Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M14 KART puste strzaly

Recommended Posts

witam, kupiłem sobie tą zabawkę (celowo piszę nie replikę)

problem jest taki: ładuję maga Deep Fire ok 40-50 kulkami, załadowuję w gniazdo, siedzi jak złoto.

Zaczynam strzelać i... 2, 3 kulki i dalej puste pykanie.

Aha - selektor nie działa, jest tylko auto. Jak strzelam w miarę pojedyńczo to wystrzeli ok 5 kulek na 7 strzałów.

Kulki pestki o,20.

Ktoś wie co mu dolega i jak to naprawić?

Aha, giwera ma HU od Guardera i jest uszczelniona u Krakmana

Edited by repmed

Na dołączonym do zestawu hi-capie tez tak podaje?

Co do selektora to mogła Ci spaść sprężynka z przerywacza, ale żeby to na 100% stwierdzić trzeba będzie wyjąć lufę z zamkiem i całą metalową resztą z łoża.

selektor mi w zasadzie nie przeszkadza, ale wkurzają mnie te puste strzały. HiCap'a próbowałem zamontować, ale odnosze wrażenie że wtłacza wsztystkie kulki na raz do lufy.

BTW ile trzeba go podkręcać? w necie wyczytałęm że na wyczucie, ale co to znaczy? :roll: Pytanie może trywialne, ale mam doswiadczenie z m700 a to gazówka i to czterotaktowa.

Fajny ten m14 i mi pasi, ale jak kulki z niego nie chcą lecieć to mnie wkurza. :evil:

Edited by repmed

Hicapa kręcisz aż usłyszysz charakterystyczny przeskok sprężyny. Po prostu usłyszysz inny dźwięk podczas kręcenia.

Magi powinno się "sformatować". Nie pamiętam jak to się robiło, ale jakoś, że wkładasz mniejszą ilośc kulek do maga niż jest przeznaczona, wyciągasz i tak chyba z 2,3 razy? Nie jestem pewien, więc proszę mnie poprawić.

• 1 year later...

Opisz czy ten krakman załatwił sprawe bo ja kupiłem rk-02 boyi i też mam puste strzały. jaki wściekły jestem. Cymymoich kumpli przynajmniej strzelaja - byle jak ale strzelają. Mogłem kupić cymę. Jak szukam tu problemów to z boyiami ciagle coś. Oj ucze sie na własnych błędach

Opisz czy ten krakman załatwił sprawe bo ja kupiłem rk-02 boyi i też mam puste strzały. jaki wściekły jestem. Cymymoich kumpli przynajmniej strzelaja - byle jak ale strzelają. Mogłem kupić cymę. Jak szukam tu problemów to z boyiami ciagle coś. Oj ucze sie na własnych błędach