Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning M15A4 (CA)

Recommended Posts

Tak, mam zamiar wymienić cały gearbox. Wydaje mi sie ze miedzy 550 fps, a 500 - 520 fps nie ma wielkiej róznicy. Takze zdecyduje sie chyba na ten tańszy. Słyszałem kiedyś o gearboxie o nazwie Pro-Win, co o nim myślisz?

W opisie GB systemy jest info:

!!!UWAGA!!!

PAMIĘTAJ, że decydując się na używanie tak mocnej sprężyny należy się spodziewać dość częstych wymian tłoka oraz szkieletu Gearboxa. Jest to nieuniknione !!!

Co ile kuleczek bede musiał zmieniac czesci?

Myślałem takze zeby kupić podzespoły oddzielnie, wpłynie to chyba na ich zywotnosc. Kupujac osobno wiecej zaplace. Czy dziala tu powiedzenie "raz a dobrze"?

Edited by OzO

Nikt nie jest ci w stanie określić dokładnie co ile kulek... Pewnie gdzieś tak co 5k na auto. Osobno nie ma co kup[ować w przypadku systemy. Tam i tak masz najlepsze części więc nic lepszego nie kupisz. Jak pójdzie ci tłok - zainwestuj w JBU lub DF, a na szkielet gearboxa nic nie poradzisz - systema i tak robi jedne z najwytrzymalszych, no chyba, że zastosujesz "ZBROJENIE UESA".

OzO a zadam troszkę inaczej pytanie, do czego ma służyć Twoja replika, para snaiperka czy Szturmówka?

Chociaż patrząc po Twoich postach to chyba snaiperka, Więc tak jak Misiek napisał Systema sama z Siebie produkuje już bardzo wytrzymałe podzespoły, a nie sądzę żebyś z tego strzelał na auto więc raczej Ci dłużej pośmiga. A kupować oddzielnie to troszkę bez sensu jak masz tutaj gotowy zestaw z bardzo dobrych części

Ja mam taki pomysł:

zapytaj chłopaków z asgshopu, czu dadzą Ci na przykład dłuższą gwarancję na ten GB (powiedzmy pół roku) przy zamontowaniu w nim przez nich słabszej sprężyny (dajmy m130). Przy m130 i szczelnym ukladzie da sie osiądnąć bez specjalnych problemów 450 fps a jak na szturmówke to jest już dość.

A ja odpowiem inaczej: dla mnie maks w szturmówce to sprężyna M110, nie wiem dokładnie ile daje to fps ale wiem napewno, że jak już zakupię sobie AEG'a i będę z nim coś robił to zacznę od M100 i więcej niż M110 wsadzał tam nie będę. O ile wogóle będę wsadzał coś powyżej M100.

Edited by MAJOR762

Z tego co przeczytałem radzicie mi zebym wział sprzęt który popchnie kulke z max. predkościa 400-420 FPS. Zrobie tak, ze wzgledu na to ze jestem swiezakiem, (M15 zakupiłem tego roku w kwietniu) a jestem pewien ze Wy znacie sie na tym lepiej :).

poldeck, dobra mysl co do zmiany sprezyny. Jutro wysle list do asgshopu.

Mam rozumieć ze nadal radzicie mi zakup gb SYSTEMy?

Cohen-Barbarzynca, nie panikuj jak narazie to wybieram czesci, nic jeszcze nie kupiłem, pytam doświadczonych softowców o rady. Druga sprawa:

OK, w takim razie jakie części albo gb wrzucic do eMki zeby fpsy byly odpowiednie?

Co do FPSow, :strach: się kiedy z mojej M24 (spężyna 250%) wykulała sie kuleczka STRAIGHTa 0.43g i z odległości ok 11-12 metrów zrobiła dziure w aluminiowej płycie grubości ok 0,5mm. (380% chyba nie bede używać)

A ja odpowiem inaczej: dla mnie maks w szturmówce to sprężyna M110, nie wiem dokładnie ile daje to fps ale wiem napewno, że jak już zakupię sobie AEG'a i będę z nim coś robił to zacznę od M100 i więcej niż M110 wsadzał tam nie będę. O ile wogóle będę wsadzał coś powyżej M100.

http://asgshop.pl/sprezyny.php

Raczej Rzetelna Tabelka.

OzO

http://asgshop.pl/produkt.php?id=1086

http://asgshop.pl/produkt.php?id=1379

Faktycznie moc bylaby duza, nie znaczy to ze ludzie ktorych trafie znajda sie w szpitalu. Jestem na tyle rozwazny ze wiem w co i z jakiej odleglosci strzelac. Niedawno nawet sam dostalem serie po udzie i tylku z odleglosci ok. 4 metrow. Nie wiem jednak czy bron byla zupgradowana, wiem natomiast ze poczulem cosik :-F a slady widnialy na skórze dluzej niz tydzien.

Trafienie kogos na krotkim dystansie zdazy sie tylko gdy gracz wejdzie mi przed lufe podczas oddawania strzalu. Nie powiem ze nigdy do takiej sytuacji nie dojdzie jednak zawsze staram sie miec oczy i uszy szeroko otwarte.

Moze az taki poczatkujacy to nie jestem, "troche" o as czytalem, nasluchalem sie opowiadan od znajomych i wiem ze bezpieczenstwo to podstawa.

Mam jednak nieodparta chec wpakowac hicapa, albo kilka aluminiowych kuleczek 0.43g z M24 pewnemu gnojowi, który strzelil mojemu kompanowi prosto w twarz z granatnika, chyba m203. Odleglosc miedzy nimi byla bardzo mala. Moj koles podbiegal do przeszkody, byl prawie na miejscu kiedy to wielka tlusta swinia wylonila sie zza niej i strzelila mu prosto w twarz. :evil: :evil: :evil:

Zobaczymy jak to bedzie na nastepnej strzelance, tluscioch zawsze tam jest bo po czesci prowadzi as. Jestem ciekawy czy wezmie udzial w "zabawie"....

Pozdrawiam.

Moze az taki poczatkujacy to nie jestem, "troche" o as czytalem, nasluchalem sie opowiadan od znajomych i wiem ze bezpieczenstwo to podstawa.
Ta, to teraz poczytaj "Dywizjon 303" i idź do aeroklubu, powiedz, żeby Cię puścili na samolot...

Zważaj na ton swoich wypowiedzi, anonimowość internetu jest złudna, a po takich tekstach, i takim podejściu do zabawy, może się okazać, że nie będziesz miał z kim sie strzelać.