mastah Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Ja mam z gunfire i tylne przyrządy celownicze mają pewną wadę ... Poza tym gunfire robi przegląd zerowy, ale tylko za dopłatą 25 zł ... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Dzisiaj wrzuciłem do znajomego na warsztat lufę stokową do mod 0 i się ździwiłem. 6,04 +/- 0,002 na pierwszych 30mm do każdej strony. Niestety dłuższego urządzenia do pomiaru rurki nie miał. Inaczej mówiąc u mnie jest sens wymiany lufy tylko jeśli włożę dłuższą, bo stokowa jest od nowości precyzyjna. I jeszcze coś. Zmierzyłem kulki 0,25 excel (te z butelki) i wyszła tragedia. Na 10 kulek tylko dwie były kulkami, reszta to jakieś "kulki graniaste". Rozmiar kulek wahał się od 5,92 do 5,98. Żadna nie miała 6mm. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Bo nie ma kulek które mają dokładnie 6mm Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 wstawiłem te 455 mm SRC i gumke silikonowa guarder. to dziwne...ale zauważyłem ,że gorzej kulki latają i wolniej. czy mogło mi się rozszczelnić? mam uszczelnić taśmą teflonową? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Wymieniałeś cylinder na 0 albo 1 albo zaklejałeś dziurę w nim ;>?? Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 (edited) Ktoś pisał o mod0 z kolbą madstock .... Oto co Ja stworzyłem: SPR mod0 by Prosiak SPR Mod.0 Zdjęcie troszke niewyraźne, jak kto chce mogę zrobić ładniejsze. A to ja z repliką w łapie KLIK GB wzmocniony PJ 7mm z łożyskami kulkowymi Zestaw cylindra Hurricane Spring M120 Hurricane Tłok DF z tytanowymi zębami Zębatki STU CA Silnik wysokoobrotowy PJ Z zewnątrz zmienione zostało body na blache pochodzącą z G&G GR16-R5 Kolba madstock Kolimator G&P Górna szyna została totalnie wywalona, długa szyna z gripu przeniesiona na dół co umożliwia założenie dodatkowo chwytu. Nic nadzwyczajnego nie zrobiłem ale jestem ciągle w trakcie tuningu :) celem jest ~500fps teraz jest to ok. 420fps Edited December 26, 2007 by TheProsiak Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Prosiak a jaką batkę wpakowałeś ?? i gdzie ?? ja planuje dokupić szynę ris i dokręcić ją na dole do tego wpakować GB systemy 170 no i silnik magnum bo jak liczyłem ile by mnie to stopniowe tuningowanie wyszło to wole wydać na raz troche kasy i oszczędzić :D Quote Link to post Share on other sites
przemooo Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 (edited) Pamiętaj że przy kupnie gb systemy 170 będziesz sie liczyć z częstymi i niezbyt tanimi wymianami zębatek ;) Sporo było o tym na forum ;) Osobiście zastanawiam sie ale nad 150 :) Edited December 27, 2007 by przemooo Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Właściwie kto zajmuje się robieniem zębatek? bo takowe bym sobie dorobił... Gdzieś sie pytałem ale nie pamiętam gdzie... czy zębatki wytrzymają m130 guardera? Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) z chińczykami to loteria chociaż wydaje mi się że żeby miał takie osiągi jak ma czyli ok.400fps to co najmniej jest mu potrzebna m120 więc m130 by nie robiło chyba aż tak wielkiej różnicy ? ale to tylko i wyłącznie moje hipotezy nie potwierdzone doświadczeniem na tej replice dodam tylko że na spodzie zębatki środkowej znalazłem taki oto adres : www.gear-net.com jeśli dobrze pamiętam i cóż dziwne to trochę i zagadkowe :D reszta zębatek opisane jako YXT tak jak i anitreversal Edited December 29, 2007 by OSKi-SNITF Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 A może tu doczekam się zdjęcia GB tegoż karabinu... Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Jak sądzicie, jak będzie wyglądał Mk12 z lufą 590mm? Nie za długa? Oczywiście wymianie ulegnie również lufa zewnętrzna, żeby dodać jej "trochę" długości. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 było już mówione że max mieści się 515mm Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 było już mówione że max mieści się 515mm Nie o to pytałem. Mieści się dużo wiecej, trzeba mieć tylko dostęp do tokarki. Pytałem jak w/g waszej opinii będzie to wyglądało. Oczywiście mówię o lufie 590mm. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 moim skromnym zdaniem będzie to trochę za dużo taka jaka jest długość wg. mnie jest ok plus tłumik wygląda akurat a po przedłużeniu do 590 mm to może śmiesznie wyglądać muszka długo długo nic i dopiero koniec lufy,ale to moja subiektywna opinia . Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Zgadzam się z opinią Oskiego. Zainwestuj lepiej w tłumik dźwięku, który jednocześnie zakryje ci lufe. Nie ma co kompinować i ingerować w wew.budowe repliki, bo Spr straci urok. Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 No właśnie tego się trochę boję. Muszkę praktycznie cały czas mam złożoną, ale i tak będzie wystawać kawał gołej lufy. jeśli chodzi o tłumik, to wolał bym, żeby działał a jeśli włożę do niego lufę wewnętrzną to działać nie będzie. Muszę się jeszcze dobrze zastanowić nad tym tematem. Tak czy siak dzięki za wasze opinie. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Mider Musisz też wziąć pod uwagę typu cylindra jaki Ci się trafił (bo nie we wszystkich replikach są takie same ,tak ,tak niby jeden i drugi SPR a jeden może mieć cylinder 0 a drugi 1 :| -dziwne ale prawdziwe) bo wiąże się z nim spadek mocy ewentualny poza tym zawsze możesz wziąć tłumik i tylko w jakiejś części wypełnić go lufą wew. a trochę zostawić żeby "tłumić" decyzja należy do Ciebie ale wg mnie to oszpeci SPR'ke nawet jak dasz jakąś dużą lunetę z sunshader'em to niby trochę zmieni proporcje repliki ale mimo wszystko :P nie polecam Quote Link to post Share on other sites
Mider Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Razem z lufą ma iść HU prometeusa + cały GB systemy. Chcę podnieść replikę do 520-550 FPSów. I to właśnie jest powód rozmyślań nad długością lufy. Chodzi o to, że by wraz ze wzrostem mocy wzrosła również celność, bo jedno bez drugiego nie ma sensu. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Podbijam wcześniejsze pytanie kolegi: można włożyć m130? Chodzi mi o replikę od customsów z ich "stockiem". Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 obwiałbym się o zębatki warto w tym wypadku poczytać temat o eMkach Boyi a z tego co pamiętam to M120 bez problemu banglają , ale M130 czasem sprawia problemy a no i batka w tym momencie by sie przydała lepsza Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Batkę mam z poprzedniego guna, 9,6 Sanyo na dużych ogniwach, także da radę. No i tam są zmienione zębatki - na takie: http://www.customs.pl/produkty.php?product...amp;cat_link=56 Stoi jak byk, że do 120, no ale skoro XYT chodzą na 110, 120? Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Podbijam wcześniejsze pytanie kolegi: można włożyć m130? Chodzi mi o replikę od customsówz ich "stockiem". Można, ale nie damy wtedy gwarancji na zębatki. Przy sprężynach >M120 zaleca się stosowanie zębatek o większym przełożeniu - mniejsze są wtedy opory w gearboxie. Oczywiście wiem, że XYT są w stanie pociągnąć nawet M150, ale Klientowi osobiście bym nie wymieniła springa na M130 bez zmiany zębatek. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 dzięki, Lilly, za odpowiedź, korespondencja już ruszyła :) Quote Link to post Share on other sites
borek1985 Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Troche odswieze temat ale potrzebuje pomocy po wstawieniu : cylindra typ zero Ca Akumulator NiMH 10.8V 2200mAh - G&P Łożyska kulkowe 7mm ze stali (zestaw 6 szt.) - Classic Army Wzmocniona, uszczelniona dysza do M16A2/M4 - Guarder DF-CPS02 Sprężyna główna M130 - Deep Fire Zestaw wtyków typu T - G&P Uszczelka głowicy tłoka SUPER O'ring - Deep Fire Moc karabinku mi sie uwstecznila do okolo 200 fps na chrono czasami pokazywal 260 przy krutkiej seri wskazal 360 mierzone bylo na kulkach 0,25 wiec przeklamanie okolo 50 fps w dol Używaj Polskich znaków/Antol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts