Pelc Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 M635 G&P Przeglądałem karabinki, i nagle znalazłem taki jeden dziwny, mógł by mi ktoś wytłumaczyć dlaczego zastosowano tutaj taki dziwny magazynek i czy poza tym, różni on się jeszcze czymś?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Jako, że generalnie Amerykanie to dziwny naród i uważają, że M16/M4 ma wysoką ergonomie postanowili zrobić sobie PM'a. Jest to M4 na 9x19. Nie jestem nic wstanie więcej powiedzieć, widziałem ją w jakimś filmie z Riddickiem albo jak kto woli Vin Dieslem. Quote Link to post Share on other sites
regal Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Z tym magiem wygląda wyśmienicie :]. Co innego jak by dali normalny mag od M4/M16 i przerobili go na "dziewiątki". Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 AnR raz M4 jest ergonomiczna, ale w tym wypadku chodzi o calkowicie co innego. Wszystko to co teraz powstalo w oparciu o M4/M16 oraz to co ma jakies wspolne cechy (rozmieszczenie przelacznika rodzaju ognia, zatrzasku maga itp), ma na celu skrocenie czasu potrzebnego na nauke uzywania karabinu, niz gdyby mieli przyuczac do nowego typu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Wersja ASG uzywa magazynka od UZI TM. Uzywalo tego chyba DEA. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 DEA, FBI i ogolnie agencje rzadowe. W oryginale tez zasilana z magazynkow od UZI Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts