raeone Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Witam jakie kulki mam szanse zaladowac do tego rodzaju lufy? Wiem ze jest to dosc mocno precyzyjna lupa bo np systema oferuje w swoich produktach 6.04 i 6.03. Jakie BB polecacie do tego. Prosze o konkretne informacje i najlepiej propozycje od ludzi ktorzy maja jakies doswiadczenie w takim emacie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Joo Lance Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Jest duży temat o kulkach z którego można wywnioskować które będą lepsze Np. pestki z założenia mają średnice 5,98 i xtremy(?) chyba też Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Xtreme Precision maja 5,95. Jak na razie jedna zacinke tylko mialem na 6.04 a wyrzygalem juz ich ze 30 000 sztuk. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Wiem ze jest to dosc mocno precyzyjna lupa bo np systema oferuje w swoich produktach 6.04 i 6.03. :mrgreen: heh to zależy od powiększenia jakie preferujesz... Kulki G&G są bardzo dobrej jakości, Extream Precision także... Ostatni używam Excelli i nie narzekam. W zależności od funduszy możesz kupić EP (tańsze) lub G&G (droższe) Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Tokyo marui grand master - najlepsze :D Był kiedyś temat o lufach 6,01 PDI - poszukaj w upgrade i tuning albo w ogólnych technicznych (już nie pamiętam gdzie dokładnie to było). Tam był potężny spis kulek. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 A ja się zapytam o jaką lufę chodzi ? Bo niewidziałem jeszcze w ofercie żadnego sklepu lufy 6,01, jedyna lufa o takich wymiarach jaką widziałem to była na Allegro i prawdopodobnie była to zwykła castorurka. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted July 10, 2007 Author Report Share Posted July 10, 2007 wlasnie castorurka, ale bedzie ze szlifem dodatkowym. Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 No to stosuj jakie chcesz :lol: Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted July 10, 2007 Author Report Share Posted July 10, 2007 Dokladnie ta lufa jest tutaj http://allegro.pl/item213227008_tuning_bro...a_6_01_mm_.html Nie wiem jak bedzie z jeje jakoscia ale ja mam znajomka co ma sprzeti dodatkowo walnie mi polerke Quote Link to post Share on other sites
Odi Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Kupiłeś już? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 łeee to będzie miało baaardzo nierówną średnicę.... lipa. Do tego możesz stosować nawet te małe żółte sześcianiki z kiosku za 20gr/paczka. TO NIE JEST LUFA PRECYZYJNA, a szlif powiększy średnicę jeszcze bardziej. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted July 10, 2007 Author Report Share Posted July 10, 2007 hehe to chyba jednak kupie systeme 6.04:/ generalnie zalezy mi na bardzo mocnym skupieniu... Quote Link to post Share on other sites
darude111 Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 To kup Prometheusa 6.03, chyba że już bardzo chcesz zaoszczędzić to weź madbulla ze specshopu, ale jak już to Prometheus ;) Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 a jak ci nie szkoda to bierz lufy KM Head'a są najlepsze... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 (edited) Jesli chcesz miec srednice 6.01mm, to kup stalowa lufe PDI (ASGSHOP powinien Ci sprowadzic). Z tego co pisal wlasciciel takiej lufy EDEK01 (zdaje sie, ze przeprowadza najbardziej ekstremalne upgrady pistoletow o napedzie gazowym z ruchomym Blow-Backiem ), ciely mu sie na niej wszystkie kompozytowe kule dostepne wtedy (jakies pol roku temu) w kraju. Jedyna amunicja, jakiej mogl uzywac byly aluminiowe kule 0,30g. i stalowe lozyska 0,88g. do strzelan tarczowych. Ponoc te lufy sa uzywane glownie w snajperkach i czasami w AEPach (mniejsza srednica precki lepiej uszczelnia, a dzieki wiekszemu cisnieniu mozna zyskac pare FPSow). Edited July 11, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Dobrze że na metry tej lufy nie sprzedaja. Dobrze że na metry tej lufy nie sprzedają. Mam 6.03 prometheusa i jest super jeśli chodzi o celność, nie ma sensu kombinować. 0.25 G&G używam i z 35- 40 metrów spokojnie trafiam w "pół dupy zza krzaka" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts