Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AKS-74N Boyi

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Więc tak- Co do krótkich magów od ak-47: Mi one pasowały (po przypiłowaniu) zarówno hi-cap jak i low-cap podawały i nadal podają bez zarzutu. Bardziej polecałbym kupić ci trzy krótkie low-capy, nie "słychać" ich chociaż:) Bo hi-cap krótki jest strasznie głośny. Co do wyglądu- to kwestia gustu, i tak krótkie wygladają ładniej niż długie do 47-mki... Co do mid-capa... Mam dwa i różnie z nimi bywa. Raz podają raz nie. Loteria :poddanie: . I nie ma różnicy czy kulki firmowe czy P&J :-F . Ale o tym już było duuużo razy :uśmiech:

• 1 month later...

1.5 roku mam już jeden GB ale troszkę w nim wymieniałem. Teraz największy problem sprawia mi to, ze na Bor-Upie i precce Mad bula 570mm + m120+ gumka Guarder-a karabin strzela tak jak dawniej. Rozrzut taki sam, już kupę czasu kombinuje i nie mam pojęcia co jest nie tak. Na dodatek jak włożę lufę to 30 strzałów idzie w miarę prosto, później skręcają w prawo, i to dość mocno.

Fuck?

Mam cholernie wielką nieszczelność. Bez HU zasięg tak około 20 metrów. HU wyregulowany - 60. Gumka Systemy czarna.

Rozkładam komorę HU i poprawnie ustawiam gumkę, sprawdzam też dyszę. Przy odrobinie szczęścia rozłożę GBX i skleję cylinder z głowicą oraz zamontuję większą uszczelkę na tłoku.

Mam takie pytanie, otóż stockowa bateria mojego boyia jest już na końcówce swojego życia dlatego chciałbym kupić nową przy okazji zwiększając sobie ROF, i pomyślałem sobie o tej (9.6) :

http://www.taiwangun.com/shop,show,541

Chciałbym się spytać czy jest jakaś różnica pomiędzy 9.6V 10.8V i dlaczego zazwyczaj jest stosowana przy tuningach 9.6V ? Chodzi mi o zużycie części itp. Zaznaczam że replika poza zmianą gumki hopa jest stockowa.

Link do batki 10.8V : http://www.taiwangun.com/shop,show,1056

ps. Jeżeli powypisywałem jakieś bzdury to proszę mnie poprawić - jeżeli chodzi o tuning i baterie jestem zupełnie zielony.

Pozdrawiam,

Dawid

9,6V Ci wystarczy.

10,8V nie zmieści się (za długa, już 9,6 wchodzi ledwo na styk) acz możesz spytać w sklepie o długość.

Nie znam się też aż tak dobrze, żeby określać co się mocno zużywa przy zbyt "mocnych" bateriach, ale jeżeli przy 9,6V ROF-a mam całkowicie zadowalającego to wg mnie nie ma sensu katować silnika i flaków z GB 10,8V.

Firma:

Osobiście polecam G&P acz ostatnio ciężko dostępne (widziałem tylko na Asgshopie dostępne).

Co do Firefox. Poczytaj opinie.

Ja mam 7/10. Tzn wydajność była ok, ale w dwóch bateriach (jedna nowa, druga prawie nieużywana), które formatowałem porządną mikroprocesorówką wchodziło zawsze o 1/5 mniej tj ok 1600mah max (ogniwa NIMH 2000mah) :/. Batek na ogniwach 1500mah nie sprawdzałem.

Nie podoba mi się też opis tych baterii Firefox "porównywalne przez użytkowników do akumulatorów INTELLECTA." przy czym poczytaj opinie Intellecta, bo wg mnie to są bardzo średnie baterie, jak to niektórzy określają "takie chińskie".

Edited by RED (Lone Wolf)