Quarc Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Witam. Mam pytanie: czy ktoś może podesłać (najlepiej zdjęcie) informacje jak trzeba ustawić zębatki i tłok w eMce? Głównie chodzi mi o zębatkę tłokową i sam tłok oraz ich wzajemną pozycję w której GB powinno być składane (zasadniczo na zwolnionej sprężynie...). Proszę o informacje, bo może coś przeoczyłem lub coś jest uszkodzone w moim gunie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Zębatka tłokowa powinna być ustawiona "łysą" częścią do góry, tak by popychacz nie był dotykany przez bolec na zębatce tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Tłok ma być wsunięty w cylinder,zębatka tłokowa musi pokazywać takim wystającym bolcem godzine 2 :P ale tego najstarsi górale nie potwierdzą :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
SlyOne Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Link zaczerpnąłem z upgrade i tunning. Rozłożenie i złożenie gearboxa, na pewno się Tobie przyda przy grzebaniu w nim. http://www.mechbox.com/site/mechbox-upgrad...rade-video.html Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 9, 2007 Author Report Share Posted September 9, 2007 Dzięki wielce za odpowiedzi. Link do Mechbox'a również znalazłem w tym dziale i dziękuję za ponowne zamieszczenie go tutaj :) . Natomiast od siebie dorzucę to: http://www.mechbox.com/site/mechbox/the-me...hbox-works.html W linku zawarta animacja we Flashu pokazująca jak działa GB wraz z poprawnym ustawieniem każdej części. :) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Ta animacja jest nieco wyidealizowana. Nie uwzględnia takich zdarzeń jak wciśnięty spust podczas strzału, praca przerywacza i kontakt ostatniej zębatki z tłokiem po zakończonym cylku półautomatycznego. Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 9, 2007 Author Report Share Posted September 9, 2007 To prawda, ale to tylko animacja. :) Gdybyśmy chcieli mieć coś naprawdę realistycznego to najlepiej gdyby GB był przezroczysty i nakręcić z tego film :) Niemniej jednak takie coś zawsze może się komuś przydać dlatego to zamieściłem w poście. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts