melon Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Mam problem z baterią 8.4 1100 mAh, którego rozwiązać nie mogę. Otóż była sobie bateria, ale zniszczyły sie te pierdolniki które łączą tą mniejszą bateryjkę z tyłu z tymi w rządku (nie wiem jak nazywają się te części, mam nadzieję że rozumiecie co chcę powiedzieć). Rozgrzebałem batkę, wsadziłem inne wtyki (?). Przez parę strzelanek działało, ale teraz przestało. Podłączam baterię do karabinu, słychać tylko dźwięk jakby bateria chciała a nie mogła uciągnąć karabin - zupełnie jakby była nienaładowana, ale ładowałem ją ok. 10 godzin. Gdy podłączam baterię do żarówki albo samego silnika z AEGa to działa, jednak karabinu uciągnąć nie chce. Co robić? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Radze poszukać winy w GB. Kiedyś urwał mi się kawałek dosyłacza i wkręcił w zębatki. Silnki nie miał siły ich ruszyć. objawy były podobne, ale u mnie po kilku naciśnięciach na spust paliło bezpiecznik(15A). Jak już wszystko się naprawiło, to batka też działała. ;-) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 13, 2007 Author Report Share Posted October 13, 2007 To nie wina GB. Sprawdzałem batkę w 3 karabinach które mam w domu, żaden nie działa na tej baterii. Na innej batce owszem działaja. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 13, 2007 Author Report Share Posted October 13, 2007 Problem rozwiązany - rozładowałem i naładowałem baterię, działa. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Btw jaki to był rodzaj baterii? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 13, 2007 Author Report Share Posted October 13, 2007 Chodzi o firmę? Nie mam pojęcia, bo nie moja. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Nie, czy kadmowa (NiCd) czy metalowo-hybrydowa (NiMH)? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 13, 2007 Author Report Share Posted October 13, 2007 Chyba to drugie, ale głowy nie daje. Jak to dla Ciebie takie ważne, to spytam kolegi który kupował tą batkę. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Nie, nie jest to aż tak ważne :) ... ale to, że po rozładowaniu zadziałała, wskazuje na NiCd i chciałem się tylko upewnić, czy dobrze rozumuję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts