MATTmcz Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Co można jeszcze do niej wsadzić żeby osiągnąć zasięg w granicach 100 metrów ?? :twisted: :D Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 LOL ? Ile już bawisz się w asg ? Sorry za ot, ale nie mogę się powstrzymać :D A i jeszcze pytanko - ile masz lat ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 Co można jeszcze do niej wsadzić żeby osiągnąć zasięg w granicach 100 metrów ?? :twisted: :D Mechanizm od ostrej wersji... Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 LOL ? Ile już bawisz się w asg ? Sorry za ot, ale nie mogę się powstrzymać :D A i jeszcze pytanko - ile masz lat ? Moje poprzednie pytanie było całkowicie poważne zwłaszcza że widywałem repliki ponad 600fps tylko nie wiedziałem jak to u nich jest z zasięgiem a moja niesie kulki gdzieś na lekko ponad 70metrów (to nie bujda-kulka leciała jeszcze kawałek za budynek który ma długość 60metrów) przy osiągach ponad 400 fps. W airsoft bawię się jakby nie patrzeć to praktycznie przez całe swoje życie ale od niedawna naprawdę na poważnie, a jeśli chodzi o mój wiek to niedługo kończę 18... Quote Link to post Share on other sites
arrow1 Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Moze ktos wie jakie sprężyny główne montują w tych karabinkach?Ja ostanio zmieniłem ze stock'owej na CA 130% i co zauwarzyłem, to raz ze spreżyna od CA jest krótsza ,dwa mam wrażenie ze zmalał zasięg:/ Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Moze ktos wie jakie sprężyny główne montują w tych karabinkach?Ja ostanio zmieniłem ze stock'owej na CA 130% i co zauwarzyłem, to raz ze spreżyna od CA jest krótsza ,dwa mam wrażenie ze zmalał zasięg:/ Zasięg napewno zmalał ponieważ sprężyna w stocku jest to coś pomiędzy M110 albo M120 dlatego sam założyłem M130 Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Czy moze ktos zapodac link do tego opisu bo nie udalo mi sie znaleźć opis masz chyba nawet na gunfire jak wymienic gumke w emce. ja mam m4a1 boyi wersje nie full metal. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 opis jak zmienić gumkę jest na asgshopie: http://asgshop.pl/hopup_lufa.php Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Wsadz m110. Quote Link to post Share on other sites
arrow1 Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Co myślicie by zamontowac sprężyne CA 170%? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 170 % to odpowiednik m120. Quote Link to post Share on other sites
arrow1 Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 hmm troche dziwne bo po zamontowaniu CA 170ątki replika nie przebija denka od puszki ,a stockowa sprężyna przebijała:) pozatym zauwarzyłem że CA jest troche krótsza. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Te sprężyny na gunfire.pl to są MO ? Ktoś już wsadzał do swej emki m120 ? Ile wyszło na chrono ? Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted October 27, 2007 Author Report Share Posted October 27, 2007 Powiedzcie mi jaką najmocniejszą sprężynę stockowy gearbox w tej m4a1 (full metal boyi) wytrzyma? A jak już to co trzeba wymienić? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Zależy ile masz pkt. do szczęścia. Ale myślę, że tyle ile ma w stocku :D Quote Link to post Share on other sites
przemooo Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 mastah nabijamy bezsensowne posty ? bobek28 ludzie wyżej pisali ze wstawiali sprężyny MO, które w przybliżeniu maja miedzy 130-140 normalnej sprężyny i śmigało bdb. Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Powiedzcie mi jaką najmocniejszą sprężynę stockowy gearbox w tej m4a1 (full metal boyi) wytrzyma? A jak już to co trzeba wymienić? Ja mam M130 od MO i śmiga ładnie :D Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 A jaką masz batkę ? Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 No niestety na stockowej się za długo nie postrzela (lowcap czyli jakieś 50-60 strzałów) dlatego wymieniłem sobie na 9.6V intellecta którą szczerze polecam (wystarczyła mi na cały dzień strzelania w fabrycznym stanie naładowania :D). Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted October 28, 2007 Author Report Share Posted October 28, 2007 bobek28 ludzie wyżej pisali ze wstawiali sprężyny MO, które w przybliżeniu maja miedzy 130-140 normalnej sprężyny i śmigało bdb. No tak śmiga ładnie ale ile będzie tak śmigało a poza tym nie chcę stracić gwarancji więc jeszcze jakieś 8 miechów będę musiał poczekać aż cokolwiek wstawię do gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 No tak śmiga ładnie ale ile będzie tak śmigało a poza tym nie chcę stracić gwarancji więc jeszcze jakieś 8 miechów będę musiał poczekać aż cokolwiek wstawię do gearboxa. Jeśli kupiłeś replikę w gunfire (chyba tylko tam je sprzedają) i części to masz tam serwis i tuning za darmo i nie tracisz gwarancji na replikę, a jeśli cokolwiek się stanie z podzespołami repliki to oni ci to naprawią/wymienią bo masz gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted October 28, 2007 Author Report Share Posted October 28, 2007 No to pech bo ja kupiłem bojkę w airszitguns.pl. Niestety. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Ale gwarancja nie obejmuję uszkodzeń spowodowanych eksploatacją. Quote Link to post Share on other sites
MATTmcz Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 No to pech bo ja kupiłem bojkę w airszitguns.pl. Niestety. eh airshitguns.pl czy jak ty nazywasz ten sklep to ten sam sklep co gunfire z tym że airsoft ma całą swoją ofertę wraz z "zabawkami z odpustu" a gunfire skupiło się wyłącznie na poważniejszych pozycjach. A co do eksploracji sprzętu to niekoniecznie bo np mogą się zębatki wytrzeć albo pęknąć a to jest różnica jeśli pękną to chyba powinni je wymienić a jeśli się wytrą to nie..... Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :) Quote Link to post Share on other sites
bobek28 Posted October 29, 2007 Author Report Share Posted October 29, 2007 Czyli mogę bez utraty gwarancji oddać moje kochanie do serwisu gunfire.pl żeby mi wymienili sprężynę czy coś tam nawet jeśli kupiłem ją w airshitguns.pl? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts