Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MINIMI z gunnera nie dla Polaków !

Recommended Posts

Fence w tym momencie moze w gre wchodzic dobro dystrybutora, i nie wydaje mi sie abysmy mogli miec pretensje do kogokolwiek. Widac uklady i ukladziki wchodza juz takze w strefe ASG.

P.S. Fence obliczenia byly na szybko patykiem na piasku nie czepiaj sie tego zabardzo ;-)

Mnie jako klienta nie obchodzi dobro dystrybutora - a wręcz przeciwnie.

Tak się przyjęło, że sprzedawcy przynajmniej udają, że "najważniejszy jest klient" - mają tam jakieś swoje powody. A tu nawet nie próbuje się zachować pozorów.

Dlatego słysząc, że nie bede mogł Ci tego sprzedać bo musi to zrobić kto inny i zarobi na tobie dodatkowe 80zł - powąznie się zastanawiam czy takie zmowy sa legalne. W UE na pewno nie.

Jak to nie możemny mieć pretensji? Powinniśmy. W końcu ktoś nam ogranicza możliwość wyboru dla własnej korzyści.

Zorganizowane społeczności urządziłyby bojkot dystrybutora.

Lepszą? Poczytaj sobie wątek o tej replice...

Poza tym - moze ja chce mieć gorszą i dłużej czekać?

Tu nie chodzi o pieniadzae opłacalność itp.Tu chodzi o złamanie zasady, że takich rzeczy sie nie robi.

Przykład.

Dzisiaj pozwolisz, żeby ukradli Ci bułkę jutro obrobią ci całe mieszkanie. Przy bułce nie protestowałeś znaczy zgadzasz się na okradanie.

Fence ostatnio do firmy kupowalismy program, sprzedaje go tylko jedna firma gdyz tak sobie ustalila z odgornym dystrybutorem i w tym momencie cale srodowisko z mojego zawodu ma sie zbojkotowac bo nie moze sobie zakupic w innym sklepie chodz moze by mial o 100 zl mniej? Fence zyjemy w swiecie kapitalizmu i wolnego rynku, a w tym momencie wolny rynek oznacza to ze pan ziutek z pipidowka dolnego moze stac sie glownym i jedynym dystrybutorem jakiegos produktu i umowic sie z innynmi dystrybutorami aby nie wchodzily mu w parade. a bojkot jakis nas szarych misiow w tym momecie nie wiem czy cos da. Patrzmy trzezwo na swiat

• 1 month later...
Fence zyjemy w swiecie kapitalizmu i wolnego rynku

To właśnie nie są zasady kapitalizu i wolnego rynku - to trochę monopol?

no bo co? gunner(czy tam inni sprzedawcy z hk) się umówił z krakmanem, że nie będzie pchał tego do Polski, to coś mu pewnie krakman dał wzamian, no bo przecież nie ma nic za darmo :P. Sami by sobie nóg nie podcinali.

lajf is brutal jak to kiedyś jakiś mądry góral powiedział