Germ Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Nie mówię o zatrzasku - mówię o CAŁEJ obsadzie kolby w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Chciałbym kupić parę magazynków co o tym powiecie? http://www.taiwangun.com/shop,show,707 http://www.taiwangun.com/shop,show,939 http://www.taiwangun.com/shop,show,706 Dzisiaj miałem awarię maga od Boya Hi-Cap i się wkurzyłem i zmuszony jestem do zakupu paru innych:) Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Więc tak- Co do krótkich magów od ak-47: Mi one pasowały (po przypiłowaniu) zarówno hi-cap jak i low-cap podawały i nadal podają bez zarzutu. Bardziej polecałbym kupić ci trzy krótkie low-capy, nie "słychać" ich chociaż:) Bo hi-cap krótki jest strasznie głośny. Co do wyglądu- to kwestia gustu, i tak krótkie wygladają ładniej niż długie do 47-mki... Co do mid-capa... Mam dwa i różnie z nimi bywa. Raz podają raz nie. Loteria :poddanie: . I nie ma różnicy czy kulki firmowe czy P&J :-F . Ale o tym już było duuużo razy :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Czy ktoś z was mniej więcej po roku użytkowania rozkręcał GB ? Głównie chodzi mi o zużycie tłoka i zębatek ... Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ja rozkręcałem i nie było . Oczywiście wszystko typowo chińsko. Kilo zaschniętego smaru, ale jakoś działało ;-) Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ja również rozkręcałem. Jako takich zużyć nie było. Dobrze się trzyma. Przy okazji wymieniłem sprężynę na 120 systemy. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Po roku?! Ja po miesiącu części wymieniałem. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 1.5 roku mam już jeden GB ale troszkę w nim wymieniałem. Teraz największy problem sprawia mi to, ze na Bor-Upie i precce Mad bula 570mm + m120+ gumka Guarder-a karabin strzela tak jak dawniej. Rozrzut taki sam, już kupę czasu kombinuje i nie mam pojęcia co jest nie tak. Na dodatek jak włożę lufę to 30 strzałów idzie w miarę prosto, później skręcają w prawo, i to dość mocno. Fuck? Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Wytarta gumka hopa i/lub uszczelki głowic również do wymiany Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Mam cholernie wielką nieszczelność. Bez HU zasięg tak około 20 metrów. HU wyregulowany - 60. Gumka Systemy czarna. Rozkładam komorę HU i poprawnie ustawiam gumkę, sprawdzam też dyszę. Przy odrobinie szczęścia rozłożę GBX i skleję cylinder z głowicą oraz zamontuję większą uszczelkę na tłoku. Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Po roku uszczelki mają prawo odmówić posłuszeństwa ,tak samo i u mnie ...wskazuje teraz 340fps .Wstawiam zestaw NB systemy i zobaczymy ile to w sumie da. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Wytarta gumka hopa i/lub uszczelki głowic również do wymiany A jeśli Cię zaskoczę i powiem że nowe? Nie mam pojęcia co z tym kałachem :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Maskujesz w jakiś sposób lufę? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Tak bardzo że aż wcale:) Zakryta jest tłumikiem, ale wszystko jest sztywne i nie lata;) Wracam na stockowe części, wtedy strzelał najlepiej;) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Chodzi mi o zakończenie lufy - wystaje czy jest osłonięta? Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 "zakryta jest tłumikiem" ...zapewne chodzi o tłumik dźwięku bo lufa jak wcześniej czytam to 570 , Więc normalnie wystaje(wystaje juz od powyżej 49 cm) ,lecz przykryta tłumikiem dźwieku Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Nie wystaje. Ale kulka o nic nie "zahacza" wylatując. Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Mam takie pytanie, otóż stockowa bateria mojego boyia jest już na końcówce swojego życia dlatego chciałbym kupić nową przy okazji zwiększając sobie ROF, i pomyślałem sobie o tej (9.6) : http://www.taiwangun.com/shop,show,541 Chciałbym się spytać czy jest jakaś różnica pomiędzy 9.6V 10.8V i dlaczego zazwyczaj jest stosowana przy tuningach 9.6V ? Chodzi mi o zużycie części itp. Zaznaczam że replika poza zmianą gumki hopa jest stockowa. Link do batki 10.8V : http://www.taiwangun.com/shop,show,1056 ps. Jeżeli powypisywałem jakieś bzdury to proszę mnie poprawić - jeżeli chodzi o tuning i baterie jestem zupełnie zielony. Pozdrawiam, Dawid Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) 9,6V Ci wystarczy. 10,8V nie zmieści się (za długa, już 9,6 wchodzi ledwo na styk) acz możesz spytać w sklepie o długość. Nie znam się też aż tak dobrze, żeby określać co się mocno zużywa przy zbyt "mocnych" bateriach, ale jeżeli przy 9,6V ROF-a mam całkowicie zadowalającego to wg mnie nie ma sensu katować silnika i flaków z GB 10,8V. Firma: Osobiście polecam G&P acz ostatnio ciężko dostępne (widziałem tylko na Asgshopie dostępne). Co do Firefox. Poczytaj opinie. Ja mam 7/10. Tzn wydajność była ok, ale w dwóch bateriach (jedna nowa, druga prawie nieużywana), które formatowałem porządną mikroprocesorówką wchodziło zawsze o 1/5 mniej tj ok 1600mah max (ogniwa NIMH 2000mah) :/. Batek na ogniwach 1500mah nie sprawdzałem. Nie podoba mi się też opis tych baterii Firefox "porównywalne przez użytkowników do akumulatorów INTELLECTA." przy czym poczytaj opinie Intellecta, bo wg mnie to są bardzo średnie baterie, jak to niektórzy określają "takie chińskie". Edited June 1, 2009 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) 10,8 wsunie się bezproblemowo i dalej w górną okładzinę, wystarczy lekko odgiąć blaszkę wewnątrz. Edited June 1, 2009 by grisza76 Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Dziękuje za odpowiedzi, czyli nie muszę się martwić że przy stockowych częściach na batce 9.6V się coś posypie z jej powodu ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Nie Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Nie Ok jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam, Dawid Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Witam. Czy ktoś z Was próbował upchnąć gearbox od Cymy do tego bojca? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Tak, gorgo13 upchnał, nawet się nie spocił i wszystko bangla. Trochę to dziwne, bo stockowa dysza boyi jest dłuższa o 0,3 mm, no ale strzela nieźle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts