Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Blow back w niskich temperaturach

Recommended Posts

Hej,ostatnio przy temperaturze powietrza po niżej 10stopni C chciałem użyć przeciwko swoim kolegom Micro Uzi,pojedynczy strzał następował ale zamek nie był odpychany do tylnego położenia,w domu w temperaturze powyżej 20stopni C Uzi działało dobrze,czyli strzelało pełnymi seriami.Pytanie,czy gren gaz mam zmienić na inny,czy tylko modele uzi mają taką przypadłość,a może inne też,a może po prostu poczekać na wiosne?

Witam...

W ostatnim czasie udalo mi sie zdobyc benzynowy podgrzewacz do rak. Dziala on bardzo prosto, wlewam benzyne do zapalniczek do srodka, nagrzewam siatke w podgrzewaczu a ten spala opary benzyny trzymajac temp. 50 stopni przez 12h :). Bardzo przydatna rzecz, ktora pozwala na szybkie podgrzanie maga i ew. grzanie zapasowaych.

Ronin

Piciu, tak to też sposób. Tylko pojawia się wtedy taki małey problem...jeżeli strzelanka trwa np. 7 godzin. Jeżeli twoja bryka jest "gorąca" przez tyle czasu to spoko. Ale tak naprawdę to po 1.5 godziny już nic nie wskurasz z chłodnicą. Pozatym okres leżakowania maga w kieszeni (tak aby zimniutki mag się ogrzał) wynosi około 3-4 minuty, więc to chyba nie problem.

PS jak się nabiegałeś to wystarczą 2 min ;)

Kevin.

co do kladzenia na silnik to radze byc ostroznym. Cisnienie gazu w zamknietym pojemniku rosnie wraz ze wzrostem temperatury... w pewnym momencie mozna uszkodzic zawor lub nawet doprowdzic do rozerwania magazynka (nie wiem jakie sa wytrzymalosci i jakie cisnienia)

Nowmalnie w zbiornikach cisnieniowych jest zawor bezpieczenstwa (tzw. "blaszka") a magazynki tego nie maja...