nie ma odmiany z kolbą stałą). Przy okazji, niemiecki SEK (odpowiednik polskich SPAP) z Nadrenii-Westfalii z subkb G3K Edited July 4, 2007 by REMOV Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts