Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

DESERT EAGLE CYMA CM.018A2

Recommended Posts

Tak jak w temacie. Czy ktoś ma tą replikę i wie czy można w ogóle, a jeżeli tak to jak, zmienić tryb ognia. Jest przełącznik Semi-Auto, lecz w obu ustawieniach Desert pluje serią. Nie wiem więc czy to atrapa czy mój egzemplarz ma wadę.

Pytanie stawiam na forum, bo wolę nie rozbierać repliki jeżeli nie jest to w 100% konieczne.

Dziękuję z góry za ewentualne odpowiedzi.

• 3 months later...

Mam ten model i u mnie przełącznik działa prawidłowo. Musiałeś trawić na wadliwy egzemplarz. Rozebrałem swoją replikę, żeby zobaczyć jak to działa i zaobserwowałem, że dużych możliwości manewru tam nie ma. Możesz spróbować - całego pistoletu rozbierać nie trzeba, wystarczy zdjąć część, która odskakuje przy strzelaniu (blow back). Przełącznik trybu ognia przesuwa w środku tylko taką małą "pochylnię", na którą po naciśnięciu spustu najeżdża inny element, jeśli włączony jest tryb FULL. Jeśli masz tryb SEMI, to nie najeżdża, ot cała filozofia. Pozdrawiam!

• 3 weeks later...

Mysle nad kupnem takiego, dobry to sprzet, jaki ma zasieg itd. Z gory dzieki za odpowiedz.

Drogi Jey85 myślę ,ze warto. Jeśli jesteś początkujący w ASG to powinienes sobie poradzic. Zasięg zależy od wielu czynników ,ale średnio ok. 17 m. Stosunek Jakości do ceny jest wysoki. Naprawdę warto!

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

A myślał ktoś nad odprasowaniem naszego deserta ??

Ja podpiąłem pod lufę akumulator 8,4V Rof już jest bardzo zadowalający na serii

Tylko teraz pozostaje kwestia zasięgu który chciałbym zwiększyć o ok. 5m... zna ktoś jakąś metodę na to? Oczywiście nie wymieniając sprężyny na mocniejszą bo togo nie przeżyją zębatki.

Ja w moim m4 r.i.s z boyi (tym za 135zl) przedłużyłem lufę, uszczelniłem miejsce łączenia lufy z hopem i gumki z komorą poxipolem, przez co zasięg zwiększył sie o jakieś 5-8m =) Myślę, że w

tym Desercie powinno dać to podobne rezultaty. Pozdro ;)

Edited by macioza1