Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynek w augu jg.

Recommended Posts

Ahoj!

Kumpel nie korzysta z forum, więc poprosił mnie o założenie tematu...,ale do rzeczy.

Sprawa wygląda tak: wsypuje kulki, nakręca maga, a kulki nie przechodzą do tej komory, która podaje kulki, a właściwie powinna podawać kulki, ale ich nie podaje.

Jakieś propozycje naprawy, czy psiknięcie olejem silikonowym i w tym wypadku może zdziałać cuda??

P.S.oczywiście chodzi o hi-capa.

Składanie hicapa jest prościutkie wszystko w nim jest instynktownie położone.

Z gwarancją na magazynek może być problem ponieważ jest to element który nie ma zbytnio możliwości uszkodzić sie w sposób niemechaniczny.

Pozdrawiam

A więc...wczoraj przedstawiłem sprawę z relacji kumpla, dzisiaj widziałem ten magazynek na żywo i sprawa wygląda jednak nieco inaczej. Otóż jak nakręcam maga kulki idą do komory, ale tylko do pewnego momentu, idą do samej góry, a przy następnym przekręceniu kółka spadają znowu na dół.

Rozkręciliśmy maga, ale co dziwne, mimo to nie chciał się rozłożyć, wykręciliśmy wszystkie śrubki ale coś jakby trzymało go w samym środku. W każdym razie w środku wyglądało to tak, że kiedy kręciliśmy to wszystkie zębatki ładnie obracały się, aż do momentu, w którym kulki przechodziły do komory podającej kulki. Wtedy pomimo kręcenia naszym kółeczkiem, całość dostawała zastoju, a pozostałe zębatki nie mogły się ruszyć.

Wszelkie propozycje naprawy mile widziane.

Temat do zamknięcia, problem rozwiązany, dla potomnych pozwolę sobie wstawić cytat kolegi, który ładnie objaśnił jak sprawę rozwiązał:"nie wiem co się zepsuło ale coś tam przestawiłem i narazie jakoś działa" :uśmiech: .

Za wszelką pomoc dzięki.

Edited by Bociano