thief7 Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Witam, Od ponad roku użytkuje AEGa firmy SRC (SR4) albo jego resztki, ponieważ przeważająca część podzespołów uległa wymianie bądź modyfikacji. Pozostał natomiast standardowy silnik ciągnący sprężyne M100 MadOnion (ok 380 fpsow; zębatki też standard, bateria 9,6V KAN 1400). Początki zabawy w asg rozpoczynałem od repliki sprężynowej CG XM177 - ostatnio miałem okazję wyciągnąć ją z pudła i postrzelać. Dopiero w tym momencię zauważyłem, czego brakuje mi w elektryku - natychmiastowej reakcji między naciśnięciem spustu a opuszczeniem kulku z repliki. Strzelam "ogniem" pojedyńczym i chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość uzyskania takiego samego, albo podobnego efektu jak w sprężynowcu? (spust -> kulka, a nie spust -> naciąganie sprężyny - wkurzające opóżnienie -> kulka) Kolega z drużyny ma Steyr AUG CA i u niego reakcja spust -> wyprucie kulki jest natychmiastowa. Jeśli tak to co podlegało by wymianie i na co? (zakładam, że silnik; zębatki też?) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Thief OSOK - One Shot One Kill Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Może najpierw zmień baterię na taką o większym napięciu. W SRC zębatki są dosyć słabe, więc też trzebaby je wymienić. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 zębatki STU jakiś lepszy silnik na przykład ICS Turbo:3000 , i batke o wyższym napięciu. Strzał będzie następował prawie natychmiast po naciśnięciu spustu, jednak przy full auto nie zorientujesz sie kiedy poszedł ci cały midcap Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Ja mam batke KAN 12v 3000mAh , silnik SYSTEMA TURBO i zębatki STU z CA na M140 strzał jest "natychmiastowy" :P ps. polecam silnik turbo . naprawdę rewelka. :wink: Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Zębatki STU to przesada do M100/M110. ROF spadnie, a nie wzrośnie, bo redukcja jest za duża. Starczą zwykłe i 12V na dobrych odniwach i Systema Magnum. Taki zestawik z jednostronnym łożyskowaniem daje conajmniej 25k/s. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 jakiś lepszy silnik na przykład ICS Turbo:3000 , i batke o wyższym napięciu. Strzał będzie następował prawie natychmiast po naciśnięciu spustu, jednak przy full auto nie zorientujesz sie kiedy poszedł ci cały midcap Potwierdzam. U mnie na stockowym ICSie i aku 9,6V Intellect RC reakcja jest natychmiastowa. Na full auto nawet nie strzelam, bo lowcap opróżnia się w mgnieniu oka... Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 to Intellect robi ogniwa RC?... Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 wg asgshopu - tak -> http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1883 Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Kiedyś zakładaliśmy mocniejsze baterie na stockowe aegi, typu 12v do stockowego G36C TM i faktycznie efekt jakiś tam był. Ale osobiście szkoda by mi było karabinu który musiał by przeżyć kosmiczny ROF dla tego ułamka sekundy na strzale. Tachikoma :P Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Do noaha - chyle czpkę, zwracam honor. sry za OT Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 RC to zdaje się przedrostek handlowy Sanyo i tyle. Znaczy chyba "Remote control". czyli jest niby do modeli, czyli niby wysokoprądowe, czyli po prostu o dobrej wydajności. Więc każdy sobie może nazwać. @misza. Ja mam P90 z M100 i 12V na IB1400. ROF 25k/s. Nic się nie dzieje, wszystko śmiga. W są taki emoemnty, gdzie to sie jednak przydaje. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 RC to wcale nie jest nazwa tylko Sanyo. Pakiet RC charakteryzuje się rozmiarem ogniw Sub-C, Zabezpieczeniami (w postaci plastikowych nasadek i grubej termokurczliwki) oraz wysoką wydajnością i niskim oporem. Pakiety Intellect RC zaczynają się od Intellectów 3800 mAh. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 Co nie znaczy hehe, że Intellect nie nazwał ich sobie po Sanyo ... a reszta to skutek wymiarów, które pozwalają na dobre osiągi ;) Sanyo nazywa sobie RC już ogniwa 2/3SC 1200mAh. Zresztą całkiem niezłe. Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted August 9, 2007 Author Report Share Posted August 9, 2007 Wszystko fajnie tylko chwilowo nie te koszty za podzespoły... Może tak: pozostając przy baterii 9,6V i wymieniając sam silnik na SYSTEMY/CA/G&P tudzież innych firm na model typu High Speed będzie zauważalna różnica w szybkości oddania strzału? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 tak będzie. jak chcesz wymienaić tylko silnik to polecam SYSTEMA TURBO wg. ASGshopu jest to obecnie najlepszy silnik typu "high speed - torque up" czyli szybki i silny ;) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 Do pewnego stopnia, przy tuningach większych niż M150, zalecany jest Systema Magnum :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts