gryszaq Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Zasięg bardzo ładny. Ale na 0.20 ma dość spory rozrzyt na boki na full auto, a jego szybkostrzelność jest jak wiadomo dość duża. Miałem wrażenie, że już kałach cymy mniej rozrzuca na 0.20, choć ma mniejszy zasięg. Na 0.25 jest super, ale te 0.20 mnie niepokoją. Jak chcecie to kiedy zrobie zdjęcie na spotkaniu, to określicie. I jeszcze jedno. Na semi KAŻDY strzał znosi w prawo przy zerowym wietrze. Na wietrze oczywiście lci z wiatrem, ale bez wszystko znosi na semi w prawo. Czy mam sie martwić? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Jak myślisz, dlaczego 0.20 nie grzeszą celnością? Bo są lżejsze i bardziej podatne na wiatr! Mi na 0.25 znosi na końcu w lewo, ale tylko jak wiatr wieje z prawej. U Ciebie może być tak samo, postrzelaj najpierw w lesie, czy jakimś miejscu osłoniętym od wiatru. Quote Link to post Share on other sites
gryszaq Posted July 28, 2007 Author Report Share Posted July 28, 2007 Ale co do znoszenia chodzi o to, że już od razu z lufy kulka idzie lekko w lewo. Nie skręca, tylko tak jakby lufa była krzywa, bo nie leci podkręcona, tylko prosto w prawo. Nie jest to znaczny odchył, no ale jednak. Przyrządy celownicze są dobrze nastawione Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Przekrzywiona gumka HU,albo wogóle od nowości jest zdeformowana lekko,najlepiej ją dobrze ustawić albo wymienić. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Spróbuj wyjąć komore z lufą i zobacz czy gumka się wysuwa na środku. Jak nie to wyprostuj Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 co ma rozrzut do przyrządów celowniczych, jeśli widać że coś jest takiego, lepiej dać to "specjaliście" by obejrzał lufę i całą komorę HU. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Ktoś wyrżnął w kosmos mój post. Jeśli kulka od samego początku leci w lewo i nie leci po paraboli to w czym problem przesunąć szczerbinkę w bok i już będzie prosto? No chyba, że to leci pod kątem 45* to wtedy faktycznie, coś inie tak z lufa. Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Ja mam bardzo podobny problem z M4 SO G&P, że znosi mi kulkę w prawko i nieważne jak jest ustawiony hopup zawsz po jakims czasie skręca w prawo. Czy może to być źle ustawiona gumka HU ? Krzywa lufa nie wchodzi w grę bo na początku zawsze leci idealnie prosto. Proszę o pomoc bo mam replikę tydzień a już taki problem. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Tak, możliwe, że jest źle ustawiona. A może zawsze strzelasz z wiatrem z lewego boku? Żarcik taki ;) Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 To od teraz będę strzelał z wiatrem :D a co do gumki to łatwo ją ustawić prawidłowo czy jest to raczej robota dla fachowca ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 W tej kwestii każdy powinien odnaleźć w sobie fachowca;P proste,ustaw tak gumke żeby "cycek" był równiutko u góry,ani odrobinki z boku:P Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Ustawienie to inna sprawa ale czy dostane sie do gumki bez problemu ? Ma ktoś jakiegoś manuala ? Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 poszukaj manuali na asgshopie albo na machinegun.pl Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 (edited) http://www.rookscastle.com/tutorials/disassembly.html Zacznij od części drugiej, jak już skończysz, wykręć lufę i komorę hop up. Zauważ, że w u podstawy lufy zewnętrznej jest mała dziurka. To maleńki imbus, który ją podtrzymuje. Gdy go wykręcisz, lufa po prostu się zsunie. Uważaj wtedy na lufe wewnętrzną, bo lata luzem na wszystkie strony. Aha, w punkcie drugim wystarczy że odkręcisz śrubę bliżej stopki kolby. Wtedy nie będzie trzeba wszystkiego zdejmować. Body wysunie się razem z kolbą. Edited August 22, 2007 by HubertNapierala Quote Link to post Share on other sites
gryszaq Posted September 4, 2007 Author Report Share Posted September 4, 2007 Ostatni mierzyłem chronografem siłe thompsona TM przy kulkach 0.20g goldfire. 3 testy wyniosły około 240FPS. Replik ma 3 misiące w tej chwili. Dlaczego tak mało. W osiągach jest napisane, że ma 280, choć zawsze należy liczyćna mniej, no ale jednak 240 to troszke mało. Co wy na to? Czy to normalne w m1a1 TM? Nie ma to znaczenia, ale dla info powiem, że bateria już padała. Czy jeżeli coś jest nie tak, to przyjmą mi na gwarancję? Co może być nie tak, jeżeli takowe coś jest? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 A hopka miałeś skręconego na minimum? Quote Link to post Share on other sites
gryszaq Posted September 4, 2007 Author Report Share Posted September 4, 2007 A do mierzenia sie hopka wyłącza? Koledzy mierzyli z hopkami. I troche mnie zdenerwowało, że thompson z marui za 1300 ma 240FPS, a **** kałach za 300 ma 300FPS. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 No to mają ch*jowe hopki,daj na 0 i strzel. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Poza tym już ktoś kiedyś pisał, że kałachy Cymy nie mają obiecanych 300FPS tylko ~260... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts