noah Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 (edited) Hi, Czy w Polsce można dostać ładownice na magazynki do M14-ki? I nie chodzi mi tu o te cuda w systemie molle, ale ich starsze odpowiedniki. Oryginalnie te ładownice wygladały tak: Ale takiej napewno nie dostane u nas... Jedyne co udało mi się znaleść, to taka ładownica: Podpisana jest w sklepie "Ładownica M - 14 U.S". Tylko na oko chyba trochę mała jest? Może to ktoś zweryfikować? Edited August 20, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 ładownice na pierwszej fotce to "M-56 small arm ammo pouch" Na drugiej fotce to ładownica "M61 Ammunition Pouch, M14" Można dostać w polsce w sklepach z demobilem lub na allego. Szukaj po haśle "Nam Era" :) Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 A dostaniesz, dostaniesz. http://www.demobil.pl/sklep/index.php?KOD=...r=&strona=1 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 20, 2007 Author Report Share Posted August 20, 2007 ale fajnie :) ( a oglądałem te ładownice wcześniej, tylko... zapomniałem że są w tym sklepie ) a ciągnąc topic: - czym różni się wersja „1” od „2” tej ładownicy? „1” jest usztywniana ( jak zwykłe ładownice na 3 magazynki do M16-ki ) a „2” miękka? - Ile tam magów się mieści? „Na oko” chyba z 4? - oryginalnie mają one w środku przegródki? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 - czym różni się wersja „1” od „2” tej ładownicy? „1” jest usztywniana ( jak zwykłe ładownice na 3 magazynki do M16-ki ) a „2” miękka? Też. Prócz tego "miękka" wersja nie ma wbitego oczka na pasku do zamykania. - Ile tam magów się mieści? „Na oko” chyba z 4? 2 - oryginalnie mają one w środku przegródki? Nie. Quote Link to post Share on other sites
crejzy Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Na miwo masz jeszcze ładownice do m14. http://miwo-military.com/index.php?go=02_15 Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 A tymczasem pytanie brzmiało: Czy w Polsce można dostać ładownice na magazynki do M14-ki? I nie chodzi mi tu o te cuda w systemie molle, ale ich starsze odpowiedniki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts