Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MK12 SPR Full Metal - BOYI

Recommended Posts

Witam. Jako, że to mój 1 post w poważnym temacie dzieńdobry wszystkim.

1. Dzisiaj stałem sie posiadaczem Mk12 mod 0 SPR i mam pytanko, nie potrafie sobie poradzic z zawieszeniem taktycznym, czy mógłby ktoś napisac jak + - je zamontowac ?

2. Po ile mniej więcej kulkach hopek zaczął wam już porządnie krecic kulki ?

3. Jak oceniacie zasięg swoich modeli (in da stock) ?

z góry dziekuje.

pozdr. Shu

Edited by shurek
  • Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1.zawieszenie jest jedno punktowe dlatego dupne radze dokupić 3 punktowe i dokupić część by można było z przodu na risie zamntować

2.hop-up najlepiej zmien bo jest cholernie czuły i dlatego do dupy. pobiegbiesz z nim i juz sie przestawia ;p

4.zasięg oceniam dobry choć jak na snajpe moglby byc lepszy ( u mnie 45m osiąga po 50 wylatuje w kosmos przez tego hop-a)

a co do fotek to super. bardzo mi sie podoba. myslalem ze ten tlumik bedzie gorzej wyglądał. chyba sobie taki sam sprawie ;) ale co do optyki to nie sądzisz ze za duza? ja sie na 50 zastanawialem ale jedna wezme raczej 40 32 juz raczej za mala. i chyba trochę to powiększenie minimum 6x to troche za duzo. Ty chyba to ze sztucera wziąłeś ;D

Tafi gibie/gibała Ci sie lufa w stockowym mk12 mod1

No jasne że się gibała, po dokręceniu było lepiej ale dalej potrafiła się rozkręcić.

Dopiero po naprawdę siłowym dokręceniu i wyjęciu kołków stabilizujących ris wszystko sie trzyma i jest prosto.

kurcze ja to mam chyba super szczęście do replik albo jestem mało wymagający :P bo zawieszenie 1 punktowe jak dla mnie jest ok trzyma sie bron praktycznie cały czas mam w rękach a jak nie mam to mi sobie poprostyu dynda i nie przeszkadza nawet z załozonym tłumikiem

Co do powiększenia lunety to raczej na duzych tereneach sie strzelam a z regulowaną paralaksą daje radę ;) i w sumie mam ją do sprawdzania czy jest tam gdzieś cel :D co do wielkości lunety to prawie 7 cm ma osłona przeciwsłoneczna

jesli o odkrecanie lufy zew to nie jestem pewien ale najprawdopodobniej musisz poodkreącać :muszkę te imbusy pod ringiem i powinno dać rade ale nie dam sobie za to ręki uciąć

i też mam pytanko jak wyciągnąć GB z body ?? magazin catch wyciągnąłem odczepiłem rączke pistoletową oczywiście i górne body i nie wiem co dalej bo GB nie chce wyjść :/

Edited by OSKi-SNITF

Masz cały temat o tych emkach (GB sa identyczne) : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39576&st=0

Właśnie w tym rzecz że w gearboxach od SPRów jest zrobiona drobna modyfikacja polegająca na tym iż w części przedniej gdzie jest wstawiony cylinder, od czoła nie ma kąta ostrego gdyż w tym miejscu jest jakby wyszlifowane półokrąg tak jak we wzmacnianych gearboxach...

Na przykładzie V3 wskaże o co mi chodzi

dfcpo24adoy2.th.jpg

BOYI "wzmocniło" w ten sposób szkielet gearboxa. W tak zrobionym szkielecie inaczej się siły rozkładają przy pracy tłoka.

Edited by Rafron77

Widać nie widziałeś na oczy GB od SPR-ki BOYI.

Mam w domu emke z Boya CQBR i SPR mod1 również z boya.

I zrobiłem specjalnie dla ciebie porównanie, skoro jesteś pewnien, że jakoby sie miały różnić powiedz, która to SPRka :P .

th_90689_S5002011_122_343lo.JPG

klik by powiększyć

RAVIC

Widziałem, te które pokazałeś także 8-)

Wiem jednak w czym problem. Widocznie trafiła sie taka sztuka akurat...

Jestem pracownikiem sklepu Gunfire i widziałem wiele różnych gearboxów . Co do tematu tego szkieletu GB to serwisant jak rozbierał replikę by wymienić sprężynę powiadomił mnie że szkielet ma takie właśnie wycięcia. Widocznie jakiś rodzynek wśród replik. Często się tak zdarza... Dlatego tez nie kwestionuje Twego zdania :)

Pozdrawiam

Edited by Rafron77

No wlasnie też sie zdziwiłem ze dali (swoja droga na gunfire) do dlugiej lufy typ1 , ale co ja tam moge wiedzieć ;) .

Z praktyki wiem że różne cylindry trafiają do różnych luf i nikt chyba tego za bardzo nie przestrzega (może poza markowymi). Mam CQB z cylindrem 0 i rifle z 1. żeby było ciekawiej to praktycznie żadnej różnicy nie widać. Oczywiście przy przedłużaniu lufy lepiej mieć 0 niż 1. Ale i tak diabeł tkwi w szczegółach czyli spasowanie głowicy cylindra dyszy, komory HU i gumeczka. Ta czwórka decyduje o jakości strzału. BoreUp to już przy wzmocnieniach czuć. ale nie wolno zapomnieć o tym podstawowym spasowaniu, zwłaszcza dysza potrafi namieszać.

chwila chwila to znaczy ze w tych mk12 boy'a mozna trafić na różne cylindry? 1 i 0? czy coś źl doczytałem. ja tam mam 1.

a co do rozkręcania to tyle jeb.... bylo z tym ze głowa boli ;p i chciałem zauważyć ze te najmniejsze śrubeczki imbusowe to strasznie słabe są trzeba uważać zeby gwintu nie zjechać. szkoda ze dokupić nie mozna jakis solidniejszych. a co do lufy to tez sie zastanawiam jak odkręcić. mam mod0 i lufa wewnętrzna po zdjęciu chwytu nadal zostaje w górnej częsci body. mam nadzieje ze wieceie o co chodzi. i tam CHYBA trzyma ją mala śrubeczka imbusowa tylko za bardzo niewiem jak wykręcić to :/

chwila chwila to znaczy ze w tych mk12 boy'a mozna trafić na różne cylindry? 1 i 0? czy coś źl doczytałem. ja tam mam 1.

a co do rozkręcania to tyle jeb.... bylo z tym ze głowa boli ;p i chciałem zauważyć ze te najmniejsze śrubeczki imbusowe to strasznie słabe są trzeba uważać zeby gwintu nie zjechać. szkoda ze dokupić nie mozna jakis solidniejszych. a co do lufy to tez sie zastanawiam jak odkręcić. mam mod0 i lufa wewnętrzna po zdjęciu chwytu nadal zostaje w górnej częsci body. mam nadzieje ze wieceie o co chodzi. i tam CHYBA trzyma ją mala śrubeczka imbusowa tylko za bardzo niewiem jak wykręcić to :/

Witam,

Całkiem niedawno stałem sie posiadaczem tej repliki w wersji mod 0. Wykonanie mnie mile zaskoczyło bo naprawdę jest dobre. Kilku osobom występował problem ruchliwej lufy, widziałem niedawno u znajomego, który też ma tą broń że się rusza, u mnie natomiast wszystko jest w porządku. Do repliki od razu kupiłem precke mad bula 509mm, gumkę hu systemy i sprężynę mad oniona m120 i po dzisiejszej strzelance wszystko hula idealnie ;) skuteczny zasięg 40-50m na kulkach 0,25.

Jedyne na co narzekam to magazynek.. za mały i luźno osadzony w korpusie.. chodzi na boki.. i taki dzyndzelek który sobie lata jak mu sie podoba.

Broń jak za tą cenę super, a coś więcej napisze za tydzień po następnej strzelance :)

Swoją drogą jak nie od nich(Gunfire) zależy co jest w danej replice to widocznie zaden karabin nie jest kontrolowany .

Dzis wymieniałem tłok w SPRce(kupiona na gunfire) bo stockowy poszedl od razu prawie.Metalowy ząb jest innej szerokości niż standardowe tego typu (guarder, G&G) i tłok jest wykonany wręcz niechlujnie(w cymie lepiej to wygląda).

Przy okazji sprawdziłem łozyska, sa 7mm definitywnie, mierzyłem suwmiarką i pasowałem 6mm(za małe były).