Fireox Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Witam, Zakupiłem jakiś czas temu Automaga III HG-TM ze specshopa, broń strzelała dziwnie po kilku metrach (5-10) kulka leciała wysoko do góry.Wysłałem maila do pomocy technicznej specshopu dlaczego tak się dzieję, oni na to że hop-up musi się dotrzeć i że po wystrzeleniu około 1k kulek wszystko powinno byc dobrze.Od tego czasu wystrzelałem może z około 2k kulek i problem nadal jest aktualny.Strzelałem kulkami 0.20 i 0.25 czyli zalecanymi do tej repliki.Przypominam że zasięg tej repliki ma 35m. I tutaj pytanie do was czy to normalane że hop-up jeszcze się nie dotarł? Czy to możliwe że po wystrzeleniu tylu kulek nadal pojawia się ten problem? Pozdrawiam Fireox Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Może spróbuj cięższych kulek... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Tak, bardzo szczęśliwy pomysł, kulki 0,28 albo 0,3 grama do pistoletu sprężynowego :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 A masz inny pomysł ? Jak 0,25 do góry podrywane są po 5m to nic innego mi do głowy nie przychodzi. Dodam że miałem SOCOMa HG HU TMu i na HU dotartym na 0,2 dawał radę i na 0,28. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Major... Krytykujesz w większości tematów pomysły, które się tam pojawiają a sam nie wysuwasz nic konstriktywnego. Może zamiast jechać po innych sam podsuń jakieś rozwiązanie? Akuret innego pomysłu niż wysunął Ariel (poza podpiłowaniem miejsca nad gumką HU tak by mniej była dociśnięta) nic innego się nie zrobi. Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 A wyregulowałeś dobrze tego Hopsiupa? Quote Link to post Share on other sites
Fireox Posted October 31, 2007 Author Report Share Posted October 31, 2007 A wyregulowałeś dobrze tego Hopsiupa? A ten hop-up jest wogle regulowany? :) Czy jak będę piłował miejse na d gumka to strce gwarancje? Może po prostu wyśle moja bron na gwarancje... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 (edited) Major... Krytykujesz w większości tematów pomysły, które się tam pojawiają a sam nie wysuwasz nic konstriktywnego. Może zamiast jechać po innych sam podsuń jakieś rozwiązanie? Akuret innego pomysłu niż wysunął Ariel (poza podpiłowaniem miejsca nad gumką HU tak by mniej była dociśnięta) nic innego się nie zrobi. Przepraszam Ciebie bardzo, ale jeśli w pistolecie sprężynowym hop-up za mocno podkręca kulki 0,25g to chyba jasne jest że jest coś nie tak z hop-up (tym bardziej że nawet w Specshopie polecają 0,25g do tego pistoletu) i albo trzeba poprawić hop-up (jeśli się umie) lub wysłać na gwarancję (jeśli ktoś nie potrafi zrobić samemu). Sugerowałbym odesłać na gwarancję jako że pistolet jest praktycznie nowy i głupio byłoby stracić gwarancję niemalże od razu po zakupie. I tak jeszcze jedna rzecz: poldecek, a jeśli Fireox zastosowałby kulki 0,3 i też za mocno by podkręcało je to co?? Poradziłbyś mu 0,36 czy może 0,43?? :wink: Już sama rada o strzelaniu kulkami 0,3g z pistoletu o mocy około 210 fps jest już chore. Ale to tylko moje zdanie zgadzać się nikt nie musi. Pozdrawiam gorąco :-P EDIT: a jeszcze takie pytanko do Fireox'a mi się przypomniało: jakimi kulkami strzelasz (marka)?? Edited October 31, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Fireox Posted October 31, 2007 Author Report Share Posted October 31, 2007 EDIT: a jeszcze takie pytanko do Fireox'a mi się przypomniało: jakimi kulkami strzelasz (marka)?? Jakimiś Tokyo Marui i http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1482 kolega strzela tymi samymi z Socoma HG TM no i mu kulki lecą prosto. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 To są kulki G&G a nie Tokyo Marui ;) Ale są polerowane więc coś nie tak z hop-op. Chyba najlepiej jak odeślesz na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Tym razem mimo wszystko się z Tobą zgodzę, najlepiej odesłać na gwarę. Co do tego co pisałem wcześniej o krytykowaniu i pomysłach to podtrzymuję:P, poza tym nic do Ciebie nie mam. No i raczej na pewno nie poleciłbym koledze strzelać z 0,43... Jak już to 0,88:D:D:D:D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Co do tego co pisałem wcześniej o krytykowaniu i pomysłach to podtrzymuję:P, poza tym nic do Ciebie nie mam. Czep się słupa :mrgreen: Ja do Ciebie też nie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts