wysokist Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 (edited) Jakiś sprytny polski dystrybutor zastrzegł sobie że gunner nie może sprzedawać MINIMI do USA Niemiec i ...Polski Edited October 1, 2007 by wysokist Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 A po co Ci jak w Polsce masz wzmocnione P&J i jeszcze w atrakcyjnej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Wlasnie. Sciagajac z HK bylbys w plecy 200-300 zl gdyz zlalazlem sztuki ponizej 1000zl Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Jęśli jest tak cudownie - to po co to zastrzeżenie? W kilku słowach proszę. Na odpowiedź: W trosce o klienta - proszę sobie nie niszczyć klawiatury. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 http://gunfire.pl/product-yid-1152189799-M...FULL-METAL.html - 999zl http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=601 - 239,99$ + ~80$ przesylka clo + vat ~15$ = ~335$ tj na PLN 938 zl. wg mnie wiecej zachodu niz to warte sprowadzanie, Moze Gunner ma uklad z dystrybutorami na te regiony? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 No własnie się pytam. Co mają na celu te układy? Mnie wychodzi 335x2.75=920zł Dla jednego 80 zł to dużo dla drugiego to mało. Ale ten dla którego to dużo jest pozbawiony mozliwości wyboru. Komu ma podziękować? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Fence w tym momencie moze w gre wchodzic dobro dystrybutora, i nie wydaje mi sie abysmy mogli miec pretensje do kogokolwiek. Widac uklady i ukladziki wchodza juz takze w strefe ASG. P.S. Fence obliczenia byly na szybko patykiem na piasku nie czepiaj sie tego zabardzo ;-) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Mnie jako klienta nie obchodzi dobro dystrybutora - a wręcz przeciwnie. Tak się przyjęło, że sprzedawcy przynajmniej udają, że "najważniejszy jest klient" - mają tam jakieś swoje powody. A tu nawet nie próbuje się zachować pozorów. Dlatego słysząc, że nie bede mogł Ci tego sprzedać bo musi to zrobić kto inny i zarobi na tobie dodatkowe 80zł - powąznie się zastanawiam czy takie zmowy sa legalne. W UE na pewno nie. Jak to nie możemny mieć pretensji? Powinniśmy. W końcu ktoś nam ogranicza możliwość wyboru dla własnej korzyści. Zorganizowane społeczności urządziłyby bojkot dystrybutora. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Przypominam, że P&J jest wzmocnione, do tego należy dołączyć czas oczekiwania na replikę itp.itd. Myślę, że to bez sensu się nad tym rozwodzić, jak mamy wg mnie lepszą opcję tu u siebie, w Polsce... ;) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Lepszą? Poczytaj sobie wątek o tej replice... Poza tym - moze ja chce mieć gorszą i dłużej czekać? Tu nie chodzi o pieniadzae opłacalność itp.Tu chodzi o złamanie zasady, że takich rzeczy sie nie robi. Przykład. Dzisiaj pozwolisz, żeby ukradli Ci bułkę jutro obrobią ci całe mieszkanie. Przy bułce nie protestowałeś znaczy zgadzasz się na okradanie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Fence ostatnio do firmy kupowalismy program, sprzedaje go tylko jedna firma gdyz tak sobie ustalila z odgornym dystrybutorem i w tym momencie cale srodowisko z mojego zawodu ma sie zbojkotowac bo nie moze sobie zakupic w innym sklepie chodz moze by mial o 100 zl mniej? Fence zyjemy w swiecie kapitalizmu i wolnego rynku, a w tym momencie wolny rynek oznacza to ze pan ziutek z pipidowka dolnego moze stac sie glownym i jedynym dystrybutorem jakiegos produktu i umowic sie z innynmi dystrybutorami aby nie wchodzily mu w parade. a bojkot jakis nas szarych misiow w tym momecie nie wiem czy cos da. Patrzmy trzezwo na swiat Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Fence zyjemy w swiecie kapitalizmu i wolnego rynku To właśnie nie są zasady kapitalizu i wolnego rynku - to trochę monopol? no bo co? gunner(czy tam inni sprzedawcy z hk) się umówił z krakmanem, że nie będzie pchał tego do Polski, to coś mu pewnie krakman dał wzamian, no bo przecież nie ma nic za darmo :P. Sami by sobie nóg nie podcinali. lajf is brutal jak to kiedyś jakiś mądry góral powiedział Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts