km222km Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Witam. Otóż mam problem z moim 6 miesięcznym MP5. Zacina mi się, niechce strzelać, strzela od czasu do czasu. Strzela tylko kiedy odwrócę go dogóry nogami albo trzymam magazzynek do gówy. Niewiem czy to jakiś problem z magzynkeim. Prosze o pomoc, bo wiem że wy mi napewno coś poradzicie. Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Problem albo z samym magazynkiem albo z szykją HU podającą kulki. Przesmaruj maga (konkretniej miejsce gdzie jest taka sprężynka "uwalniająca" kulki) Mi pomogło małe przypiłowanie (dosłownie minimalne) tej części. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Witam sprecyzuj: nie strzela czy tylko nie podaje kulek ? czy sinik działa ? Opisz dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 1. Pisz staranniej. 2. Podanie producenta repliki mogłoby pomóc. Quote Link to post Share on other sites
672 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Trzeba tez używać kulek wysokiej jakości. Albo poprostu musi sie wyrobic...Pozycz od kogos maga i jak z jego maga bedzie strzellał na loozie to porównaj magazynki a jak nie bedzie rózznic to tylko gun.... Quote Link to post Share on other sites
km222km Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 Pisałem ten post na szybko ale teraz podam więcej informacji. MP5 nie podaje kulek, silnik nie odbiera kulek od magazynka. Musze przycisnąć magazynek go góry żeby zaczął normalnie strzelać bez problemów, ale to już się dla mnie zaczeło robić denerwujące Smarowałem mój magazynek, rozbierałem go. Nie mam od kogo pożyczyć magazynek, bo wszyscy mają inne asg To chyba wszystko Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 To przeczytaj mój post wyżej. PS jakiej to firmy jest mp5? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Możesz mieć też wyrobiony mag-catch. Podaj producenta, bo coś mi się nie wydaje, żeby to był TM. Jeżeli mag siedzi po prostu luźno i nie jest dociskany szczelnie do komory HU, to rozwiązania są dwa - podklejenie mag-catcha kawałkiem blaszki lub dogięcie/podklejenie magazynka. Na szybko możesz po prostu okleić maga taśmą, żeby ciaśniej siedział. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 To, że silnik nie odbiera kulek z magazynka jest w 100% normalne ;) Quote Link to post Share on other sites
km222km Posted July 4, 2007 Author Report Share Posted July 4, 2007 Mam pistolet firmy CYMA i magazynek chyba też, niejestem pewien bo nigdzie nie pisze Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Jak masz magazynek taki co w zestawie ( podwójny z dwoma atrapami naboi) to cymowski. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 i wszystko jasne ... Quote Link to post Share on other sites
Pelc Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Miałem okazję tą cymkę przez parę miesięcy użytkować i co jak co ale na magazynek nie narzekałem. Jeśli go musisz dociskać żeby załadował kuleczki no to jakis problem z uchwytem najwyraźniej. Quote Link to post Share on other sites
Mates Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Ja mam wella, może nie to co cymka, ale problem miałem podobny. Co zrobilem? Więc... Jak zwalniasz maga (sprawdź to sobie, bez maga) masz coś takiego, co Ci ten magazynek przytrzymuje. Do tego dokleiłem kawałek plastiku (może być blaszka, czy co chcesz...) 0,5cmx0,5cmx1-2mm i mi trzyma dobrze. Jeśli to nie to, to myślę, że to co piszą koledzy wyżej, coś z szyjką hu. Poza tym... Jakich kulek używasz? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Może kolega nie wie ze hi-capa trzeba "nakręcić" :-F ...no co,nigdy nie wiadomo :lol: Quote Link to post Share on other sites
km222km Posted September 10, 2007 Author Report Share Posted September 10, 2007 ja uzywam low-capa... hi capa nienawidze i wogole ten wyglad... Sry ze tak dlugo niepisalem ale mialem awarie z kompem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts