noah Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Witam, Czy ktoś z Was, miał doczynienie z TĄ lunetą i może napisać coś więcej na jej temat? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Na pewno warto kupić tego acoga ze względu na to, że jest tańszy od G&P o ponad 200zł a najprawdopodobniej oferuje taką samą jakość. Typ krzyża celowniczego jest taki sam. Stałe powiększenie 4x i tu i tu, a na zewnątrz widać jak wyglądają http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1443 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1673 Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Posiadam dokładnie ten model kupiony w tym sklepie (tarcza.pl). Siedzi u mnie na L85. Wykonanie jest bardzo dobre, ładny matowy metal. Jasność soczewek bardzo dobra, lekko rozjaśniają nawet. Regulacja bardzo dokładna. Zewnętrzne przyrządy również dobrze spełniają swoją rolę. Jedyny minus to nie pasująca nakrętka na górne pokrętło do regulacji krzyża celowniczego, trzeba coś pod nią podłożyć, żeby się trzymała na swoim miejscu. W każdym razie gorąco polecam tą lunetke. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Zaraz zaraz - czy ma on własności noktowizyjne (ten ACOG)!? Trzymasz to na RISie czy na jakiejś rączce transportowej? Co to jest - kolimator czy lunetka? A tak odbiegając od tematu - ten twój L85 to STAR? Ile dałeś? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) 1. Jest to luneta. 2. Trzyma się to na RISie Bajkos - jest tańszy o 200zł ponieważ nie posiada atrapy światłowodu. Edited July 31, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 po co ja ten topic tu dawałem, przez was mi go wykupili, już ich nie mają :( Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 (edited) W Tarczy będą mieli niedługo większą dostawe tych lunet. Jak dla mnie to nie widze sensu w kupowaniu Acoga np. G&P skoro za cene o wiele niższą mamy naprawdę dobrej jakości lunete, na dodatek z mechanicznymi przyrządami zewnętrznymi. A co do mojej elki to jest to G&G, wersja A2. P.S. Ta lufa nie ma właściwości noktowizyjnych :wink: Edited August 1, 2007 by Gumian Quote Link to post Share on other sites
Bartolini Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Ja mam inteligentne pytanie....bo coś mi się nie zgadza link z pierwszego postu odsyła do czegoś już nie istniejącego ale jest coś takiego: http://www.tarcza.pl/index.php?p17,wyczyno...og-4x42-2-szyny To chyba nie o tym mowa, no nie? Co prawda nie mają na stronce innego acoga ale ten dodatek „kopia..” oraz „Powiększenie: 1x” nieco mnie zasmuciło bo wspominacie że ma powiększenie i dumnie posługujecie się słowem „luneta” a tu lipa. Wiec od razu parę kolejnych pytań: acog o którym wy mówicie kosztuje coś koło 500 zeta, tak? „W Tarczy będą mieli niedługo większą dostawe tych lunet.”- co dokładniej masz namyśli poprzez słowo niedługo? Pozdro :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Ten w linku co podałeś, to kolimator. W topicu mowa jest o droższym ACOG'u lunetce za 440zł z 4krotnym przybliżeniem... :) Quote Link to post Share on other sites
Gumian Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 (edited) co dokładniej masz namyśli poprzez słowo niedługo? Mój kumpel, który kupował dla nas Acogi od tego sklepu (z aukcji na Allegro) pytał się czy to wszystko co mają (po naszym zakupie została im jedna sztuka). Odpowiedzią od sklepu była informacja, że NIEDŁUGO spodziewają się dostawy. Trudno mi określić dokładny termin. Było to 3 tygodnie temu. Nic więcej się nie dowiedzieliśmy. Wczoraj widziałem jeszcze te Acogi (4x przybliżenie, luneta) w ofercie sklepu, a dziś już nie ma. Nie wiem co o tym myśleć. :killer: :???: P.S. W moim poprzednim poście walnąłem byka: w ostatnim zdaniu powinna być oczywiście "luneta" a nie "lufa". Edited August 1, 2007 by Gumian Quote Link to post Share on other sites
Bartolini Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 oki, dzięki :uśmiech: pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
8Cypher8 Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) Ja mam pytanie co do tego ACOG'a lunety. Czy krzyż jest taki jak w kolimatorze podanym w linku przez Bartolini'ego czy taki jak w America's Army(jeśli ktoś kojarzy)? Edited August 7, 2007 by 8Cypher8 Quote Link to post Share on other sites
Bartolini Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Ja od siebie mogę powiedzieć tyle że ten kolimator nie ma takiego krzyża jak na fotce, standardowa kropeczka, co do lunety to nie wiem ale info podałem w woli sprostowania. ;) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Jak jeszcze Acog był na stronie, to było zdjęcie krzyża - był taki jak w AA. Quote Link to post Share on other sites
8Cypher8 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 ok dzięki :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 23, 2007 Author Report Share Posted August 23, 2007 (edited) Panowie, czy to nie jest ta sama luneta? -> (Klik!) Jest też wersja bez oryginalnej siatki celowniczej -> (Klik!) Zamawiał już ktoś, kiedyś na ten stronie? ( z watem i cłem wychodzi 430zł... do tego jeszcze przesyłka... oby ludzie z Tarczy go sprowadzili sami... ) Edited August 23, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
Nico Brix Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 @ noah - ten pierwszy wygląda jak ten z Tarczy.pl Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) No to saperka w dłoń i odkopujemy temat. Czy luneta ta ma możliwość montażu bezpośrednio na rączce transportowej replik typu M16 (z pominięciem risów)? Edited January 18, 2009 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 A wygląda jakby miała? Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Gdybym wiedział to nie pytałbym się ;-) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=131 To jest szyna montowana do rączki transportowej. Jak widać tamta luneta nie ma śruby od spodu, za to ma standardowe mocowanie ris. Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Doskonale zdaję sobie sprawę o sposobach montażu optyki na rodzinie M16. Myślę również, że się mylisz. Po zdjęciach sklepowych trudno stwierdzić czy luneta ma śrubę czy nie. W opisie sklepowym napisano: "Montaż jest wykręcany, można założyć własny" wnioskuję, że luneta nie jest zintegrowana z montażem. Nie widzę więc możliwości innej poza istnieniem śruby przytwierdzającej lunetę do montażu. Przy zastosowaniu dłuższej śruby oraz odpowiednim zmodyfikowaniu rączki transportowej ta sztuka była możliwa chociażby z kolimatorem ACOG Walthera. Pytam się więc, czy ktoś próbował montować tą lunetę bezpośrednio na rączce. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) no pewnie, że można na rączce zamontować, zdejmujesz montaż ris i jazda. EDIT: A kolimatora raczej nie zamontujesz, bo ten element, który wsuwasz w szynę jest zwykle zbyt szeroki z racji baterii która się tam mieści. Edited January 18, 2009 by I3ongo Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Przy kolimatorze trzeba było rączkę piłować. Czyli super, wielkie dzięki za odpowiedź ;-) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Za każdym razem gdy ktoś nakłada ACOG'a na szyne przymocowaną do zdejmowanej rączki transportowej w M4/M16 umieram troche w środku i ginie mały kotek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts