sjzmisiek Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 (edited) http://www.starairsoft.com/product_detail.php?productid=266 l69 star'a ( nie znalazłem tematu to zakładam :P ) piękne gazowe cacko , duża moc , pare bajerów w zestawie (wsumie full set) no i drogie toto .... ciekaw jestem jak wypadnie przy M700 A.I.C.S. :P Edited July 6, 2007 by sjzmisiek Link to post Share on other sites
darude111 Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Co się dziwić że drogie jak takie cacuszko i naprawde wygląda pożądnie :D M700 A.I.C.S. Tanaki przy tym wysiada. Dużo większa możliwość regulacji kolby do tego składana kolba co się przydaje do przenoszenia, i wkońcu lufa wygląda pożądnie, a nie jest taka gładka jak w niektórych replikach. Wszystko wypas więc trudno się dziwić cenie, ale myśle że niedługo stanieje ;) Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Czemu to nie jest w gazowych? Link to post Share on other sites
barbie Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Cena zaporowa. Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 6, 2007 Author Report Share Posted July 6, 2007 maxavelli moze dlatego że to replika broni snajperskiej....wsumie co 2 temat w tym dziale jest poświęcony replikom karabinków więc nie rozumie twojego pytania :P btw wiecie kiedy to cacuszko trafi do sklepów PL ?? Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 wsumie co 2 temat w tym dziale jest poświęcony replikom karabinków więc nie rozumie twojego pytania btw wiecie kiedy to cacuszko trafi do sklepów PL ?? No i troche to wkurzające.... Ale jak widać na tym forum sens "uporządkowania" czegokolwiek jest czymś zbędnym.... Rozumiem pogadać tu o tym jak upodobnić raplikę do oryginału, jak jej używać w jaki sposób i w jakich warunkach jest najskuteczniejsza, itp... Ale do pisania "kiedy trafi do sprzedaży, ile bedzie kosztowała i czy ma 400 czy 400,5 fpsa to chyba nie jest naj odpowiedniejszy dział.... I znó wyjdzie że się czepiam... Po co zakładano działy "sprężynowe", "elektryki", "gazowe" przeciez lepiej było założyc dział "snajperzy", "rewolwerowcy", "szturmowcy", "zwiadowcy" i wszystko wpieprzyć w takie działy.... Potem na pewno łatwiej błoby znaleźć dane o konkretnej replice.... Szkoda słów :wink: Link to post Share on other sites
siułek Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Korzystając z tego że ten temat albo poleci w kosmos albo będzie czyszczony chciałem zacytować coś co znalazłem Jestem zielony jeśli chodzi o elektryki od środka w związku z tym proszę mnie poprawić jak coś będę chrzanił smile.gif Więc gearbox plasticzany współpracuje z plasticznym elementem tłoka napędzając go. A metalowy? czy w miejscu "współpracy zębatek GB element wspólpracujący tłoka tez jest metalowy? Albo może cały tłok? Bo ja to widzę tak plastik wspólpracujący z plastikiem, czy poliweglan z poliweglanem pod wzgledem wytrzymałościowym o ile są to "dobre" tworzywa jakościowo powinny "dłużej" żyć w miejscu wspólpracy niż układ metal-tworzywo z reguły ten drugi element z tworzywa szlag trafia. Ale nie wiem jak wygląda miejsce "przesyłu" napędu na tłok w GB metalowych. Pozdrawiam I teraz taka ciekawostka... ciekawe jak to forum wyglądało zza tego 1 Thorowego posta :roll: Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Siułek a nie widziałeś takich GB w których metalowa zębatka "tłokowa" współpracuje z zębami na tłoku z tworzywa ?? Ja nadal twierdzę tak jak w zacytowanym przez Ciebie poście: Dwa elementy współpracujace w takich warunkach są trwalsze jeżeli są z tego samego "wytrzymałościowo" materiału. Tak się składa że np w moim M14 metalowa zębatka tłokowa o dziwo napędza tłok z tworzywa i współpracuje z zębami na tłoku z tworzywa... Więc gdzie tu rewelacje ?? Może podkreśl na czerwono to co wg Ciebie w tym poście jest "nie tak" ?? To że nie wiedziałem jak to wygląda w "metalowych" GB Cię śmieszy ?? Pisząc tego posta miałem doczynienie z ASG z lat 88-91 kiedy nei było elektrykó w zasadzie. Pierwszy i jedyny do tamtego momentu GB jaki widziałem w "środku" to był GB który był w SA-80 firmy Academy (pewnie w życiu nie widziałeś żadnej repliki tej firmy bo są starsze od Ciebie :mrgreen: ) Więc patrząc teraz przez pryzmat "doświadczenia" i wiedząc żę są metalowe GB gdzie metalowe zębatki współpracują z "plasticzanymi" tłokami nadal uważam za sensowny ten "zabytkowy" post. A jak to forum wyglądało zza tego posta?? Zapytaj Foki :mrgreen: Link to post Share on other sites
barbie Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Siułek, nie wyskakuj z wyśmiewaniem ludzi, bo się narażasz, co może owocować banem. Link to post Share on other sites
siułek Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Oo sorka Thor jeśli to Cię uraziło. Nie miałem nic złego na myśli, po prostu ten temat i tak "pofrunie" więc dałem Twój 1 post na tym forum :) Miała to być ot taka ciekawostka by inny forumowicz spoglądając na Twój licznik postów pomyślał jak to kiedyś było :D na tym forum. Jeszcze raz przepraszam jeśli Cię uraziłem. W Twoim poście nie należy brać treści tylko całość pod uwagę jako "zabytek" tego forum. Niedługo przenoszę się do Elbląga więc będę mógł Ci postawić Browarka na przeprosiny. Pozdrawiam Thor Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Jakby coś w Twoim poście mnie uraziło to zapewniam trochę inaczej wyglądałby mój post ;) Poprostu nie bardzo zrozumiałem Twoje "intencje" i dlatego doszukiwałem się "o co Ci chodzi" i tyle. ;) Więc nie masz za co przepraszać a tym bardziej stawiać cokolwiek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts