Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dotarcie hop-upa

Recommended Posts

Witam,

Zakupiłem jakiś czas temu Automaga III HG-TM ze specshopa, broń strzelała dziwnie po kilku metrach (5-10) kulka leciała wysoko do góry.Wysłałem maila do pomocy technicznej specshopu dlaczego tak się dzieję, oni na to że hop-up musi się dotrzeć i że po wystrzeleniu około 1k kulek wszystko powinno byc dobrze.Od tego czasu wystrzelałem może z około 2k kulek i problem nadal jest aktualny.Strzelałem kulkami 0.20 i 0.25 czyli zalecanymi do tej repliki.Przypominam że zasięg tej repliki ma 35m.

I tutaj pytanie do was czy to normalane że hop-up jeszcze się nie dotarł? Czy to możliwe że po wystrzeleniu tylu kulek nadal pojawia się ten problem?

Pozdrawiam Fireox

Major... Krytykujesz w większości tematów pomysły, które się tam pojawiają a sam nie wysuwasz nic konstriktywnego. Może zamiast jechać po innych sam podsuń jakieś rozwiązanie?

Akuret innego pomysłu niż wysunął Ariel (poza podpiłowaniem miejsca nad gumką HU tak by mniej była dociśnięta) nic innego się nie zrobi.

Major... Krytykujesz w większości tematów pomysły, które się tam pojawiają a sam nie wysuwasz nic konstriktywnego. Może zamiast jechać po innych sam podsuń jakieś rozwiązanie?

Akuret innego pomysłu niż wysunął Ariel (poza podpiłowaniem miejsca nad gumką HU tak by mniej była dociśnięta) nic innego się nie zrobi.

Przepraszam Ciebie bardzo, ale jeśli w pistolecie sprężynowym hop-up za mocno podkręca kulki 0,25g to chyba jasne jest że jest coś nie tak z hop-up (tym bardziej że nawet w Specshopie polecają 0,25g do tego pistoletu) i albo trzeba poprawić hop-up (jeśli się umie) lub wysłać na gwarancję (jeśli ktoś nie potrafi zrobić samemu). Sugerowałbym odesłać na gwarancję jako że pistolet jest praktycznie nowy i głupio byłoby stracić gwarancję niemalże od razu po zakupie.

I tak jeszcze jedna rzecz: poldecek, a jeśli Fireox zastosowałby kulki 0,3 i też za mocno by podkręcało je to co?? Poradziłbyś mu 0,36 czy może 0,43?? :wink: Już sama rada o strzelaniu kulkami 0,3g z pistoletu o mocy około 210 fps jest już chore. Ale to tylko moje zdanie zgadzać się nikt nie musi.

Pozdrawiam gorąco :-P

EDIT: a jeszcze takie pytanko do Fireox'a mi się przypomniało: jakimi kulkami strzelasz (marka)??

Edited by MAJOR762

Tym razem mimo wszystko się z Tobą zgodzę, najlepiej odesłać na gwarę. Co do tego co pisałem wcześniej o krytykowaniu i pomysłach to podtrzymuję:P, poza tym nic do Ciebie nie mam.

No i raczej na pewno nie poleciłbym koledze strzelać z 0,43...

Jak już to 0,88:D:D:D:D