Regdorn Posted July 25, 2002 Report Share Posted July 25, 2002 WItam, otóż głównie opiera sie to na fair-play. Jesli ktos sie nie bedzie przyznawal poprostu da mu sie wyraznie do zrozumienia, ze nie ma tu wiecej co szukac. Zasada jest taka, że jeśli się poczuje/usłyszy/zobaczy (?) że się zostało trafionym schodzi się. Jeśli osoba strzelająca zobaczy i JEST PEWNA że trafiła oznajmia to i osoba trafiona bez gadania schodzi. Niestety pomimo iż moim zdaniem większość osób jest uczciwa są też tzw. nieśmiertelni czy sokole oka. Z reguły słyszy się dzwięk trafienia w ubranie (bardzo charakterystyczny) i osoba trafiona dobrze wie co to było :) Jest to bardzo charakterystyczny dzwiek i nie jest mozliwym aby trafiony nie uslyszal go jak czasem moi przeciwnicy sie zaklinaja... Nieraz mi się zdarzyło, że strzelałem z większej odległości i osoba która została trafiona (na 100%) i usłyszała to rozglądneła się czy ktoś się zgłosi po trafienie i udała, że nic sie nie stało - od razu wiadomo kto oszukuje. Nieraz ludzie tlumacza sie, że krzaki, że coś tam, że coś tam... do pomyłki może dojśc jeśli się jest w pobliżu innej płachty materiału bądź mokrej dykty (sprawdzone ;)). Wbrew pozorom dzwięk ten słyszy tez strzelajacy. Pozatym widać lot kulki. Ale praktycznie najlepiej jest trafic w nieoslonieta czesc ciala ;) bo w tedy delikwent nie bedzie sie klucil (chociaz i to mi sie kiedys zdarzylo :)) Podsumowując mój nieco chaotyczny post w ASG najważniejszy jest fair-play i jesli ktos tego nie zrozumie musi mieć świadomość, że z oszustami nikt nie chce się bawić. Pomimo tego ASG zyskuje coraz to nowych zwolenników ze względu na jego inne walory :) Link to post Share on other sites
Taki tam Zielony Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Zgadzam sie z tym postem. Ale co w sytuacji jeśli wszyscy wiedzą, że ktoś jest kłÓtliwy, oszukuje itp. Nie zawsze w grę może wchodzić wyRZucenie takiego gracza z drużyny. Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Ponad 4 lata... Link to post Share on other sites
Cyku Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Nowy rekord? Link to post Share on other sites
che Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 na to wygląda :mrgreen: Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Swoją drogą trzeba docenić ;) bo ja nawet nie trafiłem na tak "głęboko" zakopane posty ponad rok temu ;) Czyżby świadczyło o "rzetelności" w przeglądaniu forum ? :mrgreen: Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 A ja koledze odpowiem... aaaaaa co :mrgreen: Skoro wiesz, że ktoś oszukuje to po prostu ładujesz w niego nieco większą ilość kulek niż w inne osoby (pod warunkiem, że masz AEGa ;)). Link to post Share on other sites
Recommended Posts