poldeck Posted September 15, 2007 Author Report Share Posted September 15, 2007 Martini, wielkie dzieki za to , że chciało ci sie tyle pisać, to raz:D. A dwa: mój gnat nie traci FPS`ów gdzieś poza układ, po prostu chciałem wiecej. teraz to i tak już po ptokach bo budżet poszedł w inną stronę. Na kulkach 0,2 jak strzelam to widze je dopiero około 40 metra:D. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 (edited) ( replika - UMP, dysza z AK). Układ w diabły szczelny, ponad 580 FPS na kulkach 0.2. Później cofnięcie zestawu komory tak, że dysza była jeszcze bardziej szczelna - 610 FPS. 610 fps? Na UMP?! Na tym... Pistolecie maszynowym? Mógłbym powiedzieć wiele, ale powiem tylko LOL. I pomyśleć, ze snajperzy z karabinami single action bolt maja skrupuły aby przekraczać granice 600 fps, a i tak w środowisku asg są tępieni bo czasem trafiają z 45 metrów w głowy i robią ała. Edited September 16, 2007 by Legileg Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 Szreder - tak, cylinder mam taki ładniutki, świecacy i głądki z MP5 i lufe 509mm z CA. poldeck - jak strzelałem na M160 i BoreUp to wiele razy sprawdzałem, czy aby napewno mam kulki w magu bo zwyczajnie nie było ich widać. Legileg - mam zdjęcie tego kubka, oraz przedziurawionych drzwi w biurze ( gdzie replikę składałem). Jak do tego dodać, co działo się z rynną, która zgarniała kulki albo po strzale w BETONOWĄ ścianę ( gdzie kulka rozwalała się na drobny maczek, a w samej ścianie po 2- 3 strzale mogłbyś włożyć kulkę, takie dziury były). Naprawdę szkoda byłoby mi osoby, która by niefortunnie dostała z 20 metrów w jakieś dziwne miejsce. Poza tym, jak pisałem w pierwotnym poście, nie opłaca się, bo żywotnośc broni jak dla mnie jest o nieeebo za słaba a i koszta za duże. Teraz z M130 strzelam nawet full auto i 425 FPS na 0.25 jest idealne jak dla mnie i bezpieczne dla tych po drugiej stronie lufy. PS: Wszystkie dane podaje mierzone na chronografie Speeder Guarder 2000 ( który posiadam) tak więc, nie wyciagam cyferek z kapelusza. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 18, 2007 Author Report Share Posted September 18, 2007 Heh... ja wiem co to znaczy nie widzieć czy kulki lecą:D. Miałem taki efekt , że szedłem z ustawianiem hopsa do kumpla, co ma sokole oko bo nie wiedziałem czy dać wiecej czy mniej:D. A teraz głowię sie co sie stało bo gdzieś ten potworny "kop" odparował... Widze nawet kulki 0,2. Wiec wracam do dłubania. Co do żywotności (a raczej jej braku) oczywiście zgadzam sie, dlatego mam m130 i kombinuje jak kon pod górke by wycisnac z tego co tylko sie da. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 Naprawdę szkoda byłoby mi osoby, która by niefortunnie dostała z 20 metrów w jakieś dziwne miejsce. Mi by raczej było szkoda Ciebie i twojej giwery gdyby taka osoba po otrząśnięciu się z bólu dopadła Ciebie......nawet gdyby nie dostała w dziwne miejsce..... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 No chyba że masz 2m i 120 kg Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 Zdziwiłbyś się jak rozwścieczony przeciętny chłop potrafi natłuc takiemu słoniowi 2m 120kg wagi ;) Quote Link to post Share on other sites
Martini Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 z ww. powodow zlikwidowalem te sprezyne. A tak dywagujac, mam 170 cm, 70kg wagi. Prosze nie pytac, do czego jestem zdolny :) Teraz kupilem PTW M4 MAX. Łochohohohohoohohooooooooooo! Talk to me babe. No teraz to wiem, co to znaczy ZABAWA w ASG. ( użyję onomatopei: pah - dostał :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts