shurek Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 (edited) Witam. Jako, że to mój 1 post w poważnym temacie dzieńdobry wszystkim. 1. Dzisiaj stałem sie posiadaczem Mk12 mod 0 SPR i mam pytanko, nie potrafie sobie poradzic z zawieszeniem taktycznym, czy mógłby ktoś napisac jak + - je zamontowac ? 2. Po ile mniej więcej kulkach hopek zaczął wam już porządnie krecic kulki ? 3. Jak oceniacie zasięg swoich modeli (in da stock) ? z góry dziekuje. pozdr. Shu Edited November 9, 2007 by shurek Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 1.zawieszenie jest jedno punktowe dlatego dupne radze dokupić 3 punktowe i dokupić część by można było z przodu na risie zamntować 2.hop-up najlepiej zmien bo jest cholernie czuły i dlatego do dupy. pobiegbiesz z nim i juz sie przestawia ;p 4.zasięg oceniam dobry choć jak na snajpe moglby byc lepszy ( u mnie 45m osiąga po 50 wylatuje w kosmos przez tego hop-a) a co do fotek to super. bardzo mi sie podoba. myslalem ze ten tlumik bedzie gorzej wyglądał. chyba sobie taki sam sprawie ;) ale co do optyki to nie sądzisz ze za duza? ja sie na 50 zastanawialem ale jedna wezme raczej 40 32 juz raczej za mala. i chyba trochę to powiększenie minimum 6x to troche za duzo. Ty chyba to ze sztucera wziąłeś ;D Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 (edited) Mk 12 SPR Mod 1 na bazie Boyi. Zewnętrznie niczym poza trademarkiem się nie różni od stockowego Boyi. Edited November 10, 2007 by tafi Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 (edited) Tafi gibie/gibała Ci sie lufa w stockowym mk12 mod1 Edited November 10, 2007 by reggie Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Tafi gibie/gibała Ci sie lufa w stockowym mk12 mod1 No jasne że się gibała, po dokręceniu było lepiej ale dalej potrafiła się rozkręcić. Dopiero po naprawdę siłowym dokręceniu i wyjęciu kołków stabilizujących ris wszystko sie trzyma i jest prosto. Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 (edited) denerwujące są tez odkręcające się śróbki przy risach tych z przodu szczegołnie od dwójnogu. Zamiast tych blaszek radze wstawić śrubki Edited November 11, 2007 by knypek3 Quote Link to post Share on other sites
ntk Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 -Też po pierwszej strzelance zgubiłem tą blaszkę. -Wie ktoś może jak w mod0 odczepić lufę zewn. od reszty korpusu?? Już rozkręciłem większość elementów a do tego nie mogę dojść. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 (edited) kurcze ja to mam chyba super szczęście do replik albo jestem mało wymagający :P bo zawieszenie 1 punktowe jak dla mnie jest ok trzyma sie bron praktycznie cały czas mam w rękach a jak nie mam to mi sobie poprostyu dynda i nie przeszkadza nawet z załozonym tłumikiem Co do powiększenia lunety to raczej na duzych tereneach sie strzelam a z regulowaną paralaksą daje radę ;) i w sumie mam ją do sprawdzania czy jest tam gdzieś cel :D co do wielkości lunety to prawie 7 cm ma osłona przeciwsłoneczna jesli o odkrecanie lufy zew to nie jestem pewien ale najprawdopodobniej musisz poodkreącać :muszkę te imbusy pod ringiem i powinno dać rade ale nie dam sobie za to ręki uciąć i też mam pytanko jak wyciągnąć GB z body ?? magazin catch wyciągnąłem odczepiłem rączke pistoletową oczywiście i górne body i nie wiem co dalej bo GB nie chce wyjść :/ Edited November 12, 2007 by OSKi-SNITF Quote Link to post Share on other sites
sollid Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Wybij pin'a , odkęc tego 2giego pina (na imbus) i też go wybij, i przede wszystkim odkręc kolbę (śruba od niej trzyma się w prowadnicy sprężyny w GB) Quote Link to post Share on other sites
Rav. Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 (edited) Masz cały temat o tych emkach (GB sa identyczne) : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39576&st=0 Właśnie w tym rzecz że w gearboxach od SPRów jest zrobiona drobna modyfikacja polegająca na tym iż w części przedniej gdzie jest wstawiony cylinder, od czoła nie ma kąta ostrego gdyż w tym miejscu jest jakby wyszlifowane półokrąg tak jak we wzmacnianych gearboxach... Na przykładzie V3 wskaże o co mi chodzi BOYI "wzmocniło" w ten sposób szkielet gearboxa. W tak zrobionym szkielecie inaczej się siły rozkładają przy pracy tłoka. Edited November 13, 2007 by Rafron77 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Widać nie widziałeś na oczy GB od SPR-ki BOYI. Mam w domu emke z Boya CQBR i SPR mod1 również z boya. I zrobiłem specjalnie dla ciebie porównanie, skoro jesteś pewnien, że jakoby sie miały różnić powiedz, która to SPRka :P . klik by powiększyć Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Witam. mam problem z Modem 1 :cry: otóż nie mogę odkręcić przednich ampuli od muszki (składanej) i klops bo to ani rozmiar 2 ani 2.5, może nie mam jeszcze jednego ? proszę od pomoc Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 (edited) Z drugiej strony sa wlasciwe otwory na imbusa...sa tam dwa dlugie srubki i trzeba klucz 1,5mm :) . Edited November 13, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Rav. Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 (edited) RAVIC Widziałem, te które pokazałeś także 8-) Wiem jednak w czym problem. Widocznie trafiła sie taka sztuka akurat... Jestem pracownikiem sklepu Gunfire i widziałem wiele różnych gearboxów . Co do tematu tego szkieletu GB to serwisant jak rozbierał replikę by wymienić sprężynę powiadomił mnie że szkielet ma takie właśnie wycięcia. Widocznie jakiś rodzynek wśród replik. Często się tak zdarza... Dlatego tez nie kwestionuje Twego zdania :) Pozdrawiam Edited November 14, 2007 by Rafron77 Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 okej,co do rozkładania to poprostu nie byłem pewny co do tego pina praktycznie na środku dolnego body ;] bo jak pisałem całą reszte rozebrałem ale już sie dostałem więc nie ma problemu ;) wg. mnie szkielet gb jest zrobiony z czegoś wzmocnionego ale to opinia na oko Quote Link to post Share on other sites
sollid Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 ravic, ja w moim spr miałem standardowo cylinder typ 0, więc widac, że gb to loteria :D Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 No wlasnie też sie zdziwiłem ze dali (swoja droga na gunfire) do dlugiej lufy typ1 , ale co ja tam moge wiedzieć ;) . Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 No wlasnie też sie zdziwiłem ze dali (swoja droga na gunfire) do dlugiej lufy typ1 , ale co ja tam moge wiedzieć ;) . Z praktyki wiem że różne cylindry trafiają do różnych luf i nikt chyba tego za bardzo nie przestrzega (może poza markowymi). Mam CQB z cylindrem 0 i rifle z 1. żeby było ciekawiej to praktycznie żadnej różnicy nie widać. Oczywiście przy przedłużaniu lufy lepiej mieć 0 niż 1. Ale i tak diabeł tkwi w szczegółach czyli spasowanie głowicy cylindra dyszy, komory HU i gumeczka. Ta czwórka decyduje o jakości strzału. BoreUp to już przy wzmocnieniach czuć. ale nie wolno zapomnieć o tym podstawowym spasowaniu, zwłaszcza dysza potrafi namieszać. Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 chwila chwila to znaczy ze w tych mk12 boy'a mozna trafić na różne cylindry? 1 i 0? czy coś źl doczytałem. ja tam mam 1. a co do rozkręcania to tyle jeb.... bylo z tym ze głowa boli ;p i chciałem zauważyć ze te najmniejsze śrubeczki imbusowe to strasznie słabe są trzeba uważać zeby gwintu nie zjechać. szkoda ze dokupić nie mozna jakis solidniejszych. a co do lufy to tez sie zastanawiam jak odkręcić. mam mod0 i lufa wewnętrzna po zdjęciu chwytu nadal zostaje w górnej częsci body. mam nadzieje ze wieceie o co chodzi. i tam CHYBA trzyma ją mala śrubeczka imbusowa tylko za bardzo niewiem jak wykręcić to :/ chwila chwila to znaczy ze w tych mk12 boy'a mozna trafić na różne cylindry? 1 i 0? czy coś źl doczytałem. ja tam mam 1. a co do rozkręcania to tyle jeb.... bylo z tym ze głowa boli ;p i chciałem zauważyć ze te najmniejsze śrubeczki imbusowe to strasznie słabe są trzeba uważać zeby gwintu nie zjechać. szkoda ze dokupić nie mozna jakis solidniejszych. a co do lufy to tez sie zastanawiam jak odkręcić. mam mod0 i lufa wewnętrzna po zdjęciu chwytu nadal zostaje w górnej częsci body. mam nadzieje ze wieceie o co chodzi. i tam CHYBA trzyma ją mala śrubeczka imbusowa tylko za bardzo niewiem jak wykręcić to :/ Quote Link to post Share on other sites
Kamzi_909 Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Ehh ja już zjechałem jeden imbus od muszki :wink: a tak poza tym to dostałem od gunfire typ 0 więc dobrze choć przy 415 cm lufy stock dużo nie daje (chyba) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Ehh ja już zjechałem jeden imbus od muszki :wink: a tak poza tym to dostałem od gunfire typ 0 więc dobrze choć przy 415 cm lufy stock dużo nie daje (chyba) Imbus co blokuje tłumik ... wyciąłem pilnikiem bo nie dało się inaczej wykręcić. Quote Link to post Share on other sites
przemooo Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Witam, Całkiem niedawno stałem sie posiadaczem tej repliki w wersji mod 0. Wykonanie mnie mile zaskoczyło bo naprawdę jest dobre. Kilku osobom występował problem ruchliwej lufy, widziałem niedawno u znajomego, który też ma tą broń że się rusza, u mnie natomiast wszystko jest w porządku. Do repliki od razu kupiłem precke mad bula 509mm, gumkę hu systemy i sprężynę mad oniona m120 i po dzisiejszej strzelance wszystko hula idealnie ;) skuteczny zasięg 40-50m na kulkach 0,25. Jedyne na co narzekam to magazynek.. za mały i luźno osadzony w korpusie.. chodzi na boki.. i taki dzyndzelek który sobie lata jak mu sie podoba. Broń jak za tą cenę super, a coś więcej napisze za tydzień po następnej strzelance :) Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Dziś odpisałem - napisali że to nie od nich zależy jaki typ cylindra jest w środku. No fakt - nie ma to jak chińska replika ;). Ale wylane i tak pewnie bede kupował cały cichy i wzmacniany zestaw z gunfire'a tam od razu jest cylinder 0 Quote Link to post Share on other sites
przemooo Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 W broni znajomego lufa strasznie mu latała, natomiast w moim nie wystąpił ten problem. A nawet jeśli wystąpi mam już na niego rade ;) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Swoją drogą jak nie od nich(Gunfire) zależy co jest w danej replice to widocznie zaden karabin nie jest kontrolowany . Dzis wymieniałem tłok w SPRce(kupiona na gunfire) bo stockowy poszedl od razu prawie.Metalowy ząb jest innej szerokości niż standardowe tego typu (guarder, G&G) i tłok jest wykonany wręcz niechlujnie(w cymie lepiej to wygląda). Przy okazji sprawdziłem łozyska, sa 7mm definitywnie, mierzyłem suwmiarką i pasowałem 6mm(za małe były). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts