Pitek Posted November 10, 2003 Report Share Posted November 10, 2003 Od pewnego czasu próbuję się dowiedzieć kto konkretnie używa strzelby Benelli M3. Niestety konkretnych informacji na ten temat jest niewiele. Zazwyczaj natrafiam na informacje, że Benelli jest "designed for police/military..." itp. zdawkowe opisy. Właściwie interesuje mnie tylko to czy Benelli jest używana w jakiejś armii. To, że jest na wyposażeniu iluś tam policjantów/zawodników IPSC/farmerów/gospodyń domowych to wiem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 10, 2003 Report Share Posted November 10, 2003 gdzies ostatnio czytalem ze USMC zakupilo troche M3 Tectical.. gdzies nawet fotki tego byly - skladana czy teleskopowa kolba i chyba tlumik plomienia Quote Link to post Share on other sites
Cactoos Posted November 18, 2003 Report Share Posted November 18, 2003 USMC kupiło M3? Nie słyszałem o tym - wiem tylko że kupili nieco M4 Super 90 - też mają teleskopowe kolby, ale są automatyczne. Ale nie twierdzę że nie masz racji :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 18, 2003 Report Share Posted November 18, 2003 hmmm poszukam, moze znajde M3 tez ma mozliwosc przelaczenia na tryb samopowtarzalny Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 19, 2003 Report Share Posted November 19, 2003 Z tego co ja slyszlem to faktycznie M4 a nie M3. A w zasadzie M1014 ktore wyglada tak (slicznie :) ) http://www.benelliusa.com/firearms/m4.tpl Kiedys prezentacja byla ladniejsza i pelniejsza. Mozna bylo sobie wysuwac kolbe i wogole... :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts