von_Zakapior Posted September 19, 2007 Author Report Share Posted September 19, 2007 (edited) Pytanie do kolegów z oddziałów jej królewskiej mosci: czy wiecie może czy te BODY pasuje do replik m4 typu s-system? Chodzi tu przede wszystkim o to czy górny RIS, w tym body, jest odkręcany, tak aby na jego miejsce zainstalować SIR. nie on nie jest odkręcany icon_cry.gif JEST odkręcany. tzn, da się zdjąć górny ris, ale trzeba to robić od środka. Upewnię się jutro. A nawet może fotki podeślę... Edited September 19, 2007 by von_Zakapior Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 (edited) A nawet może fotki podeślę... Byłbym bardzo wdzięczny, bowiem teraz zastanawiam się czy jest montowany ten RIS w taki sam sposób jak w plastikach: zasunięty na "haczyki" wystające z body i dokręcony tak aby się nie zsuwał? Edited September 20, 2007 by berliners Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 JEST odkręcany. tzn, da się zdjąć górny ris, ale trzeba to robić od środka. Upewnię się jutro. A nawet może fotki podeślę... Dziwne. W moim body jest złączony na stałe, bez możliwości demontażu. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted September 20, 2007 Report Share Posted September 20, 2007 W moim też Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted September 21, 2007 Author Report Share Posted September 21, 2007 Zwracam honor. Szyna RIS na górnej połówce metalowego korpusu jest niestety stała, niedemontowalna. Zasugerowałem się śrubą mocującą sprężynę rączki przeładowania.... Więc, Berliners, nie zamontujesz systemu SIR na metalowym korpusie BOYI... Quote Link to post Share on other sites
kudlaty_1989 Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 a wie ktoś, jak pozbyć się tej szczeliny pomiędzy górnym a dolnym body?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Po prostu pilnik i piłowanie miejsc gdzie górne body się opiera. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Po prostu pilnik i piłowanie miejsc gdzie górne body się opiera. To nie będzie takie proste... W dużej mierze ta różnica wysokości zależy od umiejscowienia otworu na pin, na którym to się trzyma. Można faktycznie spróbować to rozpiłować pilnikiem ale wtedy powstaną luzy. Można te luzy usunąć za pomocą nadlewki cyny a potem to zpiłować pilnikiem nadając właściwy kształt. 'Trochę' babraniny jest ale jest to wykonalne. Quote Link to post Share on other sites
jargi Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 A próbował ktoś z Was może pakować tam low-capy P&J? Poza wymianą komory i pilnikiem (w P&Jcie) nic więcej nie trzeba? Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted October 2, 2007 Author Report Share Posted October 2, 2007 Metalowe hicapy P&J bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Cohen-Barbarzynca Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 zamontowałem to body w replice g&g gr16 eco ver.. Mordowałem się z tym ok 5h. Pilnik był podstawowym narzędziem jakim się posługiwałem. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze (jeszcze nie testowałem repliki), midcapy MAGA wchodzą przy dobiciu piąchą, a hi-cap g&g nie wchodzi w ogóle. Dlatego gniazdo maga też trzeba było piłowac. Teraz jest już lepiej. Spasowanie elementów- nie najgorsze, w zasadzie jedynie co jest nie tak to mała przerwa między body i rączką. Wizualnie prezentuje się bardzo ładnie, ale drugi raz tego body bym nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
jargi Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 a czy przy P&Jcie wymiana komory jest niezbędna na tą CA czy może być inna? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 (edited) Może być src. Generalnie, aby była jednoczęściowa. Edited October 8, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
jargi Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 czyli dylemat. body BOYI 149zł + komora src 75zł + gumka silikonowa Guardera 35zł(259zł) lub CA 95zł daje 279zł a za 299zł mamy body SRC wraz z komorą i gumką HU. I 2 pytania. 1. Który zestaw jest lepszy(do P&J) 2. Przy którym trzeba mniej grzebać(wkładając do P&J) Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 1. Body src jest lepiej wykonane. 2. I przy jednym, i przy drugim grzebiesz tyle samo. Ja wybrałem body boyi i komorę src (gumka standard z jg). Na razie śmiga. Quote Link to post Share on other sites
jargi Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 czytałem, że w SRC zdarzało się, że uszy od górnego body pękały tak więc sie zastanawiam, bo właśnie głównie z tego powodu chce wymienić. Dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Body boyi nie ma uszu - sprytny sposób swoją drogą. Zastosowano tam trochę inny patent - wydaje się, że lepszy. Rób jak uważasz. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 Patent ten sam co w np. CA. A uszy pękają bo ludziki nie pamiętają aby przed otworzeniem rozluźnić sprężynę oddając strzał na pojedynczym. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 (edited) Raczej chodziło mu o pękające uszy podczas mocnej eksploatacji (zahaczanie o ściany lufą, spadanie karabinu z jakiejś wysokości). Jednakże, body boyi jest po prostu brzydkie... duże niedokładności, rączka przeładowania nie zawsze otwiera wyrzutnik, latająca osłona spustu, szczeliny, wysoka podatność na zarysowania (dla mnie plus). Edited October 9, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 W M16A3 poszły mi uszy. Zapodałem sobie tłumik dźwięku, dośc pokaźny bo aż 450g :P I karabin nie przetrzymał całych manewrów. Taśma izolacyjna załatwiła sprawe tymczasowo. Metal body kusi, mimo niedociągnięć.... Za te kase cudów nie można raczej oczekiwać ;] OT: Szkoda że Krakmani się z body metalowym do P&J nie śpieszą... /OT Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 (edited) Szkoda że Krakmani się z body metalowym do P&J nie śpieszą... Krakman się spieszy, ale w Chinach w fabryce robią wszystko na jedną łapę. Teraz uparli się na minimi i tylko to schodzi z bandy. Podobno do Chin poleciały już próbki (przykłady/wzory) dla fabrykantów do naśladowania. Szkoda że produkcja i transport tego wszystkiego zabierze znowu dużo czasu. Jestem jednak pewien iż jakość będzie dużo lepsza niż dzisiejszych alternatyw. Edited October 11, 2007 by berliners Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted October 11, 2007 Author Report Share Posted October 11, 2007 Ejże, za te pieniędze jest w porządku. Ja je (metal body) dość mocno eksploatuję, jest już odrapane jak nieszczęście i nie pęka. Jak pęknie - zamelduję. A póki co, po co przepłacać... Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Czas i na mnie. Nie wiedziałem gdzie to napisać, wiec padlo tutaj. Jest to w formie recenzji.. Cóż, jak wiele osób, również i ja doświadczyłem bardzo złej jakości korpusu PJ II gen.. Standardowo, połamane uszy. Nie raz kleiłem, wtapiałem elementy metalowe itp. Nie pomogło. W końcu musiałem zakleić body poxipolem, ale potem to go już nie moglem rozbierac, jak już to ‘kuć’ w poxipolu. Cieżka sprawa. A nie chciałem wydawać 300zl na korpus (plus 95 komora i 35 gumka HU). Kumpel mi powiedział ze jest tez metalowy korpus BOYI za 150zl. Niestety do niej to tez trzeba kupić metalową komore HU (ja mam teraz CA), i warto już tez gumke silikonową. Po wielu dniach zastanawiania się kupiłem na airsoftguns korpus i gumke GUADER (wiem ze ten sklep jest besztany, ale zalezy mi na punktach, a nie mam złych doświadczeń z tym sklepem, co innego repliki, które tam sprzedają). Komore kupiłem w Krakmanie. Korpus był nast. dnia a komora doszła troszke później. Wrażenia: Widać ze metal. Od pierwszego spojrzenia na ten korpus, wiedziałem, że to jest TO. Wyeliminowano bardzo ważny błąd w korpusie PJ – nie ma tych tylnych, łamiących się uszu, całość działa na‘szynie’, a górna część korpusu się nie rozdwaja, i szyna RIS jest już wbudowana na stałe. Miałem troszkę problemów z włożeniem magazynka do korpusu, ale wyrobiło się. Trzeba z 50 razy na ‘chama’ wciskać i wyciągać. Korpus nie reaguje na magnes, ale naprawdę jest kilkakrotnie bardziej wytrzymały od ABSu. Body z PJ zginałem dwoma palcami, tu o czymś takim marzyć nie można. Moja replika nie dość, że ładniejsza, to jeszcze wytrzymalsza i praktyczniejsza. Brak jakichkolwiek oznaczeń. Moja ocena: -5 Problemem, poza ciężko chodzącym magiem (z PJ oczywiście) to jeszcze zakładanie. Tak jak mówiłem, to jest na szynie, a wiec trzeba kable najpierw odpowiednio ułożyć, a potem wsunąć górną część korpusu. Niestety fotek nie zrobiłem, gdy to składałam, a jakoś nie widzi mi się znowu rozwalanie tego.. Zalety: -cena- 150zł (choć i tak za duża, jak na przeciętnego zjadacza chleba) -wyeliminowane błędy z PJ -solidnie wykonany (metal) -ładny Wady: -brak oznaczeń (nawet nie ma ‘Made in China’ ) :P -cieżko się wkłada magi, ale to po czasie się wyrobi -gdy robimy to pierwszy raz, ciężko się zakłada górną część. Ogółem jestem pozytywnie zaskoczony i mogę każdemu ten korpus polecić. Jeśli nie planujecie go rozbierać codziennie i nie patrzycie aż tak na detale (oznaczenia) to myśle ze będziecie zadowoleni. Fotka Fotka Link: http://gunfire.pl/product-yid-1152189736-M...RPUS-DO-M4.html Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Brak oznaczen jest plusem, jesli planujesz grawerowac wlasne. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Czy ktoś próbował wsadzic to body do M733 z JG? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts