Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M120 A M130 W G&P

Recommended Posts

• 3 months later...

Nie chcę zakładać nowego tematu więć podłanczam się pod ten. Więc chcę uzyskać ok 400fps na M16 G&P, jeśli mi wiadomo to w stoku ma sprężynę m100 i jeśli wymienie ją na m110 guardera, włoże lufę KM 509mm i uszczelnię teflon-fixem to będę miał te 400fpsów?

Stosuj Polskie znaki/Antol

Edited by Antol

Nie chcę zakładać nowego tematu więć podłanczam się pod ten. Więc chcę uzyskać ok 400fps na M16 G&P, jeśli mi wiadomo to w stoku ma sprężynę m100 i jeśli wymienie ją na m110 guardera, włoże lufę KM 509mm i uszczelnię teflon-fixem to będę miał te 400fpsów?

Repliki G&P w stocku mają M110.

Nie, nie będziesz miał, lepiej już wrzucić M120 i komorę HU King Arms'a, to będziesz oscylował w granicach 400 fps.

Raczej nie ponieważ wg ASGShopu wkładając do CA M110 i dobrze ją uszczelnić to jest te 400fps, a ja mam ok 350, czyli sugerujesz mi że mam bardzo nieszczelną replikę, a z tego co wiem co G&P jest nieco szczelniejsze od stokowego CA i na m110 powinna mieć jakieś 370-380 fps.

Raczej nie ponieważ wg ASGShopu wkładając do CA M110 i dobrze ją uszczelnić to jest te 400fps, a ja mam ok 350, czyli sugerujesz mi że mam bardzo nieszczelną replikę, a z tego co wiem co G&P jest nieco szczelniejsze od stokowego CA i na m110 powinna mieć jakieś 370-380 fps.

Raczej tak, 400 fps na M110 uzyskasz dzięki borkowi DF i dobrze uszczelnionej komorze HU.

Ty masz 350 fps, wniosek ( tracisz na komorze HU,słaby punkt replik G&P)

Na M110 uzyskasz +/- 370 fps.

To ja już nic nie rozumię. Jak do nich pisałem to odpowiedzieli mi że na m120 g&P osiąga 420fpsów, i dlaczego piszą że level 1 dla CA (z uszczelnieniem i m110) ma 400fpsów :wink:

1.Stock CA ma M100 w sobie, przy upie lev 1.ze sprężyną M110 ASG shop wymienia głowice tłoka,głowice cylindra i dysze, dlatego udaje im się uzyskać te około 400 fps.

Chociaż coś mi tu nie gra, że ASG shop uzyskuje na M100 przy tych częściach 370 fps.[od taka mała dygresja]

2.Stock G&P ma M110, co daje średnio 360 fps, przy wymianie sprężyny na M120 i głowicy tłoka uzyskują około 400 fps.

Czego nie rozumiesz?

To jest tak samo jak wciśniesz np. borka DF i M120 do obu replik (CA,G&P) to uzyskasz podobne wyniki, oscylujące w granicach 420 fps (jeszcze wszystko zależy od tego jaka lufa i komora HU)

To już w miarę kapuje, tylko że moja replika to WGC Coustom czyli mam biały tłok, i kumuś (chyba mojopl) zaczęły się na nim zęby wycierać, i jeśli tak będzie z moim to który tłok lepij kupić DF ten z tytanowymi zębami czy wystarczy ten tańszy też DF (przychlam się do tej opcji), i jeszcze jedno, gdzie mam najwięcej strat mocy, poza komorą HU, chodzi mi czy na dyszy, czy na głowicy cylindra ( obie częśći są metalowe więc powinny być w miarę szczelne).Przepraszam że was tak męcze.

• 3 months later...

Nie, nie będziesz miał, lepiej już wrzucić M120 i komorę HU King Arms'a, to będziesz oscylował w granicach 400 fps.

A jak dolozysz do tego BORE-UP Systemy to bedzie 450. Magia? Nie wiem, ja tak mam ;-).

Tlok G&P najlepiej wymienic na starcie. Mnie na M120 poszedl po tysiacu kulek, wstawilem Prometheusa i jest cud miod i orzeszki :-)!

• 4 weeks later...

A jak dolozysz do tego BORE-UP Systemy to bedzie 450. Magia? Nie wiem, ja tak mam ;-).

Tlok G&P najlepiej wymienic na starcie. Mnie na M120 poszedl po tysiacu kulek, wstawilem Prometheusa i jest cud miod i orzeszki :-)!

Bardzo ładny wynik, ja przy borku Guardera,Sp120 i komorze HU mam stałe 435 fps.

Mi osobiście tłok G&P na stocku w mojej M16A4 poszedł sie .... po kilku tysiącach kulek. Dziwne.

Nie orientujecie się panowie ile powinna dać spręzyna M100 przy komorze KA, lufa stock, gumka G&P, dystanser z długopisu (:-F - działa lepiej niż Guarderowski! ) reszta stock? I proporcjonalnie o ile powinien wzrosnąć ROF na baterii 8,4 Large (Strike system 3000mah)

Edited by Crusher