dawidos160 Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Witam - dzisiaj po rozmowie z kumplem na temat asg zasugerował mi on zastanowić się nad gaziakiem do którego byłem sceptycznie nastawiony. Spojrzałem u Krakmana i zobaczyłem STTI za 100 i to chyba każdy model - chciałbym poznać opinię na temat gaziaków wychodzących spod ręki STTI - czy warto kupić takiego na początek jako broń główną przede wszystkim do CQB a potem jako broń boczną czy w ogóle nie warto brać tego gaziaka i lepiej uzbierać na AEG-a ? Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 (edited) Ja posiadam USP P-8 z tej serii bez blow backa za 99zł http://taiwangun.com/?str=product&prId=694 Już gdzieś pisałem o nim w temacie o tym właśnie pistolecie, ogólnie nie narzekam na niego, osiągi i celność są bardzo zadowalające, jest oszczędny bo zrzera mało gazu (nie ma blow backa)... Jest bardzo prosty do rozłożenia (przynajmniej ściągnięcie zamka jest proste). Już raz go rozkładałem z powodu małej awarii jaką było wyskoczenie komory hop up ze swojego miejsca :P włożyłem wszystko tak jak ma być i do dziś działa jak marzenie :) Jedyne na co trzeba uważać w tych gazówkach to dokładne ładowanie gazu, nie odchylanie zaworka, bo zaworki w tych gazówkach są dosyć ,,miękkie'' i łatwo się wyginają, co może powodować wycieki gazu... Jeżeli chodzi o wycieki, to w moim był od początku, ale po przestrzelaniu (postrzelanie + zostawianie pistoletu nabitego gazem na półce w domu + troche oleju silikonowego na zaworek) wyciek ustał. Za tą cene bardzo polecam! moja ocena (w skali od 1-10) : 8 nawet z plusem :P + Pozdrawiam! Ropson Edited September 12, 2007 by danielosw Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted September 13, 2007 Author Report Share Posted September 13, 2007 http://taiwangun.com/?str=product&prId=693 Wybrałem tego gaziaka - 310 fps-ów to dobry wynik + cena bardzo mnie zadowalająca. na pierwszą wg mnie się nada potem na boczną a z czasem jako ozdoba :) Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted September 14, 2007 Report Share Posted September 14, 2007 a ja nie polecam. 6 osob, w tym ja, zamowiło sobie takie beretty ( http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=29 ), na początek i po 2 strzelankach wszystkie 6 padło... we wszystkich rozszczelniły się magi, w jednym mechanizmy spustowe wyskoczyły ze swojego pierwotnego miejsca i sie popsuły totalnie, i we wszystkich mechanizm spustowy ledwo działał, nie miał wystarczającej siły do wystrzelenia żadnej kulki, ktore po 2 metrach spadały w dół, albo całkiem wytaczały sie z lufy. Polecam dozbierać stówke i kupić eg-707 bella full metal :) Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted September 14, 2007 Author Report Share Posted September 14, 2007 To wtedy bliżej będzie mi już do AEGa za jakieś 5 stówek ;) A to chciałem tak do pierwszego postrzelania się :) lepsze to niż spring, aega nie dostanę za tyle a to prowadzi ogień półautomatyczny ( nie trzeba przeładowywać po każdym strzale) Quote Link to post Share on other sites
lob19 Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 Nie polecam tej beretty STTI za 99zł http://taiwangun.com/?str=product&prId=693 Mimo sporej prędkości początkowej zasięg i celność są hm.. w skali 1-10 na poziomie okolo 6-7 Takie nic specjalnego, powzyje 15-20m można sobie darować strzelanie - marnowanie kulek i gazu. Poza tym jest bardoz awaryjny i co najgorsze - nie ma blow backa. Blow back daje kupe frajdy, aż się chce strzelać.. a bez tego gun sprawia wrażenie wybrakowanego.. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted September 17, 2007 Author Report Share Posted September 17, 2007 Poza tym jest bardoz awaryjny i co najgorsze - nie ma blow backa. Blow back daje kupe frajdy, aż się chce strzelać.. a bez tego gun sprawia wrażenie wybrakowanego.. Nie chce bb - zżera za dużo gazu :/ aczkolwiek bajer wygląda Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) Generalnie rzecz biorąc nie ma żadnego słusznego gaziaka STTi. *beretta 240fps z ruchomym zamkiem. Miałem, najbardziej polecam. Zero awarii, ładne solidne wykonanie, żeby nie to, że żuciłem ją na beton z 4 metrów, działałaby do dziś. Jest to "najmniejsze zło" *beretta 310fps ze stałym zamkiem. Jest tego kilka wersji, regulowany hu. Dobre, ale sprzedałem ze względu na kiepskie wykonanie, brak realizmu. *P8 310fps ze stałym zamkiem. O jezu! Co za szit. Plastikowość wyłazi, magazynek zero szczelności, reklamowałem 3 razy, 3 wymiani magazynka, 3 nie działały. Regulowanie hu działało, ale czasami odwrotnie, czasami wogóle. Wkurzyłem się, poszła do kibla, kupiłem Glocka KWA. To dopiero jest GAZIAK!!! *Socom. Nie miałem, ponoć dobry, ale spotkałem opinie, że podobnie awaryjny jak P8. Ta sama awaria z magazynkiem. Podsumowując, przerobiłem już 3 gaziaki stti, i za 99+110zł+120zł i już można mieć glocka KWA. Działa nawet wtedy, gdy STTi syfonuje no i to ogłędne wykonanie, w porównaniu do STTi. Najważniejsze jest to, że można bez problemu do KWA dokupić części, zawory. Wiem, że to nie temat o KWA, ale naprawdę, namawiam do zrezygnowania z STTi, który podziała góra 4 miesiące, i kupienie repliki, której nie będziemy się później wstydzić. Wiem, z autopsji. Dodam jeszcze, że zżeralności gazu się nie odczuwa. Ja myślałem, że zżeralność objawia się tym, że można wywalić mniej kulek na jednym nabiciu magazynka w blowbacku. Jak dowiedziałem się, że gaziaki z bb mają odpowiednio większy zbiornik na gaz i że można wywalić 4.5 magazynka na nabiciu, to gazożerności naprawdę się nie odczuwa. Mi butla ultrair starcza na pół roku. Jeszcze jedno. Gaziaki STTi na broń główną się nie nadają! Kilka 2 strzałowych serii i magazynek dosłownie się zamraża, tak, zachodzi szronem nawet w upały. Miałem to w 2 egzemplażach beretek. Edited September 23, 2007 by macgyver Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted September 26, 2007 Author Report Share Posted September 26, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=664 Tego socoma ktoś może ma ? Jak wygląda te "420" fps-ów ? I czy to jednak nie za dużo ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Miałem pewien czas Berettę STTI i dopóki się nie posypała, byłem naprawdę zadowolony! Niezły zasięg i celnośc, oszczędność gazu, zero syfonów, prosta konstrukcja. Jednak jak to z chińczykami- może się trafić model felerny, który nie podziała tak długo. No i to tylko na początek, na dłuższą metę, bez dyskusji trzeba się rozejrzeć za jakimś KWC/KWA etc. A o tym Socomie zostało już wieele napisane, w skrócie- ma dobry zasięg, celność i moc. Z tłumikiem jest jeszcze lepiej, ale i moc wzrasta do wartości niebezpiecznej dla pistoletu, więc na krótkich dystansach trzeba uważać, bo można zrobić krzywdę. Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Mam tego Socoma już rok, przez pul roku był używany jako broń główna, i nawet w zimie nie miałem żadnego syfonu... Mierzyłem prędkość kulki z tłumikiem i wyszło 370fps. Może nie wygląda zbyt atrakcyjnie, ale na prawdę warto go kupić, ale trzeba uważać na "skrzydełka" trzymające kulki w magazynku, bo wielu popękały. Jeśli chodzi o "uszkodzenia ciała" to kulka może zedrzeć skórę, pozostawić mały krwiak i siniaka. Quote Link to post Share on other sites
rumuneczek Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Mam berette m92 vertec z STTI od około 4 miesięcy i póki co sprawuje się nieźle. Kosztowała mnie 99 zł , strzela bardzo dobrze i w miarę celnie jak za tą cenę (najtańsza możliwa gazówka). Nadaje się do CQB , daje radę jako broń boczna , czasem nawet jako broń główna. Co do awarii - nie polecam korzystać z tego kółka na podwieszenie - jest plastikowe i u mnie zerwało się po pierwszej akcji. Mechanizm spustowy czasem się zacina - ale to chyba zależy od egzemplarza , mam w tej chwili 2 sztuki tej broni i w jednym zacięcia się zdarzają (ustępują po wyczyszczeniu i nasmarowaniu broni) a w drugim nie mają miejsca. Magi potrafią się rozszczelnić przy jakimś konkretnym upadku broni - po dokręceniu komory i zaworu problem ustępuje. Co do ładowania - rzeczywiście zaworki są "miękkie" i mogą łatwo się pogiąć. ALE za tą cenę (99zł) z tego co kojarzę lepszej gazówki nie kupisz. Przy odpowiedniej konserwacji powinna posłużyć ci nieco . Za tą kasę ciężko znaleźć równie mocną sprężynę. Ja tą broń polecam. Quote Link to post Share on other sites
Hyr Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 (edited) Sam też posiadam soccoma. Faktycznie, moc jest potężna, i generalnie nie żałuje wydanych 195 zł(krakman) na ten pistolet. Mi nic nie syfonuje, chociaż jest w tym pistolecie pare błędów konstrókcyjnych. Np: magazynek-ładowany po odciągnięciu spręzyny na dół, trzeba cały czas ją trzymać(brak blokady), pozatym kulki mi nie wchodziły od dołu, musiałem troszku pilniczkiem popracować. No i następny problem- tłumik. Mi się to jeszcze nie stało, ale musimy uważać, aby nie przekręcić gwintu. W sumie nic sie niedzieje, ale po jakimś czasie może się chyba kręcić w nieskończoność. No ale jak się dba, to sie ma. A skrzydełka mi nie popękały(jeszcze). Edited January 19, 2008 by Hyr Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Mam mieszane uczucia co do STTI, niby dobre na początek, ale nie lubię niepewności, bo nigdy nie wiadomo co i kiedy w takim gaziaku nawali. Miałem M93R od STTI i raczej wspominam to dobrze, teraz bardzo potaniała, więc jest to dodatkowy plus. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 9, 2008 Author Report Share Posted February 9, 2008 No i temat powrócił do mnie jak rzeka ;) Znowu STTI i znowu w roli głównej Beretta albo SOCOM. SOCOM ma bardzo dobre opinie ale jest droższy o 8 dyszek tak +/- Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 A może weź USP? :) Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 P8 ? Nie wiem ktoś tu opisywał,że to porażka ( KTOŚ = MacGyver ) i nie wiem co o nim myśleć. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Odnośnie P8 - jeden koleś ma to u nas. Widziałem, nie strzelałem. Z wyglądu paskuda, klejony w kilku miejscach, tak więc o wytrzymałości nie ma co się rozpisywać. Sam właściciel mówi, że to kaszana nie broń i "pluje" na kilka metrów. Za to Berette z STTI miałem, byłem 3cim właścicielem i strzelała całkiem dobrze jak sie HU ustawiło odpowiednio, problemów nie miałem jako takich. Jak chcesz taniego gaziaka ( do 100pln) to tylko Beretta :) Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 czy w ogóle nie warto brać tego gaziaka i lepiej uzbierać na AEG-a ? Reasumując to lepiej na AEGa, albo AEPa. Jeśli Aeg pierwszy to powinien być dobrej firmy (tani tylko wtedy, kiedy człowiek wie już co i jak działa i zostały mu wzmocnione części po wcześniejszych markowych aegach) Ale pozostając przy niedrogich zabawkach to Glock Cymy http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=262 Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Przeraża mnie te 195 fpsów - czy to ma jakiekolwiek szanse w budynku ? bo o lesie mowy nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 (edited) Nie ma co się bać tych FPSów dlatego, że jak masz jeden pistolet na 200 fps a drugi 500 to wcale nie znaczy, że będzie miał większy zasięg... może mieć bardzo dużą moc przy krótkim zasięgu. Glock ma Hop-up: regulowany Jestem pewny, że AEPy od Tokio Marui biją na łeb na szyje gaziaki za wyjątkiem najlepszych czyli np KSC, WA, TM i paru innych. Glock cymowski jak miałem okazję obserwować na jednej ze strzelanek niósł daleko, nie gorzej od STTI. Jak bym miał wybierać, to brałbym tą cymę :). Edited February 10, 2008 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 No dzięki to jednak cyma mimo badziewiastego wyglądu :P glocki nigdy mi się nie podobały ale idzie przeboleć ;) to myślę koniec miesiąca ewnetualnie przyszłego z taką będę już klameczką ;) Bajkos jeszcze jedno - bebechy jej idzie wymienić? ( gumka,sprężyna,ewentualnie precka ? ) Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 (edited) Nie inwestowałbym w przypadku jakiegokolwiek taniego guna, myślę, że można kupić np 100 nabojowy mag do tego klocka, cena jakieś 70 zł i zapasową baterię a wszelkie inne wydatki sobie odpuścić zakupy :). Edited February 11, 2008 by Bajkos Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 11, 2008 Author Report Share Posted February 11, 2008 No ok może tylko gumkę HU wymienię ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Miałem go i polecam. Na start przydałby się dodatkowy magazynek i bateria. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts