copa_pl Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 a wiec gdzie mozna zamowic gietke stara i jakie to koszty? interesuje mnie wersja g36K Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 gunnerairsoft, wgcshop. więcej nie wiem. Zresztą niedługo to capri ma wprowadzić starowskie ( czy też firmy ARES) g36. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Po jednej z ostatnich strzelanek mogę potwierdzić wytrzymałość Stara. Na strzelance w górach poślizgnąłem się robiąc fikołka na karabin. ;-) W zasadzie przyjął on cały impet uderzenia. Spodziewałem się, że z karabinu zostaną mi puzzle, jednak jedyne ślady to lekko zdrapana farba z tłumika płomienia i zadrapanie dwójnogu. Nic nie pękło, nie ukruszyło się, nie zaczęło się chwiać itp. Naprawdę solidna replika. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Devito Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Jaki gearbox ma star? TM i CA mają wersje 3, a na redwolfie podają, że starowski ma gb w wersji drugiej. Czy to prawda? I jeszcze jedno pytanie: Star G36 = Ares G36? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Star G36 = Ares G36? Ares jest podwykonawcą STARa. A co do GB to możesz użyć w tej gieni zwykłego V3. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Siedzi tam zwykła V3, z tą różnicą, że możesz wyjąć sprężynę i jej prowadnicę bez rozkręcania GB. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Mam dwa pytanie: Czy chwyt do G36 STARa będzie pasował do Giety Classica? Czy duża jest różnica w odcieniu? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Chwyty są wymienne i swoją drogą w pełni zgodne z oryginałem. Co do różnicy w odcieniu - pamiętam, że któryś był troszkę jaśniejszy, niestety nie pamiętam który. Różnica niewielka w każdym razie. Quote Link to post Share on other sites
Mysza Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Witam, Mógłby mi ktoś powiedzieć czy zestaw boreup'a wejdzie do GB Stara (doszły mnie ostatnio plotki, iż może prypadkiem nie pasować)? I jaką by tam upchnąć uszelnioną dyszę. Jest z tym pewien problem i byłbym wdzięczny na jakąkolwiek odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 W moim siedzi borek Guardera niemal od nowości. Asgshop mi to wkładał, więc nie jestem pewien, czy czegoś nie podpiłowywali itp, ale śladów takowych interwencji sobie nie przypominam. Quote Link to post Share on other sites
Devito Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Mam kilka pytań do posiadaczy replik i wiem, że odpowiedź na nie może być trudna ponieważ mało jest osób które miały w rękach i Stara (tudzież ARESa co bardziej mnie interesuje) i CA, ale pozwolę sobie je wrzucić do dyskusji: 1. Która z replik ma korpus z lepszych materiałów? 2. Która jest solidniej zbudowana? 3. Która ma lepszą (i jaką) optykę? Z tego co szukałem i znalazłem to CA wydaje się być solidniejsze, ale do Star/Aresa jest więcej części. Optyka ponoć lepsza w Star/Aresie, jednak korpus ładniejszy u CA. Nie wiem czy to prawda, dlatego też prosiłbym o weryfikację tych którzy mieli/widzieli. Myślę czy na nowy rok nie sprawić sobie nowej zabawki, ale chciałbym wybrać dobrze. Stawiam na wygląd/jakość, ilość części i optykę. O gearboxa się nie martwię bo to zawsze można zmienić. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Devito Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 (edited) Znalazłem część informacji jakich szukałem w innym temacie. Dla zainteresowanych wklejam posta Takie moje spostrzeżenia wynikające z porównania obu replik. G36 ARES. +dwójnóg +oryginalne oznaczenia "HK G36 ble ble ble...." (w CA są oznaczenia CA) +reakcja na spust. (natychmiastowa) +stalowa lufa (w CA to chyba ZnAl) +-piny "neverlost" czy jakoś tak. Fajnie to ułatwia grzebanie w replice za to utrudnia życie przy zainstalowaniu adaptera do magazynków M4/16 bo ten zwykle jest przystosowany do śruby takiej jak w CA czy JG. -plastikowa atrapa rury gazowej (mocowanie lufy, w CA jest ze (ZnAlu) -totalnie badziewiasty kolimator (normalnie masakra) -jakość body względem CA. (Ares jest mniej "zwarty", jak by bardziej się ugina i sprawia gorsze wrażenie. Ale i tak dobre ;) Dodam tylko że mam obie repliki w domu i porównuję je 10 razy dziennie. ;) Co do samego strzelania, Ares strzela bardzo dobrze ale nie mogę go porównać z CA bo CA to nie stock. Edited December 7, 2009 by Devito Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 O optyce i wytrzymałości body napisałem parę postów wyżej. ;-) W skrócie: luneta lepsza w CA, body w Starze. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Witam. Pękła mi kolba w g36 ca i mam zamiar kupić nową i stad me pytanie. Czyja kolba jest lapsza jakościowo i która jest bardziej wytrzymała. ARES, CA a może TM? Z góry dziekuję za odp. Quote Link to post Share on other sites
Mysza Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Witam. Pękła mi kolba w g36 ca i mam zamiar kupić nową i stad me pytanie. Czyja kolba jest lapsza jakościowo i która jest bardziej wytrzymała. ARES, CA a może TM? Z góry dziekuję za odp. ARES Quote Link to post Share on other sites
xselthor Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) Post zamieściłem w złym dziale, proszę o usunięcie niniejszego wpisu. Edited March 29, 2010 by xselthor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts