repmed Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) witam, kupiłem sobie tą zabawkę (celowo piszę nie replikę) problem jest taki: ładuję maga Deep Fire ok 40-50 kulkami, załadowuję w gniazdo, siedzi jak złoto. Zaczynam strzelać i... 2, 3 kulki i dalej puste pykanie. Aha - selektor nie działa, jest tylko auto. Jak strzelam w miarę pojedyńczo to wystrzeli ok 5 kulek na 7 strzałów. Kulki pestki o,20. Ktoś wie co mu dolega i jak to naprawić? Aha, giwera ma HU od Guardera i jest uszczelniona u Krakmana Edited July 17, 2007 by repmed Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Na dołączonym do zestawu hi-capie tez tak podaje? Co do selektora to mogła Ci spaść sprężynka z przerywacza, ale żeby to na 100% stwierdzić trzeba będzie wyjąć lufę z zamkiem i całą metalową resztą z łoża. Quote Link to post Share on other sites
repmed Posted July 17, 2007 Author Report Share Posted July 17, 2007 (edited) selektor mi w zasadzie nie przeszkadza, ale wkurzają mnie te puste strzały. HiCap'a próbowałem zamontować, ale odnosze wrażenie że wtłacza wsztystkie kulki na raz do lufy. BTW ile trzeba go podkręcać? w necie wyczytałęm że na wyczucie, ale co to znaczy? :roll: Pytanie może trywialne, ale mam doswiadczenie z m700 a to gazówka i to czterotaktowa. Fajny ten m14 i mi pasi, ale jak kulki z niego nie chcą lecieć to mnie wkurza. :evil: Edited July 17, 2007 by repmed Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Hicapa kręcisz aż usłyszysz charakterystyczny przeskok sprężyny. Po prostu usłyszysz inny dźwięk podczas kręcenia. Magi powinno się "sformatować". Nie pamiętam jak to się robiło, ale jakoś, że wkładasz mniejszą ilośc kulek do maga niż jest przeznaczona, wyciągasz i tak chyba z 2,3 razy? Nie jestem pewien, więc proszę mnie poprawić. Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Tak sie robi przy low i mid-capach. Hi-cap od strzału powinien chodzić dobrze. Quote Link to post Share on other sites
repmed Posted July 22, 2007 Author Report Share Posted July 22, 2007 wysłałem do Krakmana. Niech to obejrzy ktoś kto zna sie lepiej ode mnie.... Quote Link to post Share on other sites
PawulonAMW Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 Opisz czy ten krakman załatwił sprawe bo ja kupiłem rk-02 boyi i też mam puste strzały. jaki wściekły jestem. Cymymoich kumpli przynajmniej strzelaja - byle jak ale strzelają. Mogłem kupić cymę. Jak szukam tu problemów to z boyiami ciagle coś. Oj ucze sie na własnych błędach Opisz czy ten krakman załatwił sprawe bo ja kupiłem rk-02 boyi i też mam puste strzały. jaki wściekły jestem. Cymymoich kumpli przynajmniej strzelaja - byle jak ale strzelają. Mogłem kupić cymę. Jak szukam tu problemów to z boyiami ciagle coś. Oj ucze sie na własnych błędach Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts